Formex coming up

Om några veckor är det dags för Formex igen.

Det brukar vara en ganska kul tillställning med en salig blandning utställare, inredare, arkitekter, media och stylister. Förra året lyckades jag missa 2 x Formex och 1 x Sthlm Furniture Fair pga sjuka barn så jag hoppas på höstens Formex haha.

Temat är ”Nordic Charm”  och så här skriver de själva om stilen. ”Den blonda, enkla nordiska inredningsstilen med naturnära material och färgstark mönsterdesign fortsätter sitt segertåg över världen. På säsongens Formex hyllar vi stolt den populära estetiken med trendtemat ”Nordic Charm”.

Vi tar fasta på den nya retrokänslan som sveper in över inredningsvärlden och hittar det moderna uttrycket i det nostalgiska med en ny blandning av influenser från ett energifyllt och optimistiskt 1950-, 60- och 70-tal. Tänk dig den tidens låga soffor, öronlappsfåtöljer, lätta och runda soffbord och, inte minst, blombord i nya, fräscha former, färger, material och mönster för i dag.
Vi mixar runda former med skarpa vinklar. Neutraler med starka färger. Mönster med mönster och ännu mer mönster. Allt vi omger oss med, gammalt som nytt, bär på en historia och bildar till den charmiga mixen.
I textilierna ser vi massor av prickar, grafiska mönster, stiliserade blommor, blad och grönsaker.
Färgskalan hämtar vi den här säsongen framförallt från naturen och det bleka nordiska ljuset med fokus på ljusa neutraler och friska toner från höstens nyskördade grönsaker.
I hemmets hjärta, köket, visar vi upp våra vackra redskap och närodlade råvaror på öppna hyllor mot kaklade väggar. Vi experimenterar glatt med traditionell nordisk husmanskost som gröt och smushi . Känslan är genomgående avslappnad, naturlig och funktionell med massor av hemtrevlig, nordisk charm!

Ja vad säger man, låter lovande! :-)

Nordisk charm? Fint oavsett…

Ha en härlig tisdag, vilken dag det kommer att bli!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..