Andrea Brodin

Ny mark

Andrea Brodin

Långt utanför min vanliga träningssfär. Långt bort från stenhård träning, hög musik, hög puls, hårt – svettigt – jobbigt.

Jag har provat yoga.

Man kan väl säga att ”the time was right”. Saker och ting behövde komma ner i tempo, åtminstone tillfälligt. Och hjälp så lugn jag blev. Men också stretchad som om jag fått en medicinsk massage. Summa summarum tänkte jag nu försöka ge detta en chans under hösten för att se om det kan bidra lika positivt till mitt liv som löpningen (som jag inte planerar att sluta med, haha). Förhoppningen är väl att de kan komplettera varandra! :-)

Ni som springer – yogar ni också eller klarar ni att stretcha ut de stela löparmusklerna själva?

(Löpartröja och skor: Puma). 

Ha en toppenkväll och tack för att just DU läser min blogg!

 

Kommentera

Kommentera

Yoga är ett perfekt komplement till löpning. Sträcker ut och öppnar upp! Det är grymt! :-)

ulrika september 11, 2012 21:00 /

Svara

Tips är att leta efter yoga-dvd med upplägget ”3-in-one”, eller liknande. Dessa består av kortare segment på en kvart med olika fokus, som man kan köra separat eller sätta ihop till helt program, beroende på tycke och smak. Och tid :-)

Hanna S september 10, 2012 08:30 /

Svara

Hej Hanna, aha tack för tipset! Några tips på var man hittar en sån där matta och bollar? :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 13, 2012 22:30 /

Hej Andrea och tack för en fin blogg! Jag arbetar som bikramyogalärare och började löpträna i våras. För mig har de två träningsformerna kompletterat varandra tipptoppbra! Löpningen har gett mig uthållighet och stabiliserat skador som min överflexibilitet gett mig samtidigt som yogan har hållt kroppen elastisk och rörlig.

Tina september 7, 2012 12:20 /

Svara

Hej Tina, det låter ju väldigt lovande, härligt! :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 8, 2012 11:19 /

Jag brukar variera löpningen med simning. Tycker jag är jättebra!

Josephine september 7, 2012 10:39 /

Svara

Hej Josephine, hmm det låter ju också som en bra kombo! :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 8, 2012 11:20 /

Lucky you..!
Ja..som har tålamod att yoga..!
Jag har försökt att dra ut musklerna med yoga..men blir galen av bristen på action..!
Stretchar själv..men säkert inte lika effektivt ..!
Långsamhetens lov..is not for me..tyvärr..!

Estetica september 7, 2012 06:49 /

Svara

Haha, ja långsamhetens lov är ju en dygd, dock väldigt svår att leva efter hehe. :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 8, 2012 11:21 /

jag kombinerar spring med rygg/magetraning, yoga o pilates. var tidigare en riktig anti-yoga/pilates person, men ar helt omvand. har blivit mkt starkare i mina benlyft, betydligt battre hallning o kanner att kroppen ar bade starkare o mjukare. kombinationen av yoga o pilates ar genial. pilates ar dock svarare for dar anvader man muskler som inte syns o som till en borjan ar svara att styra / vet hur de ska arbetas. ge dock inte upp – det ar tufft i borjan men resultat ar garanterat!

ubb september 6, 2012 19:56 /

Svara

Hej ubb, pilates provade jag förra året och det var faktiskt otippat kul och jobbigt! Men det blev inte riktigt samma stretcheffekt som med yogan tycker jag. Hmm får kanske testa igen… :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 8, 2012 11:22 /

Löpning är alltid nummer ett men kompletterar ibland med yoga de stressigaste dagarna. Tips är dock att skaffa yoga-dvd:er för att kunna träna var, när och hur länge eller kort man själv vill :-)

Hanna S september 6, 2012 19:24 /

Svara

Hej Hanna, ja men åh så smart! Exakt, det är ju inte alltid man har tid eller möjlighet att ge sig iväg någon annanstans. Det ska genast införskaffas. Tips på bra dvd? :-) AE

andreaengsall http://blogg.amelia.se/andreaengsall september 8, 2012 11:23 /

ANNONS
ANNONS