Dags att bli mer medveten…

Fina bloggläsare!

För lite mindre än ett år sedan var jag i toppform. Jag tränade med min PT cai och tänkte på kosten. Hade en ätardag i veckan då jag goffade i mig precis vad jag ville. Dom andra sex dagarna på veckan skärpte jag mig men det var inget som var jobbigt. Tog bort dom feta såserna, skippade läsken och var försiktig med att äta FÖR mycket pasta och bröd. Mådde så jävla bra. Var pigg som en mört och skärpt som Albert Einstein.

Inte så illa för en då 39 årig tjomme!(maj 2011)

Sen kom den varma sommaren. Sitta på en uteservering och dricka en iskall Chablis hör ju då liksom till. Vi drog till New York runt midsommar och åt som hästar och drack glada drinkar till förbannelse. Så trevligt och så amerikanskt. Och att man lägger på sig i New York hör liksom då också till.

När augusti kom flyttade jag till Malmö och gjorde musikalen ”Legally blonde”.

Älskade Malmo och mina nya arbetskamrater och efter varje föreställning sprang vi ut och drack öl. Hösten kändes som en enda lång fest. Det låg ett kebabhak runt hörnet från den lägenhet jag hyrde och jag blev snabbt stammis.Dom älskade mig där och jag älskade deras kebabrulle.

Under föreställningen av ”Legally blonde” fanns det godis i varje loge. Jag åt alltid mest godis från allas skålar. Slutade träna och tänkte att jag tar tag i det i slutet på december när jag flyttar hem till Stockholm igen.

Visst, efter julgrisen och nyårssupén och med januari knackandes på dörren började jag träna med Cai igen, och jag tänkte ibland på vad jag åt. Jag skärpte mig i tre dagar, sedan åt jag en trerätters med vin och avec för att sedan skärpa mig i en dag till, sen dags för den stora godisskålen eller chipsregnet på kvällen för att sedan skärpa till mig i två dagar och sen blev det ett nytt resturangbesök. Eller en Calzone och en liter cola.  Älskar sånt!

Så har det rullat på. Just det, latte är en kär vän också. Älskar att dricka tre stooora latte om dagen, minst.

Har nu tränat i över två månader, tre ggr i veckan med Cai. Trots det har det inte hänt så mycket. Jag känner mig svag, trött och omotiverad och sugen på pizza.

Igår kväll fick jag nog. Då var det tredje dagen på raken jag hade varit ute på resturang och ätit god mat och druckit fantastiska viner. Nu är det stopp. Nu ska jag tillbaks till där jag var för mindre än ett år sedan. Luktar det 40 års kris, tycker ni?  Kanske lite men mest känner jag att jag måste rensa kroppen från allt skit och ändra på mina matvanor. Inte bli hard core men vill jag få bra resultat av min träning måste jag ju faktiskt tänka på vad jag stoppar i mig.

Jag känner mig taggad! Nu jädrar ska jag rena kroppen min. Och att jag fyller 40 är ett bra mål att sikta på. Fram till den 20e maj ska jag bli mer medveten, fortsätta träna, parta mindre, äta nyttigare och älska livet lika mycket för det.

Jag börjar med en frisk powerwalk till ”Kungsholmens pizzeria och kebab”.

Vaddå? Jag kan väl inte börja idag, bakis och skakis som jag är. Nä, imorgon börjar jag. Då åker tonfiskkonserverna fram.

Är det någon mer som hänger på? En av mina bloggläsare Nina är på, yes!

kram!

 1. Måste få svära lite… Fan, vad jag gillar dig och din blogg! Jag hänger på. Dock har jag ledgångsreumatism som ställer till det som 17 rätt så ofta men det får gå…

 2. Så det är dags nu…? Ja, det är väl bara att bita ihop, ta sig i kragen, sluta förtränga fakta. Jag är med! Det ÄR dags nu!

 3. Hey!
  Är ganska så ny läsare av din blogg.
  Diggar verkligen dig Andreas! Du verkar vara en härlig människa. Snygg som bara den är du också!
  Jag är på att börja vara mer nyttig i veckorna. Men man måste få unna sig lite grann på helgerna. Jag avslutar denna söndag med göttiga våfflor!
  Imon smäller det. Hej beach 2012. ;)
  Kom hemskt gärna med mattips!
  Ska kolla upp Beroka på Apoteket som du skrev om.
  Kram ifrån Förskollärare Frida i väst

  1. Frida, unna dig lite grann på helgerna. Man gör det som känns bäst och om du är duktig i veckorna så är det inte hela världen om det slinker ner en göttig våffla. Kanske inte tio stycken, bara…;)
   Kram!

 4. Wow vilken kropp jag såg på en bild =). Tycker du har fin kropp ändå utan träning, men det är ju hur man känner innerst inne som räknas. Funderar själv på att börja med viktväktarna (igen) och ev gå vidare med annat sen när man har koll på den biten. Läs ev =). Lycka till med det du tar dig för och vill man vara fin får man lida pin heter det ju tyvärr =)

 5. Peppar du så ska jag göra mitt bästa, för det behöver jag med. :-)
  Nu kör vi! (eller, ja imorrn i alla fall…. )

  1. Liveloveshop, hur går det?;) Har du gjort något aktivt idag? Om inte, gör det imorgon! Varför inte göra Niklas övningar, dom är verkligen effektiva. Lycka till!

 6. Hej igen! Ps behöver tips på bra mat tänk! Dela gärna med dej på bra mellis och måltider! Kramis Anette

 7. Skriv din kommentar här!
  Nu satte du huvudet på spiken! Har redan länge undrat över att dina blogginlägg mest handlat om ditt festande och ditt ätande och drickande. Skärpning!

 8. Yes precis vad jag behöver……jag är absolut på! Finns ingen med sämre karaktär än mej! Det här blir toppen :) Kramis Anette

 9. Planen var 1 april, en helvit månad o skärpt kost o mera träning. Har samma problem som du, tränar bra o äter oftast bra men för mycket vin o gött på helgerna=inte i närheten de resultat jag vill ha!! Och inte fasen tänker jag förlora mot dig;)

 10. Har varit jätte duktig med mat och träning!
  Men det känns som ett minne blott :(
  Så jag ska också försöka ta tag i mitt liv :)
  Så känn dig inte ensam! Fast om man tänker efter så lever man bara en gång hehe lycka till snygging kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..