Mälarpaviljongen

Jag följde gårdagens väder på klart.se minut för minut. Det stod sol sol sol, vid 16- rycket skulle det komma en droppe regn för att sedan övergå till en stor gul och värmande sol igen. Sol my ASS!

20120801-160202.jpg

När vi på förmiddagen kröp ner i replokalen för att gå igenom låtarna inför kvällens utomhusgig var det faktiskt strålande sol där ute och allt kändes riktigt lovande inför kvällen, inte bara vädret utan även musiken. På bilden ser ni Micke på trummor, Anders på bas, en rygg som tillhör saxofonisten Sven och kapellmästaren och pianisten Franz profil.
Vi körde igenom alla 9 låtar och det svängde, katten! Vilka grymma killar! Blev helt lycklig! En fröjd att repa och mussisera med überproffs.

20120801-160652.jpg

Icke att förglömma proffset Peter på gitarr som fick sitt eget lilla hörn tillsammans med bästa Linda Pritchard som dök ner lagom till lunch och körde igenom dom tre låtarna hon skulle gästa med.

När klockan blev runt 14 var vi klara för att packa ihop instrumenten och åka bort till mälarpaviljongen på Kungsholmen. Då hade tydligen väderguden fått för sig att bjuda på ett spöregn a la Kambodjansk regnsäsong. Det här kändes inte så bra. Spelningen skulle ju äga rum under bar himmel. Det kommer inte att gå. Vi kommer behöva ställa in.

20120801-161255.jpg

Väl framme på mälarpaviljongen lös solen med sin frånvaro och orosmoln svävade över våra huvuden. Våran ljudtekniker sa blankt nej till att ställa upp alla instrument med tillhörande sladdar och högtalare på den för kvällen uppbyggda scen som hade riddarfjärden(tror jag vattnet längs norrmälarstrand heter) som backdrop. Skulle det börja regna igen så skulle all utrustning bli förstörd. Men efter några klokt ihopsatta huvuden så fick vi till en liten scen på en av mälarpaviljongens golv intill baren på pontonen. Det flyttades undan stolar och bord, drogs sladdar och trollades lite med diverse knän och vipps så hade vi fått till en liten spelplats som funkade helt ok. Och det bästa med den här scenen var att vi hade en gigantisk Markis över oss så skulle det börja regna hade allt varit lugnt. Bring it on, rain!

Nu regnade det inte en endaste ynka droppe på hela kvällen utan alla moln flög helt plötsligt sin kos och solen lös ända tills den försvann bakom hustaken vid Långholmen och byttes ut mot månen som reste sig majestätiskt och sken upp vattnet på riddarfjärden. Så jävla vackert.
Jag tog en enda bild på hela kvällen så jag har lånat lite bilder från Qx.se som var där och fotade. Tack Qx för lånet!

20120801-162708.jpg

Robert Fux var kvällen galna konfrencier och bjöd på många dubbelvikta skratt.

20120801-162933.jpg

Vackra Jackie var värdinna och såg till att alla mådde bra och hade något i handen i form av alkohol eller kaffe.

20120801-163106.jpg

Min mamma Ulla som var hedersgäst fick bästa platsen så hon kunde se och lyssna på sin lilla 40 åriga son när han bjöd på nya jazziga versioner av moderna låtar.

20120801-163412.jpg

Jag bjöd på ”material girl”, ”alphabet street”, ”the sign”, ”faith”, icona pops nya bit ”I love it”, ereasures dansdänga ”i love to hate you”, Niki Minaijs(?) färska popkänga ”Starships”, coola Maroon 5s ”Moves like Jagger” och några till. Fast i Jazzversioner. Super kul och tokupskattat. Det var så härligt när hela mälarpaviljongen gungade i takt till våra omgjorda låtar. Bandet fick namnet ”Jazz hands” och jag hoppas vi får nöjet att jobba ihop igen!

20120801-164037.jpg

Linda Pritchard lös ikapp med den starka sommarmånen och sjöng så håren på smalbenen reste sig, efter att nack- och armhåren hade stått rakt upp ett bra tag. Hon är så bra att hälften vore nog.

När vi var klara skrek mälarpaviljongen ”en gång till, en gång till”. Problemet var att vi inte hade något mer så under pistolhot tvingade jag upp min kompis Sarah Dawn Finer att riva av en svängig jazzlåt.

20120801-164352.jpg

Happy Pride, allihopa!

 1. Hej hej! :)
  Jag måste bara lämna en kommentar nu, jag har tänkt på det så länge! Jag halkade in på din blogg på ett mycket slumpmässigt bananskal (jag har alltid gillat dig och Alcazar!) och fastnade verkligen för din stil. Du är så häligt mysigt rolig på ett sätt som är extremt ovanligt för bloggare, tycker iallafall jag. Du är dessutom så jäkla snygg och fräsch och alldeles, alldeles underbar! ;* Jag läser ganska många bloggar och är en mycket trogen bloggläsare (tro mig, lätt manisk… ;) ) och jag kommer följa dig dagligen och roas av dina fina texter och dregla över dina heta bilder!

  Ja, jag ville som sagt ge dig lite rättmätig cred – du verkar vara en fantastisk och roooolig människa! Lyllos dem som har dig till vän!

  Många kramar Stina

 2. Sol my ASS, säger detsamma! Jag befann mig på Allsång på Skansen och söt-Måns hade kollat 6 väder-appar men bara sol. Vid 14-tiden (?) blev det åska, hagel och spöregn. Sverige är fantastiskt…. Men jag fick sjunga med Måns på en av repetitionerna, blev inzoomad under TV-sändningen och hade vaaansinnigt kul! Kram!

 3. Nog svängde det alltid, dom flesta ville höra mer o mer o hade jag fått som jag ville hade det blivit några snapsvisor, sångaren A var inte redo för detta men nästa gång…… Tack Andreas, hade en trevlig kväll o träffade många bekanta som jag inte sett på många år. Puss på dig o lycka till på torsdag.

 4. Kikar forbi, harlig blogg Andreas .. Maste saga att du ser grymt frasch ut !

  Kika garna in p[ min blogg och lamna en liten kommentar, hade varit kul :-)

 5. Det var underbart svängigt på Mälarpaviljongen, vi önskar du hade sjungit nio låtar till :-)

  Kram Cissi & Isabel

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..