En käftig historia.

20120813-020534.jpg

Igår tog jag och min starbuckskaffe en taxi till den snajdiga stadsdelen Marylebone där min kompis Kajsas vän Fredrik jobbar som käftis. Jag har hängt med Fredrik två kvällar i rad och han är en härligt sprudlande göteborgare som är mästare på att göra underverk med folks tänder. För några månader sedan knackade Ozzy Osbourne på dörren till Fredriks mottagning och ville få en ny framtand. Han hade råkat slå ut halva sin tand och ville att Londons bästa tandläkare skulle ge han en ny. Fredrik är alltså the shit.

20120813-021439.jpg

Jag har länge velat fixa några av mina tänder. Mina två framtänder saknar emalj efter onödigt hårt borstande i 30 års tid plus att flera små tandflisor har lossnat på ett par andra PLUS att jag har rejält brett mellan några tänder, speciellt den ena hörntanden. Så Fredrik erbjöd sig att fixa till dom. Då säger man inte nej. Inte kanske kanske heller, för den delen.

20120813-021910.jpg

Sex av dom värst drabbade tänderna fick nytt liv och några byggde han ut så att det skulle se jämnare ut. När han var klar kändes det som om han slängt in ett helt handbollslag i käften och jag såg ut som snyggare variant av Snurre Sprätt. Men efter att han slipat och fixat så blev det så snyggt! Helt plötsligt fick jag hörntänder!

20120813-022203.jpg

Snyggt va! Nu ser mina nya tänder sjukt vita ut men det är dom inte. När jag tog bilden på mina nya gaddar så lös solen in på mottagningen vilket gjorde att dom såg ut att vara i det vitaste laget. Men tittar man i vanligt ljus så ser man att dom är lagom ljusa. Fredrik har gjort så att varje tand har sin egna form, precis som jag hade innan bara det att dom är ett uns bredare, lite tjockare, lite vitare och mycket stabilare. Det ser inte ut som ett sånt där fejkat amerikanskt smajl där alla tänder är exakt likadana. Nej tack och lov för det. Jag är supernöjd. Och superfattig. En bra investering.

20120813-022646.jpg

Fredriks tandläkarmottagning var extremt flådig med en egen champagnekyl vilket gjorde att jag blev väldigt törstig. Och på tal om törsdig, efter att Fredde gjort mig fin i munnen promenerade vi hem till hans vackra hus där hans man precis hade kläckt en flaska skumpa för oss att njuta av i deras vackra trädgård. Dagens törstsläckare. So very posh. Min kompis Kajsa dök upp för ett glas och inspektion av mina nya gaddar. Hon gav dom 5 vita badbollar av 5 möjliga.

20120813-023158.jpg

Efter champagnefesten hos Fredrik och Jerry tackade vi för oss och hoppade in i en engelsk taxi för att äta middag med Peter innan han skulle göra dagens andra föreställning av ”the phantom of the opera”.

20120813-023332.jpg

Vi käkade urgod thaimat och jag spillde soyasås på mina ljusa byxor. Bajs också.

20120813-023443.jpg

Medans Peter gick tillbaka till teatern för att få sin fantomensminkning sprang jag hem och bytte byxor till något mer o-soyigt.

Fantomen på operan var helt fantastisk. Musiken är kanske inte den lättaste på sina ställen. Den är som en operamusikal. Extremt pampigt och suggestiv. Peter var magiskt bra. Jag har aldrig sett honom så där överjävligt bra. Jag menar, han är alltid bra. Men det här var något i hingstväg. Jag grät av lycka och stolthet i applådtacket då hela publiken ställde sig upp med glada utrop och busvisslingar när Peter kom ut för att bocka och buga. Är så glad att jag hann se honom innan han slutar spela på West end om några veckor. Efter föreställningen mötte vi upp Måns Zelmerlöw som också var där och tittade för ett glas vin och eftersnack. Måns gav Peter och föreställningen 5 fantomliknande badbollar av 5 möjliga. Det gjorde jag också.

20120813-024207.jpg

Nu är jag hemma. Hemma till verkligheten. Vill åka tillbaka snart. Älskar London.
Kram

 1. Skriv din kommentar här
  Vi är så glada att du e hemma i stockholm igen.
  Du ser jämt så fräsch ut och har jättefina tänder :)

  Kram

  Kram

 2. Nu har jag tänkt till lite och kom på att nja, du är lite för gammal för min dotter, herregud, du är inte långt ifrån min fagra ålder. Men jag kände att jag var tvungen att skriva det för det är ju DIN blogg och jag ville vara lite snäll…. Men en sak ska du veta Andreas, du har fina tänder! ;-) Kram!

 3. Åh, Måns! Hoppas han hinner hem till Allsången! :-) Han ska bli min svärson, han vet det bara inte själv ännu…. Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga bara. Hm. Tips? Maila mig genast. DU hade också kunnat bli det men tror inte att du är intresserad av min dotter. Du har ju ditt på det torra dessutom. Men om Måns fick träffa henne skulle han bli det, hon är det sötaste som gått i ett par skor och även social och framför allt rolig!!! 22 bast. Det blir fint för honom, japp, det blir det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..