Fredagsmyyyyys

Gårdagens snapsar till dom köttiga kräftorna gav ifrån sig en tung eftersmak i skallen i morse. Men efter en liter vatten och en Berocca
kändes det bättre och jag var redo för fotografering. Solen sken, tidningen ”topp hälsa” tog glada bilder på mig på gräsmatta samt balanserandes på en skruttig parkbänk.

20120824-214402.jpg

Min vän Maria behövde hjälp med att hämta sin dotter Amanda på förskolan ”måsen” på eftermiddagen och jag klev in i rollen som nanny Lundstedt. Smörade lite extra för Amanda och köpte en GB sandwich på närmsta Seven eleven som hon glatt snaskade i sig på väg till mamma. Just det, hon fick även en tidning. Nån tecknad hästtidning, eller om det var en hundtidning. Kanske en prinsesstidning? Jag var inte så uppmärksam där men den var väldigt färgglad och man fick även ett litet ritblock på köpet. Och jag blev Amandas bästis för en kvart.

20120824-214809.jpg

Så här ser min hall ut. Det är det mina ögon träffas av varje dag som jag öppnar dörren till lägenheten och ger mig ut i vida världen. Svampade väggar i persikofärg. Vet aldrig om jag ska skratta eller gråta.

20120824-214937.jpg

Oftast tar jag på mig mina solglajjer så jag slipper se skiten. Tar mig tillbaks till 1995 då min kompis Tess hade svampat hela sin lägenhet med olika kulörer. Persika i hallen(även hos henne), fisgrönt i sovrummet och pissgult i vardagsrummet. Det var hett. Det var modernt. Det var 1995.

20120824-215235.jpg

Så kom regnet och panik utbröt. I alla fall för den stackars matten som var ute och rastade sin krumma whippethund.

20120824-215345.jpg

Jag la mig lite lätt skelögd i fåtöljen och svarade mail medans dom fartfyllda regndropparna smattrade mot fönsterrutan.

20120824-215503.jpg

Min kompis Maggan Julle flög över till New York i morse och jag är mäkta avundsjuk. Hoppas hon kommer hem med min favoritparfym som inte går att få tag på i Sverige men som säljs på dom stora varuhusen i Amerikatt. Den luktar så fasligt gott att jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till när den tar slut och om Maggan kommer tillbaks tomhänt från Nevvan. Hemska tanke.

20120824-215658.jpg

Efter mailsvarandet la jag mig på sidan i soffan och streamade serier på nätet.

20120824-215940.jpg

Sidan heter tubeplus.me och är alltså ett lagligt sätt att kolla på serier. Har precis plöjt igenom dom första avsnitten av nya säsongens ”project runway” som än så länge bara går i USA. Andra serier jag streamar är ”top chef” och ”dancing with the stars” som är USAs motsvarighet till svenska ”Lets Dance”. Fast amerikanarna är tio gånger bättre, produktionen är fräschare, dansarna är galet bra och programmet är mer fartfyllt och riktigt, riktigt bra på ett anerikanskt sätt. Mycket tänder, mycket drama och korta kjolar. Ett litet fredagstips om ni inte hittar något kul på den svenska televisionen. Vill tillägga att alla streamsidor är inte superbra kvalité så man får ha lite tålamod tills man hittar en bra.

20120824-220404.jpg

När boken kommer så blir det bokutlottning så håll ögonen öppna, kära ni.
Imorgon ska jag träffa en shaman. Kan bli intressant.
Kram

LOADING..