Shanghai del 2…

20120916-180031.jpg

Andreas har rest vidare och den här gången har han åkt ända in i tyrolen, Tyskland. Bitte. På med lederhausen ont trink das weissbeer! Tanse! Tanse! Ompa! Ompa!

20120916-180323.jpg

Nej då, tyskt falskt alarm. Han är kvar i Shanghai. Igår var ju den årliga kräftskivan som Andreas skulle vara toastmaster för. Och varför pratar jag om mig själv i tredje person? Sluta upp med det där, Andreas.

20120916-181044.jpg

250 glada svenskar och en handfull kineser hade samlats för att slafsa i sig kräftor från Ikea. Svenska handelskammaren hade bjudit mig över till Kina för att göra årets smuttigaste gig. Kvällen började inne i den tyska ölstugsliknande lokalen där en värd vars namn jag inte minns tackade alla sponsorer och presenterade nästa värd som var min side kick för kvällen. Martin(min side kick) körde det viktigaste dravlet om vart toaletterna låg, att man endast får röka utomhus, inte spy vart som helst och att festen kommer att stänga kl 01.00
Men innan dess skulle här festas!
Martin presenterade på mig, jag tackade ödmjukast för att jag blivit inbjuden till årets coolaste kväll och berättade att jag aldrig varit i Shanghai men att jag har varit på måååånga kräftskivor så jag vet att det kommer bli Paaarty! Allt prat under kvällen skulle ske på engelska så även kineserna och någon förvirrad engelsman också skulle förstå.
Men snapsvisorna var så klart på svenska.

20120916-182110.jpg

Ja, förutom en. Gambei!!!(skål på kinesiska)

20120916-182200.jpg

Martin och jag jobbade grymt ihop som toastmasters med snapsvisor på löpande band. Jag fejkade och drack varannan absolut vodka och varannan absolut vatten.

20120916-182326.jpg

Ljudanläggningen var ksnske inte den modernaste som Shanghai hade att erbjuda så vartannat ord vi sa ”klipptes bort” och det blev förstås lite osammanhängande och kaosartat ibland. ”ta i mer” skrek någon, ”vi hör inte när du pratar”, sa en annan, ”varför hörs bara vissa ord när du sjunger”, sa en tredje. En del verkade tro att det var fel på vår lungkapacitet och inte våra mikrofoner som tappade kontakten till sändaren på ljudmixerbordet, som i sin tur stod längre bort skött av Kinas tröttaste ljudtekniker.

20120916-182757.jpg

Men det var bara att köra på för full hals och är det något vi svenskar kan så är det att hjälpa till att ta i från tårna, speciellt när det kommer till något vi älskar, som att sjunga snapsvisor.

20120916-183014.jpg

20120916-183036.jpg

Kräftorna smakade kräftor och folk var urtrevliga.

20120916-183118.jpg

Hade Martin och Andreas på min ena sida och en Maria på min andra sida. Andreas är gift med Johanna som satt mitt emot och hon är den som styrt upp och ordnat det mesta runt festen, och då bl a flygit över mig. Ja, inte personligen utan det gjorde SAS.
Maria som satt på min vänstra sida hade bott med sin man i 6 år och berättade hur livet var att leva i Shanghai. Alla jag pratade med under kvällen blev inte bara fulla som kastruller utan förklarade sin oändliga kärlek till staden.

20120916-183630.jpg

Fick ingen bild på Caroline som är min reskompis från mitt management men så här vacker var hon när vi lämnade vårat toklyxiga hotell ”the Grand Hyatt” som för övrigt är en världens högsta byggnader. Svindel? Jo tack.

20120916-183841.jpg

Det snapsades och det sjöngs. Det tjoades och tjimmades. Jag tog bilder och skrev autografer och alla var så sköna. Blev riktigt avis på hela bunten. Tänk att få uppleva en annan världsdel sådär i ett par år. Häftigt och beundransvärt.
Jag blev nog lite på pickalurven jag med men skärpte till mig någon timme innan det var dags att sjunga på riktigt och svepte en dunk vatten.

20120916-184118.jpg

20120916-184148.jpg

Showtime!

20120916-184231.jpg

När kräftorna var uppätna gick det glada gänget in i ölstugan där kaffe och drinkar väntade. Jag sjöng och gänget dansade sig klibbiga i den varma Shanghainatten.

20120916-184434.jpg

Eftersom jag och Caroline inte har några fler planer för våran vistelse än just denna kräftskiva assoluta så var det bara kul när Martin ville ta med oss till en koreansk fest någonstans i stan där det för övrigt bor ca 18 miljoner människor.
Vi har tänkt att vi bara ska ”go with the flow” och hänga med vad som erbjuds. Så när vi lämnade ölstugan och dom tappra svenskarna som fortsatte att rulla hatt så hade vi bokat upp dom resterande tre dagarna som vi kommer att vara i Shanghai. Vi kommer shoppa, cykla, käka och dricka drinkar på några av Shanghais mest dekadenta ställen. Ser mycket fram emot vad Shanghai har att erbjuda!
Fortsättning följer…..
Tjing tjong kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..