Min hemliga hobby…

Förutom att jag älskar att sjunga och dansa så älskar jag även att handla. Alltså handla i livsmedelsaffärer. Lite av en hobby faktiskt. Det får gärna vara en stor Ica Maxi eller pris extra. Det får gärna ta lång tid. Jag gillar att strosa runt i affären i min egen takt. Det blir mycket skruvandes på konservburkar, fluktandes på ostar och glidandes längs alla chipspåsarnas olika smaker. Ingen stress, bara lugnt och fint. Kanske ha lite musik i lurarna medans man lägger ner varorna i vagnen.

20120923-211825.jpg

Daglivs ”klippet” på Kungsholmen är afffären där jag helst hänger. Det ligger runt hörnet från vår lägenhet och jag blev förstås överlycklig när jag insåg att dom håller på att bygga om vissa delar på den nedre våningen. Stans häftigaste(enligt daglivs själv) saluhall slår upp sina portar om några veckor och ingen är lyckligare än jag. Är jag ensam med denna hobby? Att hänga i livsmedelsaffärer?

20120923-213624.jpg

Kram

 1. Mina drömmars Daglivs!! :-)

  Jobbade som sextonåring på Mc Donald´s på S:t Eriksgatan 1988 och då var Klippet/Daglivs rätt nytt. Köpte alltid två stora kexchoklad där innan mitt jobbpass började, samt storpack med billiga nylonstrumpor (man får inte vara barbent, fettet från fritösen kan ge skador på huden).

  Kuriosa: Då fanns fortfarande Polarstudion så det hängde en hel del kul musikmänniskor på hamburgerian!

  Flyttade senare till ett kvarter i närheten och tyckte att fridhemsplan var lite som N.Y, sena kvällar då man hängde vid fd Videobutiken eller hade tränat på Jympalatset eller Atalanta tjejgym, och allt var öppet sent, gatorna blänkte och neonskyltarna strålade. Då låg East där också för övrigt!

  Bor i närheten även nu, har svårt att lämna Kungsholmen fast jag har tre barn. Cykla ner till Västerbroplan som omväxling nån dag Andreas, och handla på stora fina Hemköp, bra Systembolag bredvid också, inte så saggigt som det vid dig :-)

  PS: har du testat Lidl? Jag har alltid avskytt tanken men gett det en chans på sistone. Fina frysta grönsaker om inte annat,

  PS2: Skriv en Kungsholmsguide!

 2. Jag är exakt likadan, kan spendera timmar i mataffärer och nu har jag förmånen att bo på Cypern så här finns det verkligen härliga affärer att fördriva tiden i! Härligt att det finns en hel del som är likadana =)

 3. Oj, oj, oj vad jag hängt på Daglivs när jag jobbade i sta´n men det var då det. Nu är det Maxi i förorten som gäller men jag äääälskar Maxi! Däremot är jag mer för att kolla i reklamblad, klipper ut kuponger, skriver listor…. men när jag sen väl är DÄR vill jag ha det rätt snabbt överstökat.
  Nu fick du veta lite om mig och mitt liv. :-)

 4. Hej Andreas! Så nu slog jag ihop boken som jag sträckläst i dag. En öppen och fin bok där du utan omskrivningar berättar om ditt liv. Jag hoppas att drogerna är ett minne blott, att du nästa gång du dippar ner kan finna tröst och hjälp på ett bättre vis. Önskar dig all lycka i ditt fortsatta liv :-))

 5. Jag kan oxå spendera timmar på Ica maxi. Det är lite avkoppling, och framför allt bortkppling, från livet en liten stund. Sen känns det ganska härligt att ha massa pengar på kortet som bara är ämnade att betala maten, vilket känns enormt inspirerande tycker jag! :D

 6. Ha ha ha, du är rolig du. En kompis ska dra med mig till Books&Dreams i Gbg på torsdag. Ska bli jättekul att få höra dig prata om boken live. Ha en bra dag!

 7. Hahaha, min sambo har samma hobby. Att snabbhandla tar ca 1 timme och är det storhandling…så då blir det drygt 2 timmar. Jag själv susar igenom med shopexpressen på en kvart ;-).

 8. Tjaa… Jag tycker att det kan vara skönt att gå runt inne i en livsmedelsaffär… om man är ensam (alltså går dit ensam, inte är ensam i affären), med musik i lurarna och ingen stress, ganska härligt kan nog jag också tycka… men jag har väll aldrig tänkt på det som en ”hobby” förut :p
  Kram

 9. Men han är söt :) hemliga hobby :)) När jag läste de första raderna, (felcsigáztál,) hmmm :) Jag undrar vad den hemliga hobby :) och du säger att du köper :( hi, hi
  Min Gud är en man som älskar att shoppa…! Många kvinnor skulle älska …. eller inte vet, eftersom kvinnor också älskar att ! Jag gör inte! Jag är inköp riktade :) :))), inventering, beräkna kontanter och mindre tid bekostnad. Det är kallt? Jag gillar färgen på din T-shirt. Till dig bra! lite är det sant att till dig saker som inte riktigt passar. ;)
  Kram Magdi (Bp.)

 10. Ser oftast handlandet som en nödvändighet och inte ett nöje men ska försöka tänka om lite så det blir roligare.
  Och dyrare .. ?

 11. Nej du är inte ensam , jag tycker oxå det är mysigt att gå runt och strosa bland hyllorna. Kolla på allt som finns. Finns så mycket olika maträtter och sånt man kommer på man vill göra. :) Hoppas du haft en trevlig helg, ser ut som det i allafall. :) Ha det bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..