Tävling!!!

Hoppas det där fruktansvärda fruntimmet Sandy lugnar ner sig snart så amerikanarna kan slappna av. Än så länge har 33 människor dött i stormen. Otroligt tragiskt. Tänker på mina vänner som bor i New York och sitter inne i sina lägenheter och väntar på att det ska bli säkert att gå ut.

20121030-173610.jpg

Vi ska vara glada att vi är rätt förskonade med sådana katastrofer här i lilla Sverige.

20121030-173830.jpg

Ikväll ska jag filma med Peter från dragshowgruppen ”Diamond dogs”. Han är initiativtagaren till ”WAD galan” som är en insamlingsgala för forskningen runt HIV och AIDS. Ikväll är jag med i en informationsfilm om HIV och AIDS och den 3e december när själva ” WAD galan” äger rum kommer jag och flera artister uppträda, mer om vilka och var berättar jag mer om längre fram. WAD står för World Aids day som är den 1a december varje år.

20121030-174338.jpg

Och på tal om HIV så tänkte jag att vi kör en tävling! Vinnarna får min bok "Mitt positiva liv" och jag har 5 stycken böcker. Alltså 5 personer kan vinna en varsin bok! Coolt va!

20121030-175051.jpg

För att vinna min bok så tänkte jag be er berätta om en bok som påverkat er på ett eller annat sätt. En gammal eller ny bok, ett hett boktips eller en bok ni läste som ung. Berätta lite om just den boken och varför den påverkade dig på just det sätt det gjorde när du läste den.
Ska bli jättespännande att få läsa era boktips!

20121030-175359.jpg

Nu går jag och filmar lite och jag tar rosa strumpor på mina knotiga fötter för att sätta lite galafärg på den här höstruskiga kvällen.

20121030-180425.jpg

(Bilden är tagen av en kompis som just nu befinner sig på paradisön Mauritius och bland annat läser min bok. Stolt och glad är jag!)

Kram fina ni

 1. Jag älskar barbapappa..minns när mamma läste den för mig. Nu jobbar jag som lärare och läser den för barnen. Så härligt med alla olika barborna som kan förvandlas till olika saker. De spelar ingen roll hur du ser ut…rosa,brun,gul eller röd heja barbapappa!

 2. En bok som följt mig sedan jag var liten och som jag nu upplever igen genom mina älskade ungar är Pippi långstrump. Denna underbara figur som fick en att tro på sig själv, att allting löser sig och att vi alla är olika . Tror att det bor en liten Pippi i oss alla :-)

 3. ”Bakom stängda dörrar”. Läste den för 10 år sedan och blir fortfarande upprörd när jag tänker på hur svenska myndigheter verkar ha blundat för vad som pågick framför dem.

 4. Jag var deprimerad. Jag var hemlös. En av mina närmsta hade dött. Mina hundar, som jag haft hela mitt vuxna liv, hade dött. Jag, som alltid har läst mycket, hade slutat att läsa. I en sekund av tristess tog jag upp en bok som låg framme och efter den stunden kunde jag knappt lägga ifrån mig boken ens när jag skulle sova. Jag skrattade så att jag grät. Jag tänkte; jag kände; jag skrattade. Den är en av de bästa böcker jag har läst: ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson. Helt underbar.

 5. Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell! Så otroligt vacket skrivet om en fruktansvärt mörk tid i sverige. Borde bli obligatorisk att läsa i skolan. En bok som fastnar i hjärta och själ!

  Andra böcker som haft en enorm betydelse för
  mig är Paulo Cohelos verk. ”Veronica decides to die” hjälpte mig att välja livet och inte sjukdomen när jag brottades med svår anorexia för många år sedan. Tack vare den boken vågade jag inse att jag behövde hjälp och tog emot den.

  Kanske inte de mest muntra böcker men ack så viktiga!
  TAck för en underbar blogg Andreas! Du verkar ha en sådan underbar inställning till livet!
  För många många år sedan serverade jag dig på en restaurang. Vi hade fruktansvärt mkt och göra med alldeles för lite personal. Många gäster var missnöjda men när jag äntligen hann fram till ditt bord, efter lång väntan, så var du så genomtrevlig och glad. Inte en sur min! Du räddade min kväll! Fler människor som du behövs!
  Kram

 6. Finaste minnet jag har av min mamma ve när hon brukade läsa femböckerna för mig. Vi låg ihopkurrade i hennes stora säng o läste. Sen blev min mamma sjuk o va det hela mitt liv o e borta nu sen 4 år tillbaka så sorgligt kram Julia.

 7. Din vän Gabriels bok äntligen har påverkat mig totalt :) känner igen mig massor i den :) rekomenderar den verkligen :) men jag har redan köpt din bok o börjat läsa lite i den :) men läser Agneta Sjödins bok samtidigt så jag har ej kommit så långt än kramiz till dig du fina love Julia :)

 8. ” Daniel är tio år när han finner romanen Vindens skugga i De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelona ”
  ” Läsaren får ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull,romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad ”

  Det här är en roman som jag varmt rekommenderar. Boken är en roman att läsa i soffan med filten, tända ljus och tekoppen inom räckhåll.

  Vindens skugga – Carlos Ruiz Zafón.

 9. Jag bodde i Barcelona förganska länge sen, jobbade på ett skitföretag men med bra arbetstider och hyfsad lön. Det var fest och dans hela veckan lång som just då var underbart. En dag fick jag nog,jag var så tröt..Så, jag sa upp mig en dag, räknade ut hur jag kunde ta ut semester på bästa möjliga sätt och på så vis få en betald ledighet på stranden. Jag hjälpte en kompis flytta samma dag jag sagt upp mig och hittade en hög med böcker på svenska i en hylla som ska slängas. Jag kollar genom högen och hittar en med en titel jag känner igen..hmm..en låt..ååh, just ja, Smiths låten: Girlfriend in a coma.
  Jag kunde inte sluta läsa, jag låg på stranden ensam (alla andra vänner hade ju inte sagt upp sig) en hel dag,det var inte ens sol utan ganska mulet, när detblev för kallt gick jag hem och la mig på takterassen under en filt. Vad gör man om världen går under och man är ensam tillsammans med några vänner kvar? Vad har värde? Pengar? Diamanter? Konstverk av Picasso? det var så mycket i boken som var mystiskt, märkligt, konstigt,maggripande,tänkvärt och spännande.
  Tre veckor senare tog jag planet hem till Sverige och började ett nytt liv som student i barns rättigheter med fokus på latinamerika. Jag lämnade boken i lägenheten i Bcn, vilket jag ångrar, boken har varit omöjlig att få tag på, hittade ett exemplar på engelska som jag läste sakta, några sidor i taget för att den skulle räcka längre.
  Jag har läst nästan alla andra böcker av samma författare och alla är helt magiska, de är så träffande och obekväma och skaver men briljanta. ”Hey Nostradamus!” om en skolskjutning där allas historia får komma fram,” jPod” om ett gäng nördar på ett spelutvecklingkontor som är för smarta för sitt eget bästa eller ”Alla familjer är psykotiska” som är en hysterisk familjeskildring om astronauter, neurosedyn,hiv, kärlek och starka band.

  Nu pluggar jag till sjuksköterska och ska skriva examensuppsatsen om bemötande av och kunskap om patienter med hiv och hbtq-personer.

  Ha en trevlig resa!!!
  /Linnea

 10. Hej ! mitt boktips är Varför gråter inte Emma. En otroligt gripande och smärtsam skildring kring hur Emma Jangestig hanterar alla känslor då hennes barn Max och Saga blir mördade. Emmas berättelse är unik och helt fantastisk. Den beskriver hur familjen blir behandlad av media under och efter rättegångar. Den är också fylld av hopp och styrka. Emma hittar strategier för att kunna leva vidare i sitt liv. Läs den Andreas ! Kram

 11. Jag skulle rekommendera din bok för alla för att den har gett mig så mycket instinkt om livet. När jag läste texten på baksidan så blev jag fast, jag sprang ner t biblioteket och lånade den. Boken har lärt mig så mycket för att jag visste ingenting om sjukd. Förra året i åttan pratade min lärare om sjukd men jag lyssnade inte, det borde jag ha gjort. 
  Jag har skrivit en bokrapport om boken och pratat inför klassen, några omogna killar sa buu men jag brydde mig inte och fick väldigt bra betyg. 
  När jag blir äldre ska jag hjälpa människor med olika sjukdomar. 
  Så jag skulle bli väldigt glad om jag vann din bok signerad, så jag kunde säga t killarna i min klass: in your face… 

  Om du existerar så rekommenderar jag Andreas Carlssons bok Dandy, en ung kille som följer sitt hjärta, till musikvärlden

  ”if you can dream it, you can be it
  Oxox

 12. The road less traveled – M. Scott Peck. En bok att somna med, vakna till och leva med. En bok om hur vi lever våra liv, att lära känna sig själv och bära sitt Jag med stolthet och kärlek. Och din bok vill jag jättegärna läsa. Dessutom ett måste under granen i jul.

 13. Godnatt Mister Tom av Michelle Magorin som barnbok men läst den också under vuxentid, att man som barn är väldigt utsatt. Man ska ta hand om varandra! Men att mycket kan sluta lyckligt också! Kram!

 14. ….. o just det, varför ”innan jag dör” påverkar mig så mycket vet jag nog inte. Men jag tror för att jag på mindre än ett år förlorade 2 familjemedlemmar och tre nära vänner. Boken påminde mig om min smärta men också om att livet är stort, större än döden. Den hjälpte mig att se döden, inte som ett svart hål utan mer som en smekning som alla kommer känna. Och kanske det viktigaste, kärleken är STÖRRE!!!!

 15. Hennes hetaste längtan av LouAnn Gaeddert. Om en kvinna som lääängtar efter ett barn men inte har någon man. En dag kommer det en man som vill tälta på hennes tomt, hon erbjuder honom ett kontrakt. Dom ska gifta sig skaffa ett barn och sen aldrig mer ses..ingen räknar med kärlek…..underbar bok där man får följa henne bakåt i tiden med. Hur det kunde bli så att hon inte träffat någon.

 16. Hej Andreas,
  En av dina tystare läsare här, men ordet böcket får till och med lilla jag att krypa fram. Jag gillar djupa, känslosamma böcker som är fyllda med livets andetag. Boken ”Innan jag dör” av Jenny Dawnham är en sådan bok. Har läst den flera gånger och jag gråter alltid i slutet. Den handlar om Tessa som vet att hon ska dö. Hon gör en lista över allt hon vill hinna med innan hon gör det, och överst på denna lista står att hon ska bli av med oskulden. En bok som andas kärlek till livet och till människor som fortsätter att älska fast natten är mörk. LÄS LÄS LÄS

 17. I haven’t read the book that will affect my life. Simply because that book is the prize of this contest. :)

  Seriously come to Linköping (Norrköping works too) to sign it! Can’t travel a lot now that I’m studying.

  Lots of love! <3
  Ifi

 18. Hej! Jag har läst en bok som heter ” Hur kunde hon”. Det är en självbiografi om en flicka som blir sexuellt utnyttjad av sin mamma, styvfar, mor och far föräldrar plus en hel del andra äckel. Jag mådde så fruktansvärt dåligt när jag läste den och funderade på att sluta flera gånger, men jag ville veta hur det gick för henne i livet. Den slutade bra och hon har ett bra liv nu och de skyldiga fick fängelse efter många år. En fruktansvärt hemsk men ” bra” bok. Skulle varit kul att få läsa din och hoppas på vinst. Ha en underbar dag. // Mirjam :-)

 19. Den bästa boken jag har läst är Skadad.
  Den handlar om författaren Cathy Glass själv och hon hade varit fostermamma till 50 barn under loppet av tjugo år innan hon välkomnade åtta åiriga flickan Jodie till sitt hem.
  Jodies liv har inte varit det perfekta livet,hon har bott hos 5 olika fosterfamiljer på 4 månader och hennes våldsamma och aggressiva sätt fick henne att skrämma bort dom.
  När Cathy tog emot Jodie visste inte hon vad som låg bakom Jodies chockerande beteende, hon skär sig själv,slåss och gömmer sig bakom flera personligheter som hon har gett namn, och ju närmre Cathy kommer Jodie så lär Jodie att man kan lite på Cathy.

  Detta är en underbar bok för att detta har hänt på riktigt och jag grät när jag läste boken för att allt som hade hänt henne kände jag igen mig själv i. Och i vissa situationer som hon befann sig i kände jag igen mig själv i varje dag.
  Jag vet inte om jag hade levt idag om inte min bowlingtränare James hade tagit med mig hem från bowlingträningen den dagen då allt bara försvann.
  Det var en dag som jag aldrig kommer glömma,jag hade bott hos olika fosterfamiljer men det var en fosterfamilj som jag trivdes hos. Men en dag kommer ”pappa” hem tidigare och säger att han vill prata med mig och jag går till vardagsrummet där han sitter i sin fotölj och så undrar jag vad han ville och han säger att jag ska laga mat till honom och städa hela huset men jag vägrade och då tog han tag i mig och slog till mig riktigt hårt och sen gick jag aldrig mer dit igen när han var hemma.
  Jag och James gick till socialen dagen efter och visade vad han hade gjort och då bestämde dom att jag skulle flytta därifrån för det var inte första gången han slog mig:(
  Så jag är otroligt glad över att han tog hand om mig den dagen och kommer alltid ta hand om mig:)
  Hoppas att allt är bra med dig!!:)

 20. Den bästa och mest känslosamma bok jag läst är ”En sorts kärlek” av Ray Kluun! Jag riktigt fulgrät när jag läste den! Kan verkligen rekommenderas, men se till att ha näsdukar inom räckhåll!

  Tack för en roligt blogg! Gillar din humor!

 21. Θα ηθελα να κερδισω το βιβλιο σου παρα παρα πολυ.Εγω ειμαι Σουδεσα και ζει στην Κυπρος 22 χρονια τωρα.Χρειασουμε ενα καλο βιβλιο να διαβασω τωρα που ηρθεν το χειμωνας.Με πολυ αγαπη,Καταρινα.

 22. Enda sen jag va liten och började skolan så har jag fått kämpa med med att läsa och med läsförståelse. Det har ju resulterat i att jag tyvärr inte har läst så mycket.
  Men för några år sedan nu så vände detta lite och jag började så smått komma igång med att läsa. Det blev bla några biografier som Jessica Andersson och Magdalena Graafs böcker, som ju gick rakt till hjärtat!

  Men så för ca 1,5 år sedan så lånade jag en stor bok av min brorsdotter med alla dom sju narniaböckerna. Det va svårt först att komma in i läsningen och bara efter att ha läst halva första boken så gav jag upp.
  Men boken låg fint kvar där på nattduksbordet och efter några månader så fick jag för mig att börja läsa igen, precis där jag slutat. Och jag kom in i läsningen och fängslades verkligen av dessa fanastiska berättelser och även om det gick sakta och tog sin tid så gick det ändå framåt.. ett helt år tog det, men det gick. Jag läste ALLA sju böckerna! Det är inte ofta jag känner mig stolt över något, men nu gjorde jag det.. jag kände mig sååååå stolt över att ha klarat av den bamseboken.
  Så Narnia har fått betyda mycket för mig. Inte bara för att det är fantastiskt spännande berättelser utan också för att det var en utmaning för mig, som jag klarade av!

  Stor Kram

 23. En av den bästa boken jag läst är ”Tusen små bitar” av James Frey. James Frey vaknar upp på ett flygplan. Han har inget minne av vad som hänt, eller vart han ska någonstans. Han är blåslagen – han blöder i ansiktet, saknar två framtänder och kroppen är full med sår och blåmärken. Detta är början till boken om James Frey’s resa och kamp mot ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk…..Jag skulle bli sååå glad om jag vann din bok!! kram kram

 24. Hej Andreas
  Jag måste få rekomendera Stefan Einhorns Änglarnas Svar. En berättelse om människors val, godhet och ondska. Men allt går ut på att alla medverkande i boken får berätta sin version av händelser och i slutändan finns det inget rätt eller fel. Bara det faktum att vi människor växer av att göra goda handlingar och att man kan lära sig något av alla.

 25. En bok som etsats sig fast i mitt minne är ”Inte utan min dotter” som jag läste i början på 90-talet. Den är skriven av Betty Mahmoody och är verklighetsbaserad. VARFÖR jag fastnade för den var för att jag insåg vad grym verkligheten kan vara och vad bra jag faktiskt själv hade det vid det tillfället med två små barn. Boken handlar kortfattat om Betty som åker med sin dotter och iranske man till Iran för att hälsa på mannens släkt. Vad Betty inte vet om är att mannen tänker starta ett nytt liv där och inte återvända till USA där de bor. Betty kan åka hem om hon vill men dottern ska vara kvar….
  Hoppas att jag vinner din bok som står högst upp på julklappslistan! Kanske du blir min lille tomte? :-)
  Kram!

 26. Skriv din kommentar här!En bok som jag alltid kommer tillbaka till är Anne Franks dagbok. Jag fick den när jag fyllde 13år ( mycket länge sedan). Det var nog första gången jag blev medveten om en värld utanför min egen! Har läst den många gånger sedan dess.

 27. Boken ”Eric” skriven av hans mamma Doris Lund.
  Hel-ylleamerikanen som som drabbades av leukemi. Jag läste den för första gången på sent 70-tal och har läst den kanske 20 gånger.
  Jag gråter varje gång jag läser den, trots att jag bestämmer mig för att inte göra det, såhär många år senare.
  Min dotter är nu läkare pch hon har också läst den x flera, lika påverkad som jag.

  / Bodil

 28. Jag har just läst böckerna om Pojken som kallades Det .Författaren heter David Peltzer(tror jag).Det är fasansfullt att läsa hur hans mamma behandlar honom.Det finns 2 uppföljare till den första boken.Sen har jag läst en bok som hette Äcklig om en flicka som blev övergiven av sin mamma.Dottern blev sedan domare i högsta domstolen i Amerika.Kommer inte ihåg vem som skrev den men alla böckerna är ju självupplevda.Jag vill gärna vinna Din bok Andreas.Kram till dej och din vän Nicklas.

 29. Jag älskar framförallt att läsa självbiografier. Men annars så är John Grisham en stor författar favorit!

  Den bok som jag läst som påverkat mig mest är nog dock Ricky Martins ”Me”. Han skriver mycket om att man måste hitta sig själv och gå sin egen väg i livet, och inte den väg andra vill att man ska gå. Att man måste göra saker på sina egna villkor. Jag tyckte att jag lärde mig att kanske sätta mig själv och min egen vilja lite mer i fokus efter att ha läst hans bok! Jag började tänka mer på mig själv…!! =D

 30. hej Andreas!
  I have a graduation in literature, i’ve read a lot of books in my life one good is ”The Solitude of Prime Numbers” its very hard to explain… it talks about 2 stories, a boy and a girl. they both had a tragic childhood full of pain that left an indelible track in what they are now. their life and their loneliness will cross during the high school but as prime numbers even if they have something mutual they can’t stay together cos divided by an obstacle. So in maths prime numbers are divisible just for 1 and themselves, really close but they can’t touch like 11,13 – 17,19 etc
  Im a prime number, maybe for that i liked this book. i think you would like it too.
  A lot of times i said: wow me too… but i hope my end will be different from the one of the book.. i dont wanna stay a prime number forever….

 31. Måste rekommendera Kalla nätter av Jessica Anderson och Svinalängorna som både handlar om missförhållanden i hemmet. Som lärare har de påverkat mig mycket då båda författarna inte kan förstå varför ingen i skolan såg vad som pågick. Jag brukar tänka på det när jag stöter på det i mitt yrke, att om jag bara försöker hjälpa barnet och följer min anmälningsplikt så hoppas jag att barnet när det blir vuxet kan tänka-Min fröken såg iaf och försökte. Dessa böcker gick in i mitt hjärta!

 32. En bok som jag brukar rekommendera är Magdalena Graafs bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Jag fick iaf en helt annan syn på henne efter att jag läst den. Hon skriver väldigt bra och man vill bara fortsätta läsa! Nu hoppas jag att jag vinner din bok så jag kan rekommendera den till mina vänner!!

 33. Ser att den är nämd innan men min bok är Gömda! Första gången jag läste den var jag 16år och på väg ut i vuxenlivet. Förutom alla böcker skolan tvingade på mig så hade jag läst en bok innan den tog mig 2,5år att läsa, Gömda tog 2 dygn. Varför boken fångade mig från första sidan handlade inte bara om relationen mellan Mia och mannen med de mörka ögonen utan sättet hon och Liza skrev den på. Den var så verklig och jag kunde så lätt få en bild av henne och hennes liv. När hon sedan födde Emma ( mitt namn) blev det ännu verkligare och även om jag aldrig haft våld i hemmet var deras mor & dotter liv mycket likt känslomässigt det liv jag själv hade levt som liten flicka. När de andra böckerna kom slukade jag dem på samma vis. Jag ser till att läsa Gömda med jämna mellan rum för det är en bok som aldrig får glömmas bort! Tack för att du vågade skriva din bok, ett ämne som heller aldrig får glömmas eller slutas prata om. Varje människa har rätt till ett liv, ett liv fyllt av glädje och utan både fysiskt och psykiskt våld. Många kramar

 34. Although I wouldn’t be able to read your book (since I can’t read Swedish) I will say that a great book I read was called Sex With Kings, about all the affairs and mistresses different kinds of France and Europe had. It was quite sexy, like the pictures of you in that bathtub ;) haha!

 35. Den bok som påverkat mej allra mest är ”Monster” skriven av Micael Dahlén.
  Jag älskar biografier, memoarer och böcker baserade på verkliga händelser. Jag trodde den boken skulle vara en i mängden men nåt mer motbjudande har jag aldrig läst – ändå kunde jag inte lägga ifrån mej den förrns jag läst ut den. Den handlar om mördare, riktiga mördare, och författaren har träffat allihop. Man får en inblick i deras sjuka hjärnor på ett fascinerande sätt. Boken var otäck, och jag kommer aldrig läsa om den, men jag är glad att jag läst den 1 gång. Har du läst den Andreas? Gör det annars.

  Just nu läser jag Tommy Körbergs bok, sen hade jag faktiskt tänkt läsa din så det vore härligt att få vinna ett ex.
  Efter din bok tänkte jag sedan sluka Henemarks!
  Jag älskar biografier! :)

 36. Fifty shades of Grey av E L James såklart! Den utelämnar inga suggestiva detaljer som många andra romance-romaner gör och har varit inspirerande och uppiggande i ett annars ganska grått och trist höstmörker kantat av utdraget jobbsökande. Nu är jag redo att hugga tänderna i nästa spännande bok, förhoppningsvis Mitt positiva liv.

 37. ”För då minns jag kärleken” är en självbiografi utav Charlotte Alfvin berättad för Minna Tunberger. Den är en utav de bästa böcker jag läst och den har påverkat/ påverkar mig.
  -All we have is now-

  Denna bok handlar om Charlotte och Jacob som var förälskade och åkte till Thailand. Men stora delar av Thailand drabbades av flodvågen när de var där och Charlotte förlorade sin pojkvän.
  Denna är bok är en av de sorgligaste böckerna, men även en utav de bästa jag läst. Många tårar fällde jag då jag nästan streck-läste denna bok i sommar. Dock blev det för tungt ibland och jag fick lägga den ifrån mig.
  Man får följa Charlotte i sitt trauma ett par år, men får även tillbaka blickar av Charlottes och Jacobs liv ihop.
  En mörk bok men med hopp.
  Jag beundrar Charlotte! När man får dessa perspektiv så känns de onda finnarna, tröttheten, skoskavet och sin stulna plånbok ingenting i jämförelse vad Charlotte gick/går i genom.
  Denna bok och din, fångar en som läsare. (För jag måste erkänna att jag har den och läser den, och gillar den så mycket!) Du är grym Andreas! Jag skulle hemskt gärna vilja ge mamma din bok i julklapp. Har pratat gott om den till henne. :)

 38. Jag älskar att läsa och läser typ allt. Men den jag vill tipsa om är Alexandra av Torgny Wirén.
  Den handlar om en tjej som får reda på att hon är döende och ger sig då ut på jakt efter Gud. Det är en resa genom alla de olika världsreligionerna och hur de egentligen hör samman. Den berörde mig massor och ligger nu till grund för min syn på olika trosuppfattningar.

  Kram Malin

 39. Jaa jag älskar böcker och som Marina här innan skriver att verklighets baserade böcker är också alltid trevligt att läsa..men en väldigt rolig och annorlunda bok som jag fick skratta mycket av det är,titeln är ju lite skrämmande men den är skriver med humor rakt igenom :)! ”Hoppsan jag är död” av Arto Paasilinna..finsk författare..Den handlar om en man som kollar in ett par snygga kvinnoben och ser sig inte för och blir då överkörd av en bil..han tycker ju det är helt onödigt eftersom det visade sig att dom kvinnobenen inte alls var extra snygga,(han ville ju faktist inte dö pg a av ett par fula kvinnoben)han blir då en ande och ingen ser honom längre men han ser alla levande och dom som redan är död förståss också,och dom ser honom!Han är gift och han ”flyger”(som andar gör)hem till sin fru och väntar på besked fr.sjukhuset om hans död,hon sörjer inte speciellt mycket vilket visar sig att hon har en annan!Han träffar olika sorters andar överallt och flyger både hit och dit och blir kär förstås i en som nyligen har dött!!Ja den är så rolig och man får skratta väldigt mycket..han är med och planerar sin begravning men eftersom ingen levande människa ser honom så blir han ”missförstådd” i mycket som han ”lägger sig i”Boken är rätt gammal skrevs i början av 80 talet och utspelar sig i Helsingfors!Lägg den på minne Andreas om du vill skratta lite och kan skämta om döden lite!

 40. Åh vad jag skulle vilja vinna din bok!!!
  En klassiker som påverkat mig sedan start är ”Gömda”. När jag läste den första gången berodde det mest på att jag själv hade en invandrarpojkvän.
  Inte för att han på något sätt var som mannen i boken, tvärtom; han var fantastisk!!! Men hjärtat slog ändå en extra volt eftersom en invandrarkille var inblandad. Jag har alltid varit öppen för invandring, så det tog jag åt mig av.
  Nu det senaste året har boken blivit aktuell igen då jag själv är utsatt för stalking. Inte alls på det sättet som i boken, men ändå är det många tankar och känslor som väcks.
  Kan av polisiära skäl inte gå in närmre på detaljer än så, men detta är en bok som har, och fortfarande betyder mycket för mig i olika avseenden.

 41. Hej Andreas!
  Din bok står på min julklapps önskelista. Men det vore ju kul att vinna den från dig.Mitt största bok upplevelse är boken Stjärnor utan svindel av Louise Goije af Gennäs. Den hade jag med mig på en utlandsresa med min familj för ca.10 år sedan, jag blev helt fast och jag fick många känslor som bara snurrade i huvudet. Jag började tänka på min relation och mina känslor till en tjej kompis. Lite läskigt hur denna bok kunde sätta så många funderingar i gungning. Jag hade dåligt samvete för att jag inte kunde släppa boken, jag var ju ändå på semester med min familj. Och jag kände nästan att jag var skyldig i mina tankar mot min man. Vi pratade om detta när vi kom hem och vi är fortfarande gifta sen 19 år tillbaka. Min tjejkompis och jag har också kvar vår kompis relation, men jag bejakade verkligen min sexuella ställning, men den behåller jag för min själv. Jag läser bara i sort sett själv biografier där det finns något verkligt bakom, och det fanns det in denna bok med råge. Kram från mig!

 42. Mitt boktips till dig Andreas är ”Tärningsspelaren” an Luke Reinhart. Om du inte redan läst den, gör det!
  Den sägs vara smått självbiografisk. Huvudpersonen i boken slår tärningar och låter dem visa hur han skall välja i olika situationer. Detta leder i sin tur till rätt så galna upptåg. Mycket svart humor som jag älskar. Boken läste jag första gången när jag var tonåring och den bidrog stort till mitt numera smått besatta läsande. Jobbar idag som lärare med litteratur som huvudämne :-)
  Puss och kram Andreas, jag gillar dig och det du står för. Du inspirerar mig ofta! :-) /Mea

 43. Har läst många böcker genom livet, en del minns man väl och andra bleknar med tiden. Jag är vad man kan kalla en ”bok-periodare” , det kan gå riktigt lång tid mellan mina bokläsar stunder. Och ibland slukar jag dem. Att läsa verklighets baserade böcker är ett sant nöje. Men den boken som jag genast tänker på när jag läser din fråga är en bok jag läst ganska nyligen. Hypnositören av Lars Keppler. Den absolut BÄSTA bok jag läst. Skriven på ett sätt som fångar läsaren från första bladet. En läskig, otäck och gripande bok. Man brukar skämta om att man har svårt att lägga ifrån sig en bra bok, det är inget skämt :) Denna bok tog jag alla stunder jag kunde, och några där till för att få läsa i. Jag var totalt fast! Ska snart läggas in för en planerad operation och då är det ett ”måste” ha med en bok i packningen som kan få sjukhusvistelsen att bli lättare.
  Har du inte läst den Andreas, rekommenderar jag den varmt!
  //Marina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..