Kvinnor är singlar i sju år efter en skilsmässa

När jag var på bröllop i helgen berättade min bordsherre att det enligt statistiken är vanligast att det går i snitt sju år innan en kvinna träffar en ny, seriös partner efter en skilsmässa/separation. Att det inte alls går lika många år för en man. Det går fortare för männen.

Jag tycker att sju år låter som en väldigt lång tid, men det kanske stämmer? Jag har ingen källa som kan bekräfta detta. Ni kanske vet mer? Hur som helst så vill jag prata med er om en sak. Hur och var och när man träffar en ny partner måste vara upp till den personen. Har man skaffat barn tycker jag att det viktigaste är att man ser till barnens bästa först. Innan man gör någonting annat. Men mår du som mamma bra av att träffa en ny snabbt, lyssna på ditt hjärta. Mår du som pappa bra av att träffa en ny efter en vecka, en månad, ett år – gör det.

Snälla, fina människor. Livet är kort. Livet är sjukt kort. Jag tänker passa på att njuta av varje dag. Att livet blev som det blev har varit tufft. Jag har gråtit, skrikit och jag har tappat hoppet om det här med att kunna lita på någon igen. Men jag mår bra nu. Det fanns en mening med allt. Och nu mår jag bra. Just nu är alla pusselbitar på plats. Jag är inte bitter. Jag är inte arg.

Men jag är ledsen över att inte få ha mina två älskade barn hos mig hela tiden. Det är en sorg och kommer förmodligen att vara det länge. Men jag är den bästa mamman jag kan vara till mina barn, och jag är en bättre mamma nu än förut. Jag är mycket mer närvarande. Sorgligt att det ska krävas en skilsmässa för att vakna upp, men så kan det vara.

Det finns inga lagar och regler som säger när det är okej att gå vidare. Oavsett om man är den som lämnat eller blir lämnad. Alla människor MÅSTE få lyssna på sina egna hjärtan. Det är så viktigt. Alla människor måste själva få känna efter vad som är rätt. Så länge man tar hänsyn till sina barn tycker jag att det är okej. Jag tycker ingen annan ska få bestämma när det är okej. När det känns okej för både mamman och pappan i det gamla äktenskapet? Jag tror inte man kommer till den punkten. Någon kommer alltid träffa någon först.

Låt människor leva sina lev och lev era liv. Som sagt, livet är kort. Många människor får inte ens leva så långa liv som de önskar. Många, inklusive jag, har stora planer på vad vi ska göra sen. Längre fram. Om fem år. Tio år. Det kanske inte blir nåt sen. Gör det du vill nu. Säg till den du älskar att du älskar. Och gör det nu.

  1. Nu blir jag nog mobbad och näthatad men för mig är det såhär: är separerad men kan inte tänka mig att flytta ihop med en man då jag vill att mina barn ska kunna känna sig 100 % avslappnade hemma, att de är huvudpersoner – hela tiden. Att detta är deras hem och ingen annans. Barnen är nummer ett för mig och jag är inte särskilt imponerad av män. Aldrig att en man skulle kunna få mig att vackla i mitt intresse för mina barn. Sådärja, nu väntar jag bara på hatet från er alla efter dessa ord. Kom igen!

    1. Jag hoppas att du inte får nåt hat. Alla måste få leva som de vill, du gör det som är bäst för dig och dina barn. Fint att ni har en så nära relation tycker jag. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..