Han var stolt över sina tofsar

Igår när jag kom till förskolan stod det på tavlan att Philip inte hade ätit någonting. Oftast äter han bra, men ibland vill han mest bara smaka. Igår hade han inte ens velat smaka på maten. Jag bestämde mig för att värma på fiskbullar och koka pasta. Ett säkert kort! Jag vet att han inte svälter, men jag ville vara säker på att han fick i sig middag. Två portioner blev det. Då kändes det bra. Det är en härlig känsla det där när barn äter. Oron när de inte äter är jobbig tycker jag.

IMG_9837

Jag gjorde tofsar på honom på morgonen och när jag hämtade på förskolan sa en av pedagogerna att han var stolt över sina tofsar. Lilla gulle, han vill vara som Pippi. Och Alice och Elsa! Idolerna. 

IMG_9839

Nu har jag eldat upp de sista ljusen, så nu är det dags att köpa nya. De i olika färger från Lagerhaus hade lång brinntid. Tips!

IMG_9849

Efter middagen drog vi fram alla instrument barnen har (trummor, gitarr och xylofon) och sjöng ”Jag hamrar och spikar, jag bygger en biiiiil” säkert 45 gånger.

IMG_9847

Alice fick den här lilla gitarren av Acko för länge länge sen, men det kommer hon ihåg. Vi började prata om julen och vad de båda önskar sig i julklapp. Alice vill gärna ha en ny trumpet i ett rosa paket. Och en häst. En vit häst som ska heta Prins. Jag tror att jag kan lösa det första…

  1. Påminner om min brorsdotter som till sin 3årsdag, önskade sig blåa paket, innehållet var inte lika viktigt så länge paketet var blått =)

  2. Frågade min då tvååringa son vad han önskade sig i födelsedagspresent. ”Ett paket” svarade han. När jag frågade vad han ville ha i svarade han ”en present….” och gick därifrån.

  3. Kolla om schleich (ett märke, finns på bla toysrus ) har en vit häst eller om du hittar en vit häst med pinne som hon kan leka med. Finns säkert att få tag på. Klart hon ska få sin prins:)

  4. Min kompis är dietist och har jobbat med barn. Hon säger att det inte är någon fara om barn inte äter ibland för de får i sig det de behöver under dagen, så länge det inte pågår länge och de blir undernärda. Brukar tänka på det när dottern inte äter ibland, hon är rätt kräsen av sig men det har blivit lite bättre sista tiden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..