Ljudet av steppande fötter

Ikväll somnade barnen på mindre än tio minuter. Det var skönt att det var den typen av läggning och inte som den var igår… Philip vägrade sova. Han sov alldeles för länge på dagen så att nattningen skulle bli svår var väntad. Vid den typen av situationer tycker jag att det är jobbigt att inte vara två. Det finns liksom ingen att byta av med som det gjorde innan. Då gjorde jag ett försök eller två, sen bad jag Stefan om att ta över.

Nu finns bara jag och det är bara jag som kan se till att barnen somnar. Philip fick vara uppe med mig och sprang runt och steppade på vardagsrumsgolvet. Det var såklart dumt att han somnade sent, men jag njöt av vår tid tillsammans. Han var så busig och så gullig. Hela mitt mammahjärta fylldes av kärlek.

IMG_1841

En pigg liten trubbnos sent igår. 

Efter lite dansande kröp han ner nära mig i soffan och så tittade vi på film. Jag var övertygad om att han skulle somna där, men icke. Han pratade och skrattade. Och höll sig vaken. Han somnade nära mig uppe i sängen när klockan närmade sig halv tolv. Och vaknade pigg som en mört när klockan slog 06 i morse. Ibland önskar jag att jag hade lite av hans energi faktiskt.

IMG_1867
Idag fick barnen måla tavlor till Stefan eftersom det är fars dag. De började med att måla med penslar men övergick snabbt till att använda fingarna och sen hela händerna istället. Det var bara att hoppa in i duschen efter målarstunden.

FullSizeRender 32
Nu ska jag göra en stor kopp te med massa honung i och klippa veckans avsnitt av Tvillingpodden. Jag ska försöka att gå och lägga mig innan 23 ikväll, men hur trött jag än är på morgonen har jag så svårt att komma i säng tidigt. Jag vet inte varför det är så, det har alltid varit så. Jag är pigg på kvällarna.

 1. Tänkte bara tipsa om att inte se på tv, dator, mobil innan läggdags eller om ni försöker natta då det gör att man blir mer pigg. Läkarna rekommenderar att inte använda minst en timme innan läggdags! Sen är det kanske inte toppen att leka och springa runt om du försöker få honom att sova! Skulle provat med sång, säga, ljudbok eller bara ligga i sängen och ta ta det lugnt! Sen undrar jag om inte Stefan blev irriterad av att ta alla besvärliga mätningar? I ditt inlägg låter det som att du gav upp och bad Stefan om hjälp så fort det inte var lätt?

  1. Men suck…. Hon njöt av tiden med sitt barn och kan nog själv avgöra hur hon ska ta hand om dom, jag tycker inte hon ska behövs läsa dina mästrande ord…
   Varför undrar du om Stefan blev irriterad?????

  2. Men sån typisk MAMMAkommentar, jag hoppas till GUD att jag inte blir så irriterande när jag blir mamma. Eller är det ett personlighetsdrag som gör att man bara MÅSTE sätta sig på sina höga hästar och komma med råd i all ”välmening”??? Tacksam för svar det finns ju en hel del här som bemödar sig att vara så otrooooligt härliga medmänniskor. HEJA DIG ANGELICA!! <3 och vad grym du var på nymo!!!

   1. Ey, dra inte alla mammor över en kam här! 😛 Det där är definitivt ett personlighetsdrag. Jag tänkte inte alls som Sabina och jag är säker på att mina kompisar, som många också är mammor precis som jag, inte heller reagerade som Sabina. Är man korttänkt och otrevlig redan från början så är man troligtvis det efter att man blivit mamma också…….. 😉 Så sett till den här kommentaren borde du ha ditt på det torra Rebecka!

 2. Mysigt för er att få lite tid bara ni två ❤ Jag brukar tänka att dom sover ikapp det när dom är tonåringar. Då vill dom nog inte dansa för mamma eller ligga tätt bredvid och titta på film halva natten, lika bra att ta tillvara på den tiden nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..