Annika Sjöö

Fruktglass

Annika Sjöö

Foto: John Hagby

Hej!

Denna glass är en av mina favoriter – banan och mangoglass. Och som namnet antyder är den gjord på frukt. Endast. För frukt är bra och frukt är nyttigt. Frukt innehåller vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter etc. Idag råder en viss ”fruktskräck” p.g.a. fruktsockret, men för att fruktsocker ska lagras som fett i kroppen så behöver du äta väldigt mycket frukt på samma gång. Den enda gången jag avråder från frukt är då en person lider av ett uttalat sockerberoende och fruktsockret kan nämligen trigga sötsuget på precis samma sätt som vanligt vitt socker. Annars är jag en förespråkare av frukt! För visst finns det sämre mat att äta än frukt?

Om du dessutom kan välja ekologiskt odlad frukt är det ännu bättre. Att odla ekologiskt innebär en produktion utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och GMO (genmodifierade organismer). Med andra ord förädling av livsmedel utan syntetiska tillsatser. Självklart är det också en ekonomisk fråga att kunna välja ekologiskt odlade frukter och grönsaker, men mitt råd är att prioritera. Vad är viktigt för dig? Bananer, vindruvor och paprikor är exempel på några av de mest besprutade frukter och grönsakerna.

Jag tycker på riktigt att denna glass är godare än vanlig glass. Testa själv!

Till 2 portioner behöver du:

1 mango

1,5 banan

Valfritt: 2 msk kokosmjölk

Skiva frukterna i små bitar och frys in i ca 2 h. Mixa allt till glasskonsistens i matberedare och servera direkt.

Ät och njuuuut!

Kramar Annika

Kommentera
Föregående artikel Vitlöksgratinera…

Vitlöksgratinerade kräftor 

Annika Sjöö


Förrätt till 4 pers:

8 kokta havskräftor 
75 g neutral kokosolja eller smör 

4 vitlöksklyftor 

2 msk hackad persilja

Havssalt

Valfritt – riven parmesan

Sätt ugnen på 250 grader. Skär kräftorna på mitten på längden. Lägg dem på en plåt.

Mixa smör/kokosolja, men pressad vitlök, havssalt och persilja. Smeta på över kräftorna. Strö över parmesan.

Ställ in i ugnen i 5 min. Servera direkt!

Kram

Kommentera
Nästa artikeln Fruktglass
Föregående artikel Kycklingsallad

Kycklingsallad

Annika Sjöö


Ingredienser:

2 stekta kycklingfiléer

Kokta rödbetor 

Paprika

Salladsblad

Avocado

Jordgubbar

Gurka 

Tomat

Cashewnötter

Ringla olivolja och balsamvinäger över!

Kram

Kommentera
Nästa artikeln Vitlöksgratinera…
Föregående artikel Receptvecka!

Receptvecka!

Annika Sjöö


Hej!

Under veckan som följer kommer jag dela med mig av några av mina favoritrecept! Börjar med denna vitaminbomb:-)

1 apelsin

1 clementin

1 dl jordgubbar 

1 msk ingefära

1 dl isbitar

Mixa allt och servera direkt!

Kram Annika

Kommentera
Nästa artikeln Kycklingsallad
Föregående artikel 5 härliga fikare…
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Receptvecka!
Föregående artikel Hasselnötssnicke…