Annika Sjöö

WTF!

Annika Sjöö

Idag var dagen då jag lyckades tanka Diesel i bilen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta! Om det står Diesel och det är Diesel som kommer så betyder det att man tankar med Diesel. Idag var dagen då jag lyckades tanka Diesel i bilen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta! Hann i alla fall inte starta motorn innan jag upptäckte det! Jag skäms så mycket!!!

/Annika

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Aldrig mätt?!

Aldrig mätt?!

Annika Sjöö

Hej!

Tillhör du dem som aldrig blir riktigt mätt? Som blir hungrig lika fort igen efter en måltid vad du än äter? Detta är ett väldigt vanligt problem och orsakas i många fall av en hormonell obalans.

Det här med hormoner är en riktig djungel, men samtidigt en viktig sådan eftersom de styr så många olika funktioner i vår kropp och när våra hormoner inte är i balans så är inte vår kropp det heller!

Många människor är hormonellt obalanserade och detta är något vi pratat mycket om under min pågående kostrådgivarutbildning hos MF-gruppen. Detta blir man framförallt av mycket socker, stärkelse, processad mat, stress och för lite sömn. Just när det gäller mättnad är det framförallt två hormoner som spelar en viktig roll – insulin och leptin.

Insulin är ett akut mättnadshormon som signalerar att det finns tillräckligt med energi i kroppen, men på sikt är det ett hungershormon. Insulinet leder till att blodsockret sjunker och riskerar att bli för lågt. Det i sin tur ger upphov till hungerskänslor och sug efter snabb energi för att höja blodsockret igen. Om man ätit mycket och snabba kolhydrater under en lång tid så att blodsockret har fått åka berg och dalbana så påverkar även det vårt långsiktiga mättnadshormon som är leptin.

Leptin är ett mättnadshormon som utsöndras från fettväven och signalerar mättnad. Ett kroniskt förhöjt insulin kan leda till förhöjda nivåer av leptin och i värsta fall till leptinresistens. Då kroppen slutar att reagera på hormonet och mättnadssignalen alltså uteblir.

Det kan vara svårt att få bukt med en hormonell obalans, men gällande just leptinet är det t.e.x en  kraftig fördel att inte äta mat som får blodsockret att svänga kraftigt så att insulinet inte påverkar leptinet negativt.

Kram Annika

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln WTF!
Föregående artikel Stockholmare se…

Stockholmare se hit!Heej!

Till er som bor i Stockholm. Imorgon öppnar Salming Concept Store på Kungsgatan 19 och då kommer jag och signerar min kokbok och träningsbok mellan 14-17 i butiken!

Kom gärna förbi för att erhålla ett ex eller kanske få din redan inköpta bok signerad? Eller bara för att snacka lite!

Kramar Annika

Kommentera
Nästa artikeln Aldrig mätt?!
Föregående artikel Chokladcupcakes!

Chokladcupcakes!

Annika SjööHej!

Sjukdomarna har avlöst varandra här hemma. Först blev Kelvin sjuk, sen blev Michael sjuk och sen jag. Och sen blev Kelvin sjuk igen…så igår muntrade vi upp oss med lite smarrig bakning! Dessa cupcakes är to die for!

Ca 10 st:

 • urkärnade dadlar
 • 1 dl vatten
 • 2 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl smält smakfri kokosolja
 • 3 msk kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om. Klicka i smeten i muffinsformar. Grädda i ca 10 min. Låt svalna.

Topping:

 • 7 urkärnade dadlar
 • 0,75 dl mandelsmör
 • 2 msk kakao
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 1 dl kokosgrädde
 • 1 msk honung

Mixa allt i matberedare till fluffigt. Spritsa ut toppingen med hjälp av en spritser på de avsvalnade muffinsen. Förvara i kylen!

Kram Annika

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Stockholmare se…
Föregående artikel Alternativ pasta

Alternativ pasta

Annika SjööHej!

Idag åt jag lunch på Deli i Göteborg. Blev glad att fler och fler erbjuder alternativ till pasta!

Dagens sallad bestor av zucchinipasta, grönsaker, kyckling, cashewnötter och vinaigrette. Väldigt god!

Kram Annika

Kommentera
Nästa artikeln Chokladcupcakes!
Föregående artikel Gluten