Annika Sjöö

Partypodden!


Nytt avsnitt ute nu! 

”Partypodden!”

 I sista avsnittet innan sommaruppehållet pratar vi sömnkonstellationer, festande tanter och natural born strippers. Åsa konstaterar att kvävning är en okej anledning att avbryta någon och Annika gör business med grannarna!

Lyssna här!

OBS – I juli tar vi sommarledigt, men längtar såklart redan tills vi hörs igen. Närmare bestämt den 1 augusti! Trevlig sommar! Vi finns på iTunes, Soundcloud och i appen Podcaster. 

Kram

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Kärleksmums...

Kärleksmums...


Heej!

Ibland när jag mixar ihop nya recept så blir de inte så bra…men ibland blir de en riktig fullträff! Som den här kärleksmumskakan helt fri från gluten, mjölk och socker. Sjukt god.

Kakbotten:

  • 6 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
  • 0,75 dl smält neutral kokosolja
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och kokossocker poröst. Blanda i kokosmjölken och kokosoljan och rör om. Blanda i alla torra ingredienser och rör om igen. Häll smeten i en kvadratisk ugnsform eller bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 15 min. Lår svalna.

Topping

  • 15 urkärnade dadlar
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smält neutral kokosolja
  • Kokosflingor

Mixa dadlarna ordentligt i en matberedare. Blanda ner kokosmjölken och mixa igen. Häll ner kakao och kokosolja och mixa. Bred ut över botten och strö över kokosflingor. Ställ in i kylen minst 2 h.

Ät och njut!

Kram Annika

Kommentera
Nästa artikeln Partypodden!
Föregående artikel Nytt lass med ko…

Nytt lass med kokosolja!

Annika Sjöö

Heej!

Dessa kokosoljor använder jag sedan ca 3 år tillbaka! Älskar dem!

Cocosa Extra Virgin (den gröna) är med smak och doft och har högt näringsinnehåll. Endast det färska, vita kokosnötköttet används i den kallpressade oljan. Genom en skonsam teknologi bevaras fettsyrorna, vitaminerna och mineralerna. Cocosa Extra Virgin kan användas som den är eller i smoothies, på brödet, i bakning och matlagning. Den tål en stektemperatur upp till 175 grader. Den är ekologisk.

Cocosa Pure (den bruna)  är en ekologisk kokosolja utan lukt och smak. Cocosa Pure är den optimala matoljan, utan smak och doft. Cocosa Pure framställs från färska, ekologiska kokosnötter som torkas under kontrollerade former innan oljan pressas ut. Därefter raffineras oljan skonsamt med hjälp av mekaniska processer. Cocosa Pure kan intas som den är eller användas i smoothies, på brödet och i matlagning. Cocosa Pure rekommenderas särskilt till stekning eftersom den tål upp till 235 grader utan att bli förstörd.

Cocosa MCT (den röda) består av mellanlånga fettsyror (Medium Chain Trigrycerids). Oljan kan avändas som ett kosttillskott men kan också med fördel användas i varma och kalla drycker, i maträtter, smoothies, shakes och salladsdressing. Lämpar sig inte för stekning – använd då i stället Cocosa Pure.

Kram

Kommentera
Nästa artikeln Kärleksmums...
Föregående artikel Bästa löpmusiken!

Bästa löpmusiken!

Annika Sjöö


Men, på riktigt?! Varför lyssnar jag inte oftare på 90-tals pop när jag springer? Bästa peppmusiken ju!

Startade midsommarafton med en ny spellista i öronen och shit vad jag flög fram! Rob ‘n raz, Corona, Kriss kross m.fl.

Midsommarafton bjöd ju dessutom på grymt väder och vi hade skitkul med lekar och god mat med barnen.


Kram Annika

Kommentera
Nästa artikeln Nytt lass med ko…
Föregående artikel Midsommarmat!

Midsommarmat!

Annika Sjöö

 

Kära läsare!

Det känns ju som om att midsommarmat och påskmat är snarlika, med undantag för den ljuvliga färskpotatisen då såklart:-)

Här är några av mina midsommarfavoriter!

Ägghalvor med löjrom

påskmat the-plan
 Bild: vinochgastronomi.se

Du behöver:
1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök

Koka ägg och låt de svalna. Dela i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill

Gravad lax med dill

gravad lax the-plan
Bild: alltommat.se

Du behöver:
Valfri mängd gravad lax
Skär den gravade laxen i tunna skivor och dekorera med dill!

Hemmagjorda köttbullar

köttbullar

Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
havssalt
svartpeppar

Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.

Ugnsbakad omelett

kvällsomelett houseoflola

Du behöver:
6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 pkt bacon
1 dl cocktailtomater
1 dl Machésallad
1/2 lök
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!

Sötpotatisgratäng

jansson

Du behöver:

5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis och lök i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

Trevlig midsommar!

Annika

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Bästa löpmusiken!
Föregående artikel Klädtest!