Annika Sjöö

Jag ska vidareutbilda mig!

Annika Sjöö

Heej!

Jag ska vidareutbilda mig inom kostområdet! Har ju tidigare gått Pauluns kostrådgivarutbildning och känner nu att det är dags att bredda mina kunskaper ytterligare. Jag har anmält mig till MF-gruppens kostrådgivarutbildning!

”Mat väcker åsikter och känslor. Det beror bland annat på att mat utgör en del av vår kultur, livsstil och personlighet. Det vi äter säger en del om vem vi är och vad vi står för. Att ge andra människor råd om vad de bör äta innebär att du kliver in i deras vardag och in i deras djupa värderingar och attityder. Att ge andra människor kostråd kräver därför inte bara ämneskunskaper utan också kunskaper om rådgivningsrollen – hur du möter människor med vitt skilda förutsättningar, hur du anpassar råden och hur du coachar till varaktiga livsstilsförändringar… Vi vänder oss vidare emot den totala industrialiseringen av dagens matutbud som fått många att till stora delar konsumera processad och näringsfattig mat. Istället förordar vi fett- och proteinrik mat. Den bör vara så naturlig samt när- och småskaligt producerad som möjligt. Naturliga kolhydrater främst i form av grönsaker, rotfrukter, potatis och frukt kan konsumeras efter var och ens genetiska förutsättningar, sjukdomsbild och fysisk aktivitetsnivå. Du lär dig brett och djupt om lågkolhydratkost (LCHF) och paleolitisk kost (stenålderskost). Du får goda kunskaper i människans evolution när det gäller mat, rörelse och psykosocial miljö. Svåra saker förklaras på ett pedagogiskt sätt och du lär dig att översätta teoretisk kunskap till praktiska, enkla råd. Du lär dig att anpassa råd till överviktiga, diabetiker, barnfamiljer, motionärer som övriga målgrupper.”

Ser verkligen fram emot detta nästa år!

Kramar Annika

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Receptet på pale…

Receptet på paleolussekatterna!

Annika Sjöö

IMG_1005.JPGHej!

Hör kommer receptet på gårdagens paleolussekatter!

Du behöver (ca 12 st)
5 ägg
4 msk honung
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
0,5dl mandelmjöl
1 dl smält smakfri kokosolja
50 g hackad mandel
0,5 g saffran (1 pkt)
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk fiberhusk
1 ägg till pensling
Russin till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och honung poröst i matberedare. Smält kokosolja och blanda ner. Häll i kokosmjölken. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Låt svälla i 5 min.
Fukta händerna med vatten och rulla till avlånga korvar och forma till lussekatter. Pensla med ett ägg och lägg på russin.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min beroende på ugn.

Kram Annika

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Jag ska vidareut…
Föregående artikel Spiralizer!

Spiralizer!

Annika Sjöö

IMG_1010.JPGHej vänner!

Jag har nyss beställt hem den här grymma manicken! En spiralizer som kan göra härlig och snygg pasta av dina grönsaker. Perfekt för dig som inte äter vanlig pasta eller äter paleokost som jag!

Igår gjorde jag spaghetti av zucchini. Till det åt jag hemmagjorda köttbullar!

IMG_1011.JPGJag beställde min HÄR! Kram Annika

Kommentera
Nästa artikeln Receptet på pale…
Föregående artikel Paleo julbord!

Paleo julbord!

Annika Sjöö

IMG_1001.JPGHeej!

Idag har jag fått ordentligt med julkänsla här hemma! Har nämligen plåtat ett paleo julbord för en tidning. Inte mig emot då jag som ni vet äääälskar allt som har med julen att göra!

IMG_1002.JPGStekte julköttbullar…

IMG_0999.JPGTillagade Janssons frestelse enligt paleo…

IMG_1006.JPGOch paleo lussekatter såklart!

IMG_1005.JPGMed efterföljande avsmakning:-)

IMG_1009.JPGKramar Annika

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Spiralizer!
Föregående artikel Situp-burpee!

Situp-burpee!

Annika Sjöö

Hej!

Tillhör du dem som avskyr burpees? Kanske skulle du tycka bättre om att göra en situp-burpee? Personligen älskar jag burpees, men det är också för att jag känner att jag blivit så mycket bättre på dem och att de känns lättare och lättare! Vill du ändå inte göra dem så testa denna istället.

Starta liggandes på golvet med fötterna i golvet ovanför huvudet:

IMG_0981.JPGTa fart och rulla upp till sittande:

IMG_0982.JPGHoppa upp och klappa ovanför huvudet! Rulla sedan tillbaka samma väg och börja om:

IMG_0985.JPGKram Annika

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Paleo julbord!
Föregående artikel Laddat upp med m…