Kanelbullar à la lchf

Alltså, för några år sedan fanns liksom inte det här med alternativa mjölsorter. Nu fullständigt kryllar det av dem!

20120618-182032.jpg

När jag fick nys om dinkelmjöl tyckte jag att det var fantastiskt, men nu är det ju ingenting jämfört med alla lowcarb-mjöl som finns. Och visst är det ändå lite coolt att man kan göra kanelbullar utan kolhydrater? Som dessutom smakar riktigt gott?!

Idag bakade jag och Kelvin tillsammans (notera: jag bakade, han kladdade) Mariann Anderssons lchf kanelbullar. Jag ändrade lite i receptet och la till sukrin även i fyllningen. Sen fick jag ha inne dem i ugnen lite längre än enligt recept. Men goda blev dem! Du hittar receptet HÄR

Kram

  1. Hej Annika,
    Bullarna ser jättegoda ut, därför letade jag efter kokosnötsmjöl hemma i min ICA Kvantumbutik men jag hittade inget. Var har du köpt ditt? Finns det i vanlig ICA affär och i vilken hylla brukar den stå i så fall? Vad är det för märke?
    Kul om jag kunde få tag i det och provbaka lite :-)
    Trevlig midsommar!
    Mvh
    Maria

  2. Hej Annika

    Jag gör alltid egen müsli som innehåller

    10 dl havregryn
    2,5 dl kokos
    2,5 dl solrosfrön
    2 dl sesamfrön
    2 dl vetekross
    2 dl valnötter
    1 dl linfrön
    1 dl olja
    1,5 dl sirap
    1 msk kanel

    Det blir en hel plåt.
    Hur nyttig/onyttig är den egentligen?? Visst det är sirap, men inte ngr mängder…. Finns det ngt bra substitut annars??

    Kram Hanna, och tavk för toppenblogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..