En fitta ska lukta fitta

”…och inte som en jävla sommaräng”. Det är ett klassiskt citat från Ulf Lundell. Och jag antar att han tycker att en armhåla ska lukta armhåla också. Och det har han rätt i. Om man vill och gillar den doften. Själv föredrar jag sommarängsdoften alla dar i veckan och det har jag har precis lika stor rätt att tycka för det är MIN fitta det handlar om. Har han en egen kan den få lukta precis hur den vill.

Jag hade tänkt tiga ihjäl den här debatten. Den om armhålehår. Men nu kan jag inte låta bli för den här jäkla håriga armhålan debatteras precis överallt. I bloggar kors och tvärs skrivs det politiskt korrekt om att vi kvinnor minsann har rätt att ha håriga kroppar om vi vill. Att bloggaren skulle vilja kasta sin rakhyvel bara för att visa samhället att de gör som de själva vill. Men va fan! GÖR ni inte redan det? Är det inte ett frivilligt val att raka ben, mus och armhålor? Gör verkligen den stora andelen kvinnor det för att samhället kräver det? För att det är normen? Gör ni inte det för att ni själva vill? Jag blir nästan lite rädd för er som ska kasta rakhyveln för att visa er ställning. Jag trodde på något sätt att vi kommit längre än så. Att kvinnor inte är så mesiga att de hela tiden gör saker för andras (främst mäns) skull.

För mig är det en självklarhet att jag rakar mig under armarna för att jag tycker det känns fräschare så. Inte för att jag luktar svett om jag låter bli eftersom jag duschar minst en gång om dagen och kör deo. Men det luktar MER. Och den där merdoften gillar jag helt enkelt inte. Jag gör det inte för en man och jag gör definitivt inte det för att man som kvinna bör det. Min mamma har till exempel inte rakat sig. Dels för att hon inte har hår på benen och det lilla hon har under armarna stör inte henne. Om jag bryr mig? Inte ett dugg! Jag frågade henne en gång om det men inte skulle jag äcklas av armhår. Det kan till och med se lite porrigt ut. Inte på mamma dock för mamma är mamma. Men själv väljer jag bort kroppshår för att jag känner mig fräschare om jag ansar.

Ska man hylla en kvinna som behåller sitt hår? Nej varför det? Lika lite som att man hyllar den som tar bort det. Men de som däremot kallar någon som väljer sin egen väg för äcklig är otroligt korkat. Jag förstår att det är mycket det som debatten handlar om. Att folk så gärna hackar på det man inte är van vid. Det är jag som överviktig själv van vid och det är något jag blir förbannad över. Om det handlar om vikt, kroppshår, näsa, finnar eller annat. Låt folk se ut hur fan de vill.

Jag säger inte att jag är en ängel som aldrig skulle kommentera hur folk ser ut, för det tror jag att alla gör. Visst kan jag kommentera hur galen någon människa ser ut och kolla en gång extra jag också. Men inte till personen det berör. Det kanske låter falskt men nej, jag kallar det mänskligt. Folk får tycka vad de vill om mig också, men gör det diskret då om ni har något negativt att säga. Så jag inte ser för då bryr jag mig inte heller. Det jag inte ser eller hör har jag inte ont av och så fungerar väl de flesta. Det är de som pekar, skriver fula saker eller högt kommenterar jag blir förbannad på.

Så om man vill raka sig eller ej, gör det eller gör det inte. Sluta bry er så mycket om vad andra ska tro och tycka. Gör det som passar just dig bäst.

Sorry ni som satte kaffet i halsen för mitt bruk av ordet fitta. Nej det är inte vackert, men ibland passar det.

 1. Hej! Oh så bra skrivet,tycker som du till 100%.
  Vill även säga att din blogg är helt underbar,läser varjedag och kom på mig själv att jag inte har kommenterat något så måste bättra mig.Kram Katarina

 2. Hallå igen!
  Tusen tack för tipsen gällande byxor. Ska kolla KappAhl igen men inne i stan denna gång. Butiken som finns här ute är så liten. Jag håller också med om att det där med boot cut bara för att man har lite kurvor är snick snack, jag hatar boot cut och gör som du och satsar hellre på en slim variant om jag hittar. Jag har precis kommit hem från många år i England och förvånas över hur lite kläder det finns för kurvigare chicks.. Så dina tips och all inspiration jag får från dig är så välkommet. Igen… Jag älskar din blogg och tycker du är sååå rolig..
  Tackar tackar för det.
  Massa kramar
  jamie

 3. ”Att bloggaren skulle vilja kasta sin rakhyvel bara för att visa samhället att de gör som de själva vill. Men va fan! GÖR ni inte redan det? Är det inte ett frivilligt val att raka ben, mus och armhålor?”

  men herregud, har du SETT vad folk öser ut över tjejer som gör som de vill? gå in och läs inläggen i gruppen ”ta håret tillbaka” på facebook. tjejer som inte rakar sig blir kallade jävla fittor, äckliga luder, horor, skabb, icke knullbara. folk säger att de borde dödas. och du tycker fortfarande inte att det är någon big deal? att det är ett fritt val? hur lätt är det att stå för vad man tror på när man blir fullkomligt överröst av hat, från främlingar? tänk sig själv att hundratals främlingar hade kommit in på din blogg varje dag och kallat dig ”jävla tjockis”, sagt ”ta livet av dig ditt luder” och ”börja banta så vi slipper se eländet.” nej, så trångsynt kan du väl ändå inte vara, att du tror att det är så simpelt som ett fritt val.

  1. Johanna: Nej jag är inte trångsynt men inte fasen låter jag facebook och sociala medier styra mitt liv så mycket. Om jag hade haft hundratals idioter som kommenterade min vikt hade jag helt enkelt lagt ner bloggen. Hade alla hatare vunnit då? Jag vet inte men jag hade mått bättre själv. När det gäller en så fånig sak som kroppsbehåring tycker jag det gått totalt över styr. Ta håret tillbaks..om man bildar en sådan grupp är det väl för att provocera? Och givetvis blir folk provocerade, precis som det är tänkt. Om det handlade om något viktigare än hår hade det varit en annan sak. Om det handlade om kvinnors rösträtt, om lika löner osv…och om män var så hatiska där. Men glöm inte att detta är en liten liten klick för normala män och kvinnor skulle inte gå in och skriva sådana saker. Varför ge dem en massa uppmärksamhet? Jag tror inte man blir mordhotad i verkliga livet om man inte rakar sig under armarna. Faktiskt. Testa att göra det utanför forum på nätet och om du(inte nödvändigtvis just du) då blir hotad, DÅ tar jag det på allvar.

 4. Håller med precis. Själva mobbningsituation av henne tycker jag var sjuk, men nu när det har dragits till nåt annat och förstorats upp så blir det bara löjligt. Att man orkar.

  1. Anna: Ja det finns viktigare frågor att lägga sin kraft på. Viktigare saker att hylla eller dissa än jävla armhålehår.

 5. Tycker inte det är så konstigt att man vill kasta rakhyveln när män sitter och skriver massor av skit och till och med Mordhotar kvinnor med hår i armhålan..

  1. Sanna: tja jag tycker att man kastar den om man vill göra det, inte för att bevisa något. Men var och en blir salig på sin tro.

  1. Fittan: jo jag vet att du tycker det och jag använder mest könsord när jag är förbannad. Som du vet :)
   Puss o kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..