Bröllopsgäst-klänningar

Det här med att tipsa om kläder till bröllop är inte det lättaste för det beror ju mycket på klädkod och dessutom hur nära man är brudparet. Om det är en nära släkting som gifter sig vill man kanske satsa lite extra. Men om det är en av pojkvännens polare hade jag kanske nöjt mig med något billigare.

Sedan har vi ju de tre reglerna om att inte bära vitt för då konkurrerar man med bruden. Den ska man följa. Så är det bara (såvida det inte är ett svartvitt tema eller så). Rött bör man inte heller bära för då har man legat med brudgummen. Den regeln är ju bara så korkad att jag skulle vilja ha rött bara för det. Om jag legat med brudgummen, vad skulle jag då på bröllopet att göra? Doh. Den regeln kan man enligt mig skita högaktningsfullt i. Och sen ska man inte bära svart. Också himla dumt då det är en av de mest praktiska färgerna då jag själv hade haft mest nytta av en svart klänning man kan ha året runt. Förr i tiden hade bruden ofta svart på bondebröllop för den delen. Just för att kläderna skulle kunna användas mer än just då. Men det svarta är väl lite upp till brudparet tycker jag. Är det okej med dem så varför inte?

Jag har letat efter korta klänningar, långa, ärmlösa, med ärm, klänningar som passar ung, klänningar som passar medelålders osv. Det svåraste var nästan långa. Dock vet jag att det kommer ut ganska mycket klänningar i butik i mitten av april. Som till exempel den fina långa från KappAhls vintage stories (som jag glömt kolla priset på).

De flesta av klänningarna här är antingen billiga eller inte svindyra i alla fall. Och passar till bröllop med koden Kavaj. Är det något specifikt ni letar efter får ni höra av er så ska jag försöka hålla gluggarna öppna.

Men här är några tips att inspireras av i alla fall. Och självklart funkar de till andra fester också ;)

Haléns 399:- Kanske kan vara för urringat men inte alls säkert den sitter som på tjejen som tejpat upp sina behag.

Nelly 399:-

Haléns 399:-

 

Zara 699:-

 

Nelly 699:-

Nelly 1395:-

Haléns 899:-

Vero moda 599:-

HM 299:-

Zara 799:-

 

Vero Moda 700:-

 

Haléns 399:-

 

Haléns 799:-

Zara 699:-

Givetvis får man ju lägga till smycken och sjalar(att ha i kyrkan om inte annat) för att pimpa upp klänningarna lite mer. De i beige skulle jag satt guldsmycken till och kanske guldsandaletter på fötterna.

Undrar man över klädregler osv kan den här länken vara till hjälp. http://www.brollopsguiden.se/mode-och-skonhet/kladkod-ratt-kladd/271

 

 1. Den från Halens för 899:-, går den att få tag i nu? Skulle så gärna vilja ha den och väskan på bilden på min systers bröllop.

 2. Fina klänningar! Vid 23.30 i går kväll kom jag hem från Sthhlm, har varit 2 dagar på utbidlning ute på Lidingö. Hann med tre timmars shopping när jag väntade på tåget hem i går kväll. Gud så roligt med så stora butiker med kläder, det är ju makalöst vad olika det är, men tyvärr kom jag hem tomhänt eftersom jag hade en tid och passa och ville inte stå i alla dessa långa köer för att prova kläder.

  1. Jeanette: Ja utbudet här är bra men det tar längre tid än man tror att shoppa för det finns så mycket att gå igenom. Funderar lite på att kanske bli personlig shoppare. Ha användning för min örnkoll på de mest kända butikernas utbud :)

 3. Åh vad du är underbar! Tack för alla fina tips! Personligen är jag väldigt svag för blommiga klänningar och ska kolla in H&M-klänningen lite mer… Annars gillade jag sen gröna med blomman på axeln från Haléns och även den sista spetsiga från Zara. Mycket fint.

  1. Mari: Vad glad jag blir att du tycker om tipsen :) Den blommiga är väldigt fin, ännu finare i verkligheten än på bild faktiskt. Bra pris dessutom.

 4. Enligt Magdalena Ribbing kan man visst bära svart på bröllop om man ser till att ha en eller flera accentfärger som tydligt lättar upp helhetsintrycket.

  1. Vicki: Tur för mig för jag hade svart klänning på bröllop en gång..fast med grå kavaj över så jag kom undan etiketts-polisen.

 5. Ååh den gröna från Nelly ska jag beställa! Kul att kunna matcha sitt nyfärgade oranga hår^^. Tack för researchen ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..