Tjockisar är lovligt byte

Med lovligt villebråd menar jag inte att det är säsong på älg, rådjur eller kanske vildsvin. Vildsvin ligger väl i och för sig lite i stil med det jag tänker på för ett vildsvin är ju en gris och grisar är tjocka. Ni ser vart jag är på väg va? Ja självklart talar jag om att det är fri jakt på tjockisar året om. Detta drabbar även smala tjejer som är det av naturen och inte för att de äter barnmat för att bli smala. Men nu pratar jag om det som ligger mig själv närmast så får man applicera det på vem man vill.

För det är ju såhär att om man är tjock ser sig många  manade att ”hjälpa” denna stackars tjockis. Man berättar hur tjock personen (jag) är. Att jag måste sluta äta det och det och börja träna. Till en början håller jag god min i fult spel. Men sedan blir jag riktigt förbannad. Varför tror ens närmaste familj och vänner att de har RÄTT att berätta detta för mig. För att de älskar och tycker om mig och vill mitt eget väl. Jo..tack. Men nu är det ju så att som överviktigt är man medveten om precis allt detta. Jag är mycket väl medveten om att folk tittar på vad och hur mycket jag tar på tallriken på en middag(ska hon ha allt det?). Det är inte njutbart att äta med folk längre. På riktigt. Jag känner mig ändå bara som att folk analyserar vad jag stoppar i käften. Hur det kan vara så intressant vet jag inte men jag vet att det ÄR så. Alla gör inte det men det finns sådana. De säger kanske inget under middagen men i en diskussion om annan där vikt är med så kommer den där middagen upp. Hur mycket potatis tog du? Du tog ju jättemycket kött osv. Vid sådana tillfällen vill jag ärligt talat bara springa ut på toa och spy upp all mat för att med den kanske få upp lite av det dåliga samvetet samtidigt. Sen kan jag berätta att jag har nu kräkts upp all mat. Är ni nöjda nu så kan vi kanske prata om något annat.

Det tragikomiska i det hela är att det ofta är ens vän eller familjemedlem som tror att JAG är den som börjat prata om vikt. No sire, det är det i stort sett aldrig! Jag hatar att prata om vikt. Jag har inre samtal med mig själv om vikten varje dag och är fullt medveten om hur det står till och vad jag borde göra och bannar mig själv för att jag inte gör det. Som sagt…jag VET att jag är fet och jag VET hur jag ska göra och jag VET vad jag bör undvika. JAG VET!!!

Om jag satt och hela tiden beklagade mig över min vikt kan jag förstå att folk vill komma med sina goda råd. Men jag gör inte det. Folk har något slags selektivt minne där för det är supervanligt att de faktiskt tror att det är tjockisen som suttit och gnällt och att ”jag vill ju bara hjälpa”. Men tro mig, jag hjälps inte ett enda jävla dugg av de där blickarna när jag  lägger upp mat, om samtal att jag ju blivit tjockare osv. Det enda som händer är att jag en kort sekund tänker att nu jävlar ska jag visa dem. Men mest blir jag bara ledsen och känner mig fulast, fetast och mest värdelös i hela världen. Samtalen en del tror gör mig gott och vägleder mig gör mig snarare bara att jag känner mig som att jag ser ut som Jabba the hut (bilden ovan). Ett fett äckligt freak. Det får mig att vilja dra mig inom mig själv och inte träffa människor. Nu är jag ju ganska social och glad i mig själv så det är svårt att dra den biten till sin spets. Men gömma mig det vill jag. Det är ju en anledning till att  jag inte dejtar, jag är rädd att han ska vara som de andra. Man blir bedömd som en slags sugga. Och inte blir man den prisvinnande suggan, nej man blir bara den där fula de andra grisarna pratar skit om,

Så ni , mina vänner och släktingar, och andra som är vänner och släktingar till överviktiga(eller jättesmala). Till er vill jag säga att jo ni säger att ni älskar mig och säger saker för mitt eget bästa. Men jag har känslor också. Jag blir ledsen. Jätteledsen till och med. Jag vet inte vad folk väntar sig för reaktion. Att jag ska sitta och ta emot och dessutom tacka för råden på köpet. Nej!!! Jag är inte tacksam alla! För jag vet allt detta själv, jag brottas med mina demoner varje dag. Så sluta för i helvetes jävlar! Den dagen jag ber om råd, DÅ får ni gärna komma med det men gör inte det annars.

Vänd på det och tänk er hur det skulle kännas om jag kommenterade dålig hy och fy, du måste göra något åt det. Eller den där fula jävla klädstilen du ligger inne med…gör något åt det för du är ful. Och din långa, breda, platta, vassa näsa. Fattar du hur ful den är. Jag tycker du ska operera dig.Du luktar väldigt illa, operera dig, du har fult hår och ser ut som en kärring. Gör ngt åt det. Det gör jag inte. Jag antar att folk är medvetna om detta själva och behöver inte påminnas. Men jag tror banne mig att jag ska börja jag också för jag är trött på att vara lovligt byte för var och en som själva tycker att de är så satans bra. Även om det är i all välmening. Men om jag mår väldigt dåligt så är det ju knappast välmenat.

Vill man hjälpa en tjock vän, syster, dotter eller vad det är. Gör det med vänlighet. Säg hellre att du är så jäkla snygg, du har så fina ögon, och snygg överlag. Jag vet att du tycker det är trist att inte kunna ha alla kläder och det förstår jag för du är så snygg att du ska kunna ha kläder som framhäver det som är du. Inte sådant som döljer dig. Jag hjälper dig gärna om jag kan och om du vill ha min hjälp.  Typ ngt åt det hållet. Det gör inte mig ledsen och känner att det är lika bra att kasta sig framför nästa buss.Som tjockis vill man gärna få hopp. Man behöver inte tassa på tå men man behöver heller inte klampa rakt över hjärtat och hoppa lite extra för att man tror det behövs min själv.

Så kära vänner, släkt och helt okända människor som också ser tjockisar och smalisar som lovligt byte. Tro inte att vi är dumma på något sätt. Ni behöver inte alls ta på er besserwisser-rocken och försöka tala oss till rätta som dumma skolbarn. Vi är lika värda som ni, tjock mage och lår till trots. Om du tittar på dig själv så har du säkert saker du själv behöver jobba med. Utan att folk säger till . Låt oss vara och behandla oss med samma respekt som du gör med andra!

Tack /Louise Flinck

 1. Bra att du säger ifrån! Sådär ska det inte vara! Vad ledsen jag blir när jag läser om det. Du har så rätt i vad du skriver! De borde nog titta på sig själva innan de säger hur du ska vara! Du är snygg o du duger som du är!
  Kram!

 2. Hmm ok, jag tycker att du är skitsnygg, du är min typ om man nu kan ha såna. Om du är lika trevlig som du är snygg så är du en riktig drömtjej.

 3. Vi är vackra allihop ,och visst vore det tråkigt om alla var likadana?Så tycker iaf lilla jag..
  Och instruktörerna i dessa eviga skräpprogram så som biggest looser osv borde ägna sig åt knyppling istället el varför inte söka till marinkåren och förnedra folk,då det är helt fel metod för att må bättre.
  Motion är alltid sunt vilken kroppsform man än har men bör utgå från lust och inspiration inte plåga,stå på er ,tjejer,vilken form ni än har,för ni e ju såklart det bästa som finns:P

 4. Till Marie maj 7, 2012 10:40 :

  Tur att du vet exakt hur det är. Så alla överviktiga har psykiska problem. Skulle inte tro att det är så faktiskt. Men precis som alla andra människor så kan överviktiga ha psykiska problem. Men att alla har det är ju bara ren bullshit. Dessutom så är det väl knappast psyket man går till om man vill ha hjälp med övervikt. Snarare till en dietist alternativt en avdelning som har hand om överviktiga. Möjligt att man kan behöva någon att prata med, men inte är psyket det stället som van primärt vänder sig till.

  Och varför i helvete har folk rätt att titta på en överviktig som äter? Eller rätt att säga till den att den kanske inte borde äta det där? Bara för att man är överviktig så innebär det inte att man äter chips, hamburgare, pizza osv för jämnan. Så om man nån gång gör det vill man f*n inte ha någon som sitter och glor på en och talar om att man kanske inte skulle äta den där hamburgaren. Jag är inte hjälpt av det för fem öre. Sådana kommentarer och blickar gör att man som överviktig bara känner sig som skit. Och jag anser inte att någon har rätt att göra så någon annan mår dåligt. Den som är överviktig är säkert medveten om att den är det. Och också vad den borde göra för att gå ner i vikt. Men det innebär inte att man som överviktig inte har rätt att gå ut och äta en hamburgare, pizza eller vad det nu kan vara någon gång ibland.

  Jag är själv överviktig och inte sjutton missbrukar jag mat. Inte mer än någon annan. Och inte mår jag speciellt dåligt psykiskt heller. Inte mer än vad en smal eller normalviktig människa kan göra.

  Och ärligt talat tror jag faktiskt inte att du går fram till en alkis som sitter på en parkbänk och dricker att ”du borde nog inte dricka det där”. Det är väldigt få människor som skulle göra så. Men överviktiga, de kan man göra så mot. I så fall skulle jag vilja gå fram till varenda rökare och säga ”du borde nog inte röka den där cigaretten”, för är det något som är farligt så är det det. Både för rökaren och för dem som utsätts för det. Men så är det ingen som gör.

  Det här är väldigt enkelt egentligen. Skulle du själv vilja att någon kommenterar vad du äter osv? Tror ytterst få människor skulle vilja det. Det där med att sköta sig själv och skita i andra kanske en del borde tänka på. För i det här fallet så gör en kommentar eller blick mer ont än gott. Vem vet det kanske gör så att den som får kommentaren/blicken går till affären och köper en chipspåse och svullar i sig för att den mår piss för den kommentaren/blicken som han/hon fått.

 5. Det var så på pricken exakt vad jag själv tycker.JAG VET HUR JAG SER UT OCH HUR MAN SKA GÅ TILL VÄGA, men skriv ej det på min näsa. Tack för ditt inlägg.

 6. Jag har varit där DU är. Bra skrivet. Jag gjorde en smal-operation för 35 år sedan. Idag är jag ilsk som Du på alla ”terrorist-kommentatorer”. Speciellt dem ur min tant ålder som borde veta bättre. Stå på dig. Lycka till!

 7. Så många gånger som jag har åkt ihop med min mamma om just vikten…”men Malin, nu måste du försöka gå ner” blablablaaa… Nu har jag gått ner 15 kg (har haft graviditetsdiabetes så jag behöver gå ner lite) och åkt på GALLSTEN! Så går det när man anstränger sig…det har resulterat i en hel armé av grus och stenar i gallblåsan. Jag kan inte äta gurka, paprika, äpple, päron, ägg eller fet mat. Det resulterar i magsmärtor/kramper som håller i 1-6 timmar. Ska opereras efter sommaren. Hellre tjock och glad (om det inte vore för diabetesen då) än smal och sjuklig… Jag har 10 kg kvar till ”målvikten” men just nu vågar jag inte fortsätta…MEN det folk ska veta är att jag gjorde det för att jag behövde det, inte för att andra ville det (som kanske vissa vill tro ”det var jag som fick henne att tänka om” osv…)

 8. Fy fan va jag diggar dig Lillan!
  Så bra skrivet, så du fattar nog inte det själv!

  Denna är oxå go och rund! Mår jag bra?!?! Ja, det gör jag faktiskt!
  Vill jag gå ner i vikt? Ja, det vill jag trots att jag mår bra, för jag VET att det är osunt att bära på de x:a kilon som jag har av många orsaker.
  Men jag gör det när JAG vill och inte när andra talar om för mig att för min hälsas skull, så borde jag ju tänka på…… Sen kommer det utlägg jag inte ens vill börja skriva om!

  Jag är inte stor i maten, mina x:a kilon är jag väl medveten om hur dom tillkommit och det beror INTE på stort matintag!

  Minns en fest jag var på. Var VRÅLHUNGRIG och tog mat i 2 omgångar. Lagom portioner, så det vällde liksom inte över på tallriken…
  En av tjejerna vid samma bord som jag (som jag bara känner ytligt) glodde som fasen när jag kom med min andra portion och sa med världens sämsta teaterviskning till sin kompis: ”Fan, ser du hur hon vräker i sig. Är hon inte stor nog?”
  Detta gjorde mig vansinnig!!
  Körde med den klassiska:
  ”Du, tjejen.. Jag är fet, du är ful, men jag kan banta!!”
  Vad hände?
  Jo, hon lämnade visst både bordet och festen!
  1-0 till mig!
  Tydligen var det okej att tala om för polaren att jag var kraftig, men inte kunna ta själv att hon var ful..

  Jag tar inte skit!
  Jag har själv gjort att jag ser ut som jag gör och det är upp till mig hur MIN kropp ser ut!
  LEV DITT EGNA LIV, FÖR DU SKA DÖ DIN EGNA DÖD!

  Dom som kommer med sina pikar, goda råd och tragg, vet nog inte om att just detta kan trigga igång ett tröstätande hos den som är överviktig!
  Istället för att stötta på ett vettigt sätt, kan den överviktiga känna sig värdelös och äta än mer pga det!

  Nej, som du skriver, så kan man visa sin ”hjälpsamhet” på bättre sätt än att tragga!

  Och du Lillan!
  Jag tycker du är underbart vacker hur du än ser ut!!!
  Kramkalas!!!!

 9. Det är tragiskt att man (jag) går runt och mår dåligt för att ”normen” är att vara storlek 38, när jag går runt och jublar när jag kommer i ett par byxor i storlek 48. Varför kan inte normen vara att man ska trivas med hur man ser ut, rund, kort, lång, smal osv
  Det är irriterande när människor i i sin närhet påpekar att det var onödigt att äta den där chokladen eller dricka den där colan…
  Man (jag) vet ju var det är man gör fel men så länge man mår bra och ändå trivs med sig själv så får man ju faktiskt vara nöjd. Och vara stolt över det man har, jag vet att min stora rumpa uppskattat av många killar, senast förra veckan var det en som försökte ragga upp mig, en vanlig vardag på sergelstorg och min kille älskar min rumpa, själv brukar jag skoja att det är det som jag ärvt av min älskade mormor. Så Louise, som jag alltid brukar säga till mig själv, samt peppa mina vänner med, det finns ingen bättre än du på att vara du!!!
  Toppen att du ryter ifrån, det kan vara väldigt sårande att hela tiden få tips/råd på hur man ska gå ner i vikt och det kanske inte är så att vissa förstår hur de sårar.

  Stor kram Katarina K

 10. Sen verkar ju någon i kommentarsfältet fått för sig att allmänheten har rätt att kommentera andras kroppar. Men de har de verkligen inte. Jag mår illa av att läsa att vissa ser det som sitt kall att ”säga till” okända människor på stan hur de ska äta. Ni borde skämmas. Jag är tjock och stolt. Jag har inga planer på viktnedgång och min kropp är enbart min och ingen annans. Hade någon kommit fram till mig ute på stan och gjort en tjockiskommentar hade jag bett denna att vara lite tystare så ingen hör vilket as den är. Vi måste också sluta definiera oss själva utifrån manligt gillande – Du är bra precis som du är bara för att du finns. Sluta acceptera nidkommentarer och samhällets diskriminering, stå upp för dina rättigheter som människa. Det enda någon kan se när de tittar på en tjock person är dennes fördomar om tjocka. Smalidealet är så väl inrotat att tjocka tror att de förtjänar?! att bli kallade namn etc. Och jag håller verkligen med – Vill man vara en god syster/mamma/vän/pappa så bygger man upp sin systers/dotters/vän självförtroende istället för att bryta ner det. Låt oss alla behandla våra medmänniskor med respekt. :)

 11. Att äta sig fet är ett resultat av ett missbruk och orsaken till missbruk är psykiska problem, det vet alla. Sluta gnäll över allt det jobbiga ert missbruk för med sig, och sök istället upp psykvården och gör något åt de bakomliggande problemen. Och självklart kan man inte låta bli att se på eller snegla när en fet människa äter. Personen missbrukar ju mitt framför ögonen på en! Och lika självklart säger omgivningen i all välmening till den fete/feta att inte äta så mycket, precis av samma anledning som omgivningen säger till en alkis att inte dricka sprit.
  Och nej. Jag är inte smal och vältränad, men jag drar inte större storlekar än 40/42 (ibland t.o.m. 44) vilket jag anser vara en högst normal storlek för en vuxen kvinna.

 12. Varför står vi inte upp för oss själva? Om någon säger något som sårar (vissa gör det säkert i all välmening), varför inte då säga ”Det där var inte snällt sagt” eller SÄG att personen sårar dig!? Är det din mamma eller syster så förstår hon det och kanske får en tankeställare. Varför ska vi bara bita ihop, böja ner huvudet och ta emot?
  Stå på dig annars gör någon annan det!
  Vi ÄR vackra allihopa och ser dumskallarna inte det ja då är det deras problem inte vårt! Det finns MÅNGA killar där ute som gillar större tjejer, vi ska bara våga ge oss ut i stora vida världen! :)
  Big girls rule!! <3

 13. Hej!
  Känner igen mig i det mesta, vi är nog många som gör det. Min mamma säger ofta att jag ska tänka på vad jag äter osv och det gör jag. Men vem är det sen som bjuder på bullar och kommer med fikakorg hem till oss (det är kakfritt för det mesta där) – jo mamma. Hur tänker hon kan man undra?
  Jag läser din blogg för du är ärlig och står med fötterna på jorden utan att vara tråkig och dömande. Önskar dig all lycka, kram.

 14. Hej.
  När jag läser ditt inlägg känner jag två saker.
  Jag både håller med och inte…
  Jag har en god vän som är överviktig. Under flera års tid har hon gått på diet efter diet och varje gång slutar det på samma sätt, hon går upp i vikt igen.
  Det som jag kan irritera mig på är att hon klagar så mycket på att hon inte går ner i vikt, att hon är så tjock mm men fortsätter äta stora portioner mat, godis, kakor mm.
  Då är det ganska lätt, tyvärr, att lämna en kommentar, I all välvilja dock.
  Jag har också varit överviktig. Har vägt ca 86 kg så länge jag kan minnas nästan, men bestämde mig en dag att det inte funkar längre.
  Idag väger jag 60 och vet att jag inte kan äta stora portioner, godis och kakor och jag vet att jag måste röra på mig för att inte gå upp alla kilon igen.
  Det där med tröstätning är en ond cirkel som kan brytas!
  Kämpa på alla med övervikt. Det går!!

 15. Förstår att du känner så, jag är själv överviktig och har länge ignorerat det och låtit minsta motståndets lag segrat, jag har nämligen ökat i vikt motför tvärtom.

  Men det är viktigt att få höra sanningen också – än hur jävligt det är. Jag har en make så är otroligt ärlig- sårande i många fall..och jag blir galen på hans osmidighet också. Men om jag är fet är han dum- sanningen.

  Kram på dig – läser din blogg och tycker du är modig och fint överviktig.
  Ride on!

 16. Väl rutet!
  Många behöver tänka till innan de uttalar sig utifrån bara sin egen syn på livet och tillvaron.

 17. Wow! Jag vet hur det känns. Man blir så jädrans förnedrad av alla besserwissrar. Håller med dig till fullo. Tack för en superblogg. Och du, du ÄR supersnygg! Fortsätt vara den du är. Kram från Skåne

 18. Bravo! Det är gräsligt att bli dömd av vissa p g a att man är lite större, jag har gått igenom något liknande som du och man blir så oerhört ledsen. Men jag instämmer med föregående talare, du är jättefin som du är nu, inget tal om saken. Det är gött att få skriva av sig ibland!

 19. SNYGGIS!Sååå häftigt med någon som törs säga precis som det är!DU ÄR ETT LJUS I MÖRKER,och sprider tröst med din ärlighet…för livet är fasen ingen dans på rosor,mest tassar man på törnen.Du är helt UNDERBAR PERSON OCH DUGER PRECIS SOM DU ÄR!!Låt ingen ta ifrån dig kärleken till dig själv,för då är det svårt att älska andra! Sköt om dig,och remember..vi är MÅNGA som gillar dig,OCH tycker att du är HELSNYGG!! Kram.Siw

 20. Wow, det var en rejäl urladdning….. : )
  Gillar dig skarpt!!!! Keep up the good work : )
  Kram ewa

 21. Skriv din kommentar här!
  Va roligt att hitta hit till en väldigt normal blogg, där man kan vara som man är och bli uppskattad för det. Känns skönt. Vilken fin utstrålning du har! Kommer gärna hit och kikar igen. Kram Malin

 22. Säger som alla andra här att Du är vacker som du är…och hade du varit ful (vad nu det innebär?? Intrycket ligger som bekant i betraktarens ögon) så hade det väl varit helt okej det med? Är det nåt man kommer underfund med när åren går, så är det hur man är som människa, som är det viktiga! Tänk vad trist med vackra, ytliga, humorlösa människor. Hejja alla roliga, härliga, mysiga människor whatever hur de ser ut! Du är en nice kvinna som bjuder på dig själv. Jag gillar dig och din blogg!

 23. Va ledsamt! Du som är så vacker! Ut o dejta tjejen, jag har varit stor, riktigt stor, i hela mitt liv o tro mig det är massor av killar som vill ha lite mer att gosa med! Så ut å ta för dig! Den som fångar dig kan skratta sig lycklig!

 24. Så bra skrivet och jag håller med om vartenda ord!! Du är vacker precis som du är! Låt ingen inbilla dig något annat och få dig att känna dig illa till mods! Jag har varit överviktig och viktpendlat hela mitt liv och förstår precis hur det känns! Kramar L

 25. Tack Louise. Jag läser din blogg varje dag och är så glad över att någon som du finns. Själv pendlar jag mycket i vikt, men för det mesta är jag överviktig. Har oxå släktingar som gärna vill berätta hur jag ser ut och vad jag bör göra. Jag förstår dig! Nu, efter mitt första barn känner jag mig som en heffaklump och vill bara gömma mig. Gjorde det först, men inser att jag KAN klä mig fint, trots övervikt. Och det är DU som inspirerar mig många gånger. Så, tack!!

 26. Jag satt och letade lite yankee candle ljus för att jag precis köpt på mej en drös av de små ljusen och inte fått hem dom än. Då kom jag till din blogg, för du har skrivit ett inlägg om dessa. Först när jag såg din headerbild så tänkte jag att detta nog är en ”såndär” vanlig modeblogg.. En som alltid kan bära de perfekta kläderna, som äter och tränar rätt och gääääärna skriver om det hundra gånger och så vidare.. Men sen läser jag att detta också är en med väl tilltagen midja och lår, precis som jag själv.. Klickade mej snabbt till detta inlägget och kände lite pepp. Vi är fler väl tilltagna i denna värld.. :D Heja dig!! Denna blogg kommer lätt hamna bland mina favoriter!!

  Och du.. våga dejta.. det finns dom som gillar kurviga kvinnor.. jag LOVAR!!

 27. Du är så vacker och har sån utstrålning Louise! Jag var ochså överviktig för några år sen och kunde nästan ”höra” folks tankar och kände deras blickar… Jag gömde mig till slut.. Och jag vill poängtera en sak! En god hälsa sitter inte i vikten!! En smal person kan ha en dålig kosthållning och mycket dåliga värden… En överviktig person kan ha en bra kosthållning och ha bra värden… Det är inte så enkelt och inte så lätt… Ingen har rätt att döma någon annan hur den ser ut o.v.s
  Överviktig eller smal, du är du och DU duger som du är!
  KRAM

 28. Way to go! Jag har fortfarande ångest för att åka hem till min hemby eftersom jag så ofta fått kommentarer om min vikt där! Hatar dom där elaka kommentarerna!

 29. Så bra skrivet vännen! Du har så rätt i det du skriver. Ha en riktigt skön söndag. Kramiz från mig

 30. Hej tack att du våga säga det på en blogg..tack du gjorde min söndag mycke mycke bättre…

 31. Mari: Det där är oftast typiskt från personer som gått ner i vikt, de klankar på andra som har några extra kilon och bära på!

  Samma sak gäller även om man har extra kilon då kan många klanka, men när man går ner i vikt då hörs det inget alls, undra vad det beror på….avundsjuka, eller?!

  Jag använder mig av ”man” inte jag inte du….man…

 32. Vill säga att jag inspireras så mycket av din blogg! Alla modetips och annat du skriver om är alltid intressant. Det här ämnet är intressant, jag var överviktig i tonåren och gick sedan ner 20 kg till balen i åk 3. Då fick jag VÄLDIGT många positiva kommentarer och de värmde, jag säger inget annat. Problemet var bara när jag blev sjuk och gick upp 20kg igen. Nu ser man bara andras blickar när man äter, precis som du säger, och något slags medlidande i blicken.. Gillar inte det! Och det är inte så att jag är onyttig dygnet runt och skiter i allt, jag tränar ett par dagar i veckan och går med hunden varje dag. Men det är faktiskt mitt val att just nu inte fokusera på min vikt, jag skulle behöva tappa 10kg, absolut, och jag VET det. Men just nu prioriterar jag annat :) Och jag är 24 år = vuxen och har ansvar för mitt eget liv, ingen annan behöver säga till mig vad jag borde göra!

 33. Jag vet precis vad du menar! Så många som ska påpeka och säga hur man ska göra att jag bara ler, säger ”jag vet” och försöker byta ämne. Och nu är jag arbetssökande också (double threat!), samma sak där. ”Gör så här och så här och så här”.. Fast det visste jag ju inte innan, vilken tur att du och alla fyrtioelvatusen andra som jag pratar med vet det och inte jag. Tack tack.
  Nu är jag inte så bitter som jag låter, haha, men det här inlägget fick mig att bara vilja skriva av mig och skriva att jag förstår precis vad du känner. Och synd är väl det. Men nu är man ju såpass medveten om det så man inte gör så mot andra. Jag ger gärna mina råd (för såna har jag, många och bra, något som jag lyckas läsa sig till när jag vill lösa mina egna problem men inte riktigt får till det i praktiken), men bara om nån vill ha dem. Jag tänker verkligen inte kasta dem på någon.

 34. Vackra du ! Låt ingen trycka ner dig eller få dig att känna dig sämre än vad du är. Du är precis lika mycket värd som en person som har en ”perfekt” vikt i människor ögon. Alla är vi olika och det är just det som gör var och en av oss så unik. Oavsett extra kilon , stor näsa , stor rumpa , korta ben osv osv. Du är UNIK och du är vacker , precis som du är !
  Kramar Linda B

 35. Jag har sedan förra sensommaren haft diskbråck som var som gott som läkt nu. Men i fredags när jag böjde mig ner så högg det till i ryggen och fick så fruktansvärt ont. Hamnade på akuten. Har tydligen fått ett nytt diskbråck på en annan disk. Tjohej! Läkaren frågade om jag styrketränade. Nej sa jag. (Jag och en kompis hade tänkt börja på gym i juni…) Då säger hon att det inte är bra för ryggen att vara tjock. Oh really? Hon kunde inte säga t ex att jag måste träna ryggen så den blir stark. Nä det hela handlade bara om att jag var tjock och det blev mer tryck på diskarna. Om hon hade läst min journal så hade hon vetat att jag har pco-s, hypotyreos och ätit 3-4 olika anti depp med viktuppgång som biverkning. Blev rent ut sagt förbannad. Men sa inget förrutom ”jag vet…”

 36. Så underbart att du skriver ner allt detta, och jag hoppas verkligen att många, MÅNGA läser ditt inlägg. Det är nog precis så här alla känner, som har något kilos övervikt. You nailed it!! Hoppas att alla i din närhet tar åt sig, det är så lätt att det slinker ut en kommentar….hoppas att du aldrig mer får uppleva detta. Jag förstår hur det känns. Du är fantastiskt vacker Louise, du står för den du är, skäms inte, visar dina fina former i provhytterna och bjuder på dig själv. En mycket bra, fin och rolig och inspirerande blogg. Läser den minst en gång om dagen, och fortsätt i samma stil, snälla!! Låt dig inte påverkas av alla neggare….Du är vacker – både på ytan och på insidan…de som inte ser detta, kan du säkert leva utan. Ännu en gång – jättebra formulerat inlägg. Keep up! Kram Marie

 37. jag vet precis hur det känns! Min mamma gav mig sådana kommentarer hela tiden. Jag vet att hon gör det för att hjälpa – men det blir sår på insidan som jag tror är svåra att läka. Om inte ens ens egna mamma tycker att man duger som är – vem ska då göra det?

 38. Oj, så många idioter det finns. Det är bara ett bevis på att dom är riktigt liten i sitt liv.
  Kom i håg att du glädjer många kvinnor som gillar eller ogillar den dom är, att du ger många styrka att VÅGA vara den dom är. Du är jättevacker Louise, glöm aldrig det!!!

 39. Du är fin, du är smart, du är cool, du är du och du duger precis som du är!
  Fattar inte att folk verkligen tror att dom har rätt att säga vad som helst till en annan människa USCH!
  Stor kram till dig härliga du!

 40. Men!!
  Du är då den vackraste modebloggerska jag vet. Tittar in här varje dag och inspireras oerhört! För mig är det ofattbart det du beskriver….vilka jävla puckon det finns alltså!
  Kramen!

 41. Jag tycker att du är fantastisk! Du är otroligt vacker och kompetent. Jag blir ledsen över det du skriver – men jag tror att det kan vara bra för gruppen normalviktiga och tunnisar att få en inblick hur det känns att bli behandlad på detta sätt. Hoppas att denna dag blir bättre, KRAM!
  /Katarina

 42. Bra skrivet!! Jag förstår precis och jag blir så ledsen när folk beter sig sådär..det tynger ner en ännu mer och man känner sig så himla värdelös!

 43. Känner igen mig så väl i detta.
  Tycker att det är värst när man står sidan om en person som faktiskt är smal och som säger :åh ,vad fet jag blivit. Måste nog gå ner 10 kg och så väger personen i fråga 60 kg och en annan väger 30 kg för mycket. Vad är jag då om hon är tjock??? En flodhäst eller?!
  Visst är man medveten om sin egna övervikt och jag tänker på det dagligen och jag försöker göra något åt det!!!
  Kram M.P

 44. Men nää gör folk så?? Jag har nog haft tur för mina vänner och familj har aldrig sagt något sånt, om jag inte själv bett dem om hjälp ex att undvika godis etc. Usch vad oförskämt!

 45. Mycket bra skrivet! Är med in en fb-grupp där detta diskuterats rätt mycket. Väldigt många av medlemmarna där har blivit utsatta för förnedrande kommentarer från andra personer, även helt okända. Folk som kommit fram och påpekat att personer med övervikt inte borde äta glassen de just köpt eller att de antagligen inte kommer att kunna få på sig kläderna de just ska till att prova i affären. Fruktansvärt fula och kränkande kommentarer. Själv var jag till en gynekolog en gång som mitt i undersökningen klappar mig på magen och påpekar att jag borde göra något åt fettet.

  Nu har jag fått ett helt annat självförtroende och skulle aldrig ta en sådan kommentar utan att ge en utskällning tillbaka men tänk vad många som inte vågar säga något utan bara känner sig mer och mer värdelösa.

  En sak jag lagt märke till är dock att personer som varit överviktiga en gång i tiden men som gått ner i vikt ofta kan vara de elakaste. Helt obegripligt för mig, de borde väl ha förståelsen? Men så har jag upplevt det. Har råkat ut för många som lyckats banta bort en massa kg och så ser de som sin livsuppgift att ”frälsa” oss andra som fortfarande är tjockisar.

  Kram!

 46. Personerna som kommenterar hur man ser ut som har några kilo för mycket, mår sämst själv inombords. Den som väger några kilo för mycket är ju samma person om den skulle väga mindre! Oftast är det elaka kommentarer som etsar sig fast i hjärnan, då glömmer vi tyvärr bort allt gott. Var som du är och ge klåen i och spy upp maten, vilket slöseri ;-)

  Affirmation: Jag är bra för den jag är

  Så Louise vad händer idag? Jag ska ha uppvisning i zumba på teatern, ska bli kul!

  Ha det gott och njut av dagen!
  Kram

 47. Jag träffade dig en gång på en pressfrukost, och jag vet att du är vacker! :)

  Har också en i min familj som ofta har kommenterade min vikt, och ofta var det på ett otrevligt sätt, det var urjobbigt. Nu har den personen gått upp i vikt och är väldigt stor jämfört med förut, inte går jag på henne om det för jag vet hur det känns.

  Kram <3

 48. Hej Louise!!
  Jag har också känt av detsamma som du på nära håll. Finns nästan inget som gör mig ledsnare när det gäller vikten. Människor man vill ska stötta & finnas där oavsett min kroppsstorlek….så besviken man blir. Det är liksom helt okej att hacka på en tjockis!! Som om inte vi har känslor som alla andra men vi får tåla eftersom vi inte fattar bättre tydligen.
  Jag vill också ge dig en stor KRAM!! Jag gillar dig & din blogg supermkt!! //Jessica A

 49. Jag vet hur det känns… Senast igår fick jag kommentaren från en vän som själv har gått ner en del i vikt på sistone:
  ”Oj vilken rejäl portion hörrudu” – angående efterrätten.

  Jag förstår inte vad han har med saken att göra?? Min kropp = min rätt att välja storlek på efterrätten.

  Kram!

 50. Tell me about it…
  http://violavamp.com/2010/11/16/bmi-70-000/

  När jag började gå upp igen, efter viktnedgången som jag skriver om i ovan inlägg, så hade jag flyttat hit till Sthlm och majoriteten av dessa människor hade aldrig sett mig fet. På en after work så frågade en dam om jag ville ha hennes halvätna kladdkaka då hon inte orkade den. Då hade jag precis ätit färdigt min egna, rejäla bit.
  Hon frågade INGEN annan i sällskapet om 15 pers, utan vände sig direkt till mig. ”Slasktratten”…?
  Jag blev så himla förolämpad att jag totalt tappade hakan och talförmågan. Yttrade efter alldeles för lång konstpaus:
  – Nej tack, jag har redan ätit min bit!
  när jag högljutt borde ha utbrustit något otrevligt.

  Sedan det påhoppet så markerar jag dock direkt om någon säger något otrevligt, oavsett om det handlar om vikt eller något liknande som andra bara ska skita i.

  Kram på dig!

 51. Å fina! Jagvet inte vad som hänt/ sagts och jag vet inte vad jag ska säga så jag skickar en kram! En stor en.
  Jag vet inte om det är viktigt eloviktigt men du är en av de snyggaste tjejer jag ”känner” och ingen modebloggerska inspirerar mej som du. Kram Asta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..