Rosa kristaller, saltlakritsflak och havssalt

Nu kan jag dö lycklig! För nu kan jag lägga glassdesigner till cv:t. I morse fick jag nämligen möjligheten att skapa min alldeles egna glass i samband med pressfrukosten för Magnums nya popup-glassbar på NK. 

glass

Håll i er nu, för här kommer beskrivningen av min glasskapelse: ett inre av den lenaste vaniljglass, ett skal av underbart krämig, rosa choklad och topping bestående av saltlakritsflak, rosa kristaller och havssalt. Kan intyga att glassen var precis så god som det låter. Åtminstone om man är såld på salta smaker, som jag ju är. Lakritsen ihop med en kopp kaffe, samt allmänna euforin över att få skapa sin egen glass, gjorde dessutom att mitt blodtryck höjdes några snäpp. Det är jag väldigt tacksam för i dessa tider, då jag dras med ett extremt lågt blodtryck som gör mig trött, yr och orkeslös. Slutsatsen måste väl bli att jag blir tvungen att gå hit fler gånger? Om du också är sugen på att skapa din egen glass så är det bara att bege sig till NK, precis vid huvudentrén från Hamngatan. 50 pix kostar det hela.

Nu undrar kanske någon vad glass gör på en blogg som heter Maratonpetra. Det kan jag tala om. Min filosofi är nämligen att träna gör jag för att det är roligt och för att jag mår bra av det. En bonus är att jag kan äta extra mycket av sånt här gott utan att för den skull rulla runt i spåret. Eftersom jag aldrig skapar förbud för mig själv känns det här sättet att se på mat och träning väldigt hållbart. Och en sund livsstil vill man ju kunna bibehålla under hela livet, inte bara under en begränsad period. Till och med de gamla ätstörningsspökena fick maka på sig i morse när jag fick chansen att skapa glamglass. Hade liksom inte tid att tänka dystra tankar när jag hade fullt upp med att se hur min glasskapelse växte fram…

LOADING..