Det egna ansvaret

chipswallin

Vet ni vad som dagligen irriterar mig? Faktiskt knockar mig en aning? Jo, alla dessa individer som beter sig illa, ansvarslöst och rent oempatiskt och är lika snabba på att ursäkta beteendet med diverse snyfthistorier om sin barndom eller tidigare upplevelser i livet. Och alla som köper det.

”Hen är ju sån för att hen hade en jobbig uppväxt”.

Många har haft jobbiga uppväxter, många jobbiga uppväxter blir det. Men det är aldrig en ursäkt för att som vuxen kunna bete sig som ett ansvarslöst barn. Alla bär vi på bagage, bagage som format oss till de vi idag är. Och alla har vi ett lika stort ansvar att rensa och dona med det här bagaget. Inte bara acceptera det.

Det ska alltid kunna finnas förklaringar, förståelse, insikt om vad något gjort med en människa och varför. Men där stoppar jag. Jag kräver av alla, inklusive mig själv att man ska vara fullt medveten om hur man alltför lätt för vidare sina sämsta erfarenheter till andra. Spiller över det som inte ska spillas på någon. Inte ens sig själv. Och tar det egna ansvaret. I alla fall försöker.

De som inte ens försöker får inte min respekt. Nej, det får de inte.

Kommentera

Kommentera

Agree!!! Av med offerkoftan gott folk!

/www.isabellasfoto.nu

Isabella http://www.isabellasfoto.nu maj 20, 2012 07:29 /

Word!

Ulrika http://nsslan.wordpress.com maj 18, 2012 13:34 /

jag håller med dig 100%!

Zara maj 17, 2012 23:05 /

ANNONS
ANNONS