Tveka aldrig

chipswallin

Idag hade jag möte med en väldigt driven och härlig person, som dessutom råkar vara en ”doer”.  Vi har planer för våra framtida karriären, både gemensamt och var för sig. Vi ses och pratar om dem då och då. Peppar och utvecklar tankar. Det bästa av systerskapet. Inget ”fast du kanske inte ska” existerar, vi pratar bara om det vi faktiskt ska. Om att våga vrida på sina idéer tills de håller utan att drunkna i självkritik och rädsla för att misslyckas. Antalet kvinnor jag mött (hittills) som inte vågar just på grund av denna till synes bottenlösa rädsla för att misslyckas… Har tappat räkningen. Och det svider lika mycket i hjärtat varje gång. Begåvade, talangfulla, skarpa kvinnor som står i vägen för sina egna drömmar. Egentligen det enda som står i vägen för sig själva.

Det må låta hurtigt och likväl flåsigt men mitt mantra är ständigt: tveka aldrig. Världen är full av män som bara gör och gör, vågar och tar chansen trots att de kanske inte alltid är så… Begåvade. Men de stöttar varann till att våga, vi kvinnor tycks ha en längre bit kvar där. Vi tycks lägga mer krokben än plöja väg, främst för oss själva. Och eftersom ingen är en isolerad ö ser vi på varann, och agerar därefter. Jag har också gjort det, Gud vad jag gjort det. Men en dag tröttnade jag bara. Och började sluta tveka.

Jag omgav mig med kvinnor som tänkte likadant. Och lägger den kraft jag har på att försöka få andra kvinnor att tänka lite mer likadant. Så kanske cirkeln en dag sluts.

 

Kommentera

Kommentera

Det är så härligt att en stark kvinna som ni säger så, det är så inspirerande! Jag kan fortfarande tveka på mig själv, men har blivit mycket bättre på att satsa istället! Och det är som ni säger, det alltid tråkigt att vi lägger krokben för oss själva, vi dömer oss själva för hårt. Det finns som sagt så otroligt talangfulla kvinnor som aldrig kommer fram, på grund av att de tvilar på sig själva tyvärr!

Lina Tsutsumi http://blogg.veckorevyn.com/linatsutsumi september 12, 2012 23:59 /

Åh Tack. <3

Elin maj 29, 2012 19:14 /

Det här ger kraft och styrka! Jag är definitivt en ”doer” och jag är modig och stark. Men en sak jag undrar över, om du har något tips, på de tillfällena när man kommer ut från en sändning/haft premiär/publicerat en text , man är stolt och möter vänner/kollegor som inte säger något. Man står där och vill få någon bekräftelse, positivt eller negativt. Och så råder tystnad och jag borde vara stark nog att inte bry mig? Lite på mig själv och lyssna på de som betyder något för mig. Har du något råd för detta? (Jag säger alltid något till vänner och kollegor som arbetat hårt med något)

anna maj 25, 2012 07:24 /

härligt befriande att läsa din blogg jag måste bara våga misslyckas för att lyckas. jag har haft svårt att komma ut på arbetsmarknaden i ett år nu efter avslutad examen. jag har inte så många referenter och det har vart mitt problem, jag tar på mig ansvaret för att det blivit som det blivit men samtidigt har jag haft svårt att vinkla mina erfarenheter till tillräckligt positiva ordalag för att arbetsplatser ska våga satsa på mig….

Elin E maj 20, 2012 21:40 /

Befriande att läsa! Jag är på god väg att också börja tröttna..så jag hoppas att jag snart också är där du är nu! Är så frustrerande att vara sitt eget hinder…det är ju bara att köra!!:) Tack för peppen Cissi! KRAM!

/Isabella (www.isabellasfoto.nu)

Isabella http://www.isabellasfoto.nu maj 20, 2012 07:26 /

Oj, vad det här var precis vad jag behövde höra nu. Tack Cissi för de fina orden, kanske kanske kommer jag lyckas med en grej som är viktig för mig nu. :)

Ellen maj 19, 2012 20:09 /

ANNONS
ANNONS