MY BAGS – PART ONE

Jag har länge fått önskningar om att visa upp mina väskor så nu kör vi tycker jag. Jag har nog alltid varit svag för väskor. I alla fall i mitt vuxna liv. När jag var runt 20 och inte hade världens bästa lön som butiksbiträde så var 500:- min maxgräns för en väska. Oftast köpte jag någon billigare som jag använde tills den gick sönder. En sommar när vi var på semester, jag, Robin och några vänner, så gick vi på en liten shoppingrunda och jag blev helt kär i en beige skinnväska från Åhléns. Den kostade 599:- och jag skulle bara ha den. Men det var mycket pengar för mig då och vi var ju dessutom på semester så egentligen var inte en ny väska prio ett. R tyckte det var galenskap att köpa en så dyr väska (haha) men jag skulle ha den och studsade lyckligt ut därifrån med min dyrgrip. Jag använde den i flera år och var så himla nöjd! Sedan började jag blogga och i den vevan hade jag blivit kär i en Gucci-väska. Gucci har ju inte varit så hett som det är nu, på väldigt länge. Och vet inte om det riktigt var det 2005 heller men jag hade fått syn på en riktigt fin drömväska till ett ok pris. Hade precis börjar få betalt för mitt bloggande så bestämde mig för att unna mig en Gucci-väska. Konstigt att materiella ting kan ge sådan lycka men det är något visst med att spara, drömma och sedan äntligen kunna slå till! När jag utbildade mig (i samma veva som jag slog igenom med bloggen) och sedan fick fast jobb samt drev denna blogg som då var top tre i Sverige, så belönade jag mig med en ny jobbväska, som sedan också fick agera skötväska när Jolie föddes : ) Dessa tre väskor är mina starkaste väskminnen, men ingen av dem har jag faktiskt kvar idag : )

ANNONS
ANNONS

Jag spar gärna och lägger en ganska stor peng på en väska. Eftersom jag verkligen tycker om designerväskor och också vet att du nästan alltid får igen pengarna OM du vill sälja den. Jag har sålt flera stycken som jag tröttnat på, för att sedan kunna köpa en ny.

ANNONS
ANNONS

Denna Chanel 2.55 i beige är en drömväska för mig. Jag hade länge spanat på en beige men Chanelpriserna ökar drastiskt för varje år, både på nya och begagnade. Jag spanade på en second hand-site och hittade denna dröm! Jag hade sålt en annan väska så jag hade kapitalet att slå till. Jag är så nöjd och hoppas denna kommer hålla sig fin länge. Väskor ska användas, hur rädd man än är om dem. Annars gör de ingen nytta : ) Viktigt dock att impregnera, smörja in och förvara dem väl.

En svart liten wallet on chain, också från Chanel, som jag sparat till. Jag hade tänkt slå till på en svart 2.55 med silverdetaljer men hittade ingen fin (begagnad) och har inte råd med en ny för ca 50 000:- Men så hittade jag denna som är den perfekta väskan när man inte har så mycket med sig. Både till vardags och fest.

ANNONS
ANNONS

Min rosa Valentino var ett modigt köp. Jag är ju mest för svart & beige men ville ha något med lagom mycket färg och denna rosa karamell är lättmatchad då den har en så fin nyans. Tycker extra mycket om detaljerna som är mest åt silver men ändå lite patinerade (är det rätt ord?)

Jag har några drömköp för den närmaste tiden. Det roliga med väskor är just att helt plötsligt får jag en feeling och börjar googla runt på en viss typ av väska. Ibland känns det som att det är way over my league just nu och ibland så inser jag att jag får sälja en väska om jag vill satsa på den jag drömmer om. Eller spara spara spara.

Min absoluta drömväska är såklart en svart Chanel 2.55 med silverdetaljer. De är så hiskeligt dyra och jag vill köpa den i andra hand men helst såklart oanvänd eller knappt använd : ) Så det är den jag spar till just nu. Jag fyller 35 år i maj och det vore en fantastisk present att få ge mig själv. Vi får se om jag kan spara så pass annars får jag spara hela året eller så länge det krävs : )

Jag drömmer också om en liten clutch från Gucci som jag sett och som inte var så fruktansvärt dyr. Och en ryggsäck från samma märke. Jag sålde ju min blå Céline så har råd med båda dem men låter alltid beslutet mogna lite när det gäller väskor för det är ju ändå ett stort köp. Och absolut en investering, det kan man inte säga emot. De klassiska väskorna tappar inte i värde, nästan tvärtom!

Till sommaren vill jag även ha en Neverfull igen, men den stora modellen. Lite sugen på den ljusa men det lutar mot den klassiska i brunt monogram. Ja det var lite väskdrömmar det. Vi får se vad det blir framöver. Ni får ju se i bloggen : ) Bilder på mina andra väskor kommer i ett annat inlägg om ni gillade detta? Jag vet att det provocerar många men vi har ju alla våra intressen. Vissa köper tekniska prylar, festar, äter ute flera gånger i veckan, reser ofta, köper bilgrejer osv. Jag gillar väskor helt enkelt : )

Kram/E

 

 1. Härligt inlägg. Älskar också väskor ochser gärna mer av dina. Hade gärna shoppat din LV Neverful när du hade den på bloppis men var inte ekonomiskt läge då. Jag får nog ta och börja spara till en sådan :-) kram

 2. Jättefina väskor. Kan du skriva hur du vårdar dina? Imoregrerar och vilken spray medel du anväder? Har också 2 stycken läderväskor från Dkny och Michaelkors tyvärr ser de lite vita på skinnet de är i svartskinn. Kan man göra de fina som de var som nyinköpta. Köpte på Zalando och Wakakuu de borde ge tips på hur man bäst vårdar dyra väskor. Ett tips till dig Engla kika inhos Chiquelle de har en version av Chanelboy bag med silverdetaljer runt 1000 lappen i äkta läder.

 3. Kul att läsa om dina väskor. Har en Louis Vuitton Speedy storlek 30 som jag älskar,passar storleksmässigt till det mesta. Har även en puderrosa Michael Kors som är så söt nu till sommaren. Min dröm är en Hermes Birkin svart eller brun. Så fin . Vill ju helst ha en ny,så jag får nog definitivt börja spara nu. Ha en fortsatt härlig dag.

 4. Så roligt med väskor :) Älskar det…
  Har en Gucci som jag inte använt på så länge har tänkt att sälja den, dock inget kvitto köpte den i Cannes för flera flera år sedan, kan du tipsa om vilka sidor du lägger ut dina på :)

 5. Åh vilket kul inlägg!
  Tips på sidor man kan spana efter bra väskor i andrahand?
  Sparar till min första Neverfull just nu ❤

 6. Visa gärna alla dina väskor och berätta var, hur, när du köpte dem. Så roligt tycker jag! Jag älskar också väskor :)

 7. Inspirerad av kenzas inlägg? Så himla kul att se andras väsksamlingar! Min drömväska är en svart Chanel boybag med guldkedjor Och efter det vill jag ha en puderrosa/beige Chanel

 8. Så fina! Älskar också fina väskor, även om det mest stannar vid att drömma om dem.. Tycker såna här inlägg är roliga och förstår verkligen inte hur det kan sticka i ögonen på någon annan hur man väljer att spendera sina egna pengar:) ser fram emot fortsättningen!

 9. Jaaa gärna mer inlägg om dina väskor. :-) Älskar väskor. Så roligt också att höra bakgrunden till dem också. Jag är precis lika dan med mina väskonvesteringar. Det finns en liten story bakom varje väska samt varje köp är väl genomtänkt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..