Jobba hos oss!

Är du en fantastisk webbredaktör som vill få in en fot på Bonnier Tidskrifter för att visa hur grym du är?
Just nu har vi ett korttidsvikariat under februari månad med start omgående. Sök bums!

Annonsen laddas.

Du får chansen att jobba på en underbar digital avdelning med härliga kollegor – mitt på Sveavägen i Stockholm.
Varje vecka når våra sajter som amelia, damernas värld, mama, veckorevyn, allt om mat, topphälsa, hembakat, sköna hem, fler än 2,1 miljoner unika följare.
Maila mig bums på frida.boisen@bt.bonnier.se

ska%cc%88rmavbild-2017-01-09-kl-12-59-50

Gäst i Paradiset

Annonsen laddas.

Så alldeles, alldeles underbart att få landa med sin familj här på Kata Noi Beach.
Hejdå jobb, vardag, stress, förkylningar.
Välkommen lugn, ro, ljumna bad i ett helt fantastiskt hav från den vackraste sandstrand jag någonsin bott vid.
Njuter av livet så just nu.
Behöver stunder som denna, för att orka ge allt resten av året.
Kärlek till er alla, och hoppas att ni firat en fantastisk jul.
Ta hand om er.

ska%cc%88rmavbild-2016-12-27-kl-11-43-45

39.6 graders feber!

Annonsen laddas.

Brukar ju inte ha huvudvärk, men har tagit alvedon sedan i fredags. Sovit ett par timmar mitt på dagen både lördag och söndag. Men nej, självklart lägger jag inte ihop matematiken och drar slutsatsen att jag är sjuk. Förrän min kompis Johanna kommer förbi på söndag kväll, och jag masar mig upp för att i alla fall säga hej. ”Har du tagit tempen?” säger hon strängt. Då gör jag det. 39,6! Va fasen. Rena barnnivån på den! Inte konstigt att jag känner mig lite ur fas.

Se så vacker fjärde advent-skymning över Norr Mälarstrand. Detta ett par timmar, innan jag insåg att jag hade hög feber och det var därför jag hade ont i huvudet.
Se så vacker fjärde advent-skymning över Norr Mälarstrand. Detta ett par timmar, innan jag insåg att jag hade hög feber och det var därför jag hade ont i huvudet.

Sjukt dålig tajming. Efter jobbet idag ska världens mysigaste redaktion (Ja, Bonnier Tidskrifter Digitala Medier) ha julfest – och imorgon går planet till ljuvlig ledighet i Thailand. Ja, ni hör. INTE TID ATT VARA SJUK.

Så hit me, med era bästa ”bli frisk snart-knep”. Jag har kört mina:

  1. Sova. En vinnare när man är sjuk. Och då menar jag sova, inte köra frestande glo framför tv och halvsova. Jag menar: Stänga alla dörrar, släcka alla lampor, lägga kuddar under och ovanför huvudet och sova. Igår gick jag och la mig, kanske kl 17.30 – och har nu sovit till kl 11. Och tada… Nu har jag bara 38,3 i feber. Ni ser!
  2. Äta. Man är ju inte sjukt sugen på mat när man är sjuk. Men jag försöker ändå tvinga i mig något. Pillade i mig några laxsushibitar igår. Lyckades få i mig äppeljuice, som jag gillar. Och nu har jag precis kokt ett ägg. Brukar alltid tänka: Nu får min kropp ny ammunition för att ta kål på alla baciller.
  3. Dricka. Är ju givetvis bra att dricka mycket när man har hög feber och bara svettas och mår allmänt kasst. Massor av vatten blir det. Lite juice som sagt (men nu är den slut och jag är för matt för att orka gå och köpa mer).

Bästa doftljusen

Annonsen laddas.

Doftljus kan alldeles, alldeles underbart – som när man hittar rätt, verkligen sätter den perfekta stämningen för hemmet. Här är tre av mina personliga favoriter som jag verkligen njuter av i vinter. 

Att tända ett ljus. Själv älskar jag det. För mig är det en mysig ritual i det lilla. Som ger lugn och ro.

I vårt hem går det åt sisådär tio värmeljus varje kväll. Och när jag vill mysa lite extra, tänder jag alltid ett doftljus. Alltid utanför bastun, alltid i badet, och alltid i vardagsrummet, när jag vill få till den där extra sköna, lugna stämningen.

Det är lika bra att vi är ärliga. Bland det vidrigaste som finns är doftljus som bara stinker tvål. Obegripligt att så många dåligt doftljus görs.

Men om vi bortser från dem, så finns det förstås också flera doftljus, som är alldeles, alldeles fantastiska. Här kommer mina topp tre just nu (och nä, nu har jag inte mätt hur lång brinntid alla ljus har. Det här är helt enkelt bara tre ljus som just jag tycker doftar alldeles, alldeles underbart):

Mitt favoritdoftljus alla kategorier. Underbar doft, så vacker förpackning.
Mitt favoritdoftljus alla kategorier. Underbar doft, så vacker förpackning.
  1. Ralph Lauren, Jamaica

Min stående favorit som jag köper om och om igen är Ralph Laurens doftljus. Här finns faktiskt flera dofter, som doftar alldeles underbart. Just nu har jag Jamaica hemma, en fruktig, tropisk, kittlande doft som gör mig på riktigt gott humör. Enda lilla baksidan är förstås att det kostar. Har glatt förträngt vad det kostade på NK senast, men på nätet kostar det 60 USD, alltså sisådär dryga 600 kronor. Men jag lovar. Det är heeeelt underbart. Inte bara doftar det gott, utan själva ljuset är så vackert också. Såväl den klassiskt mörkblå förpackningen som det gyllene glaset ljuset brinner i.

Love it!

Superfräsch mintdoft! Och såklart stort plus för att doftlljuset är ekologiskt, producerat i Strängnäs, här i Sverige.
Superfräsch mintdoft! Och såklart stort plus för att doftlljuset är ekologiskt, producerat i Strängnäs.

2. Kårby, Fir & Mint

Älskar att det äntligen finns ett ekologiskt doftljus, producerat i Strängnäs, Sverige, och som dessutom doftar alldeles ljuvligt. En ny favorit!

Jag är inte alltid en mintälskare. Jag vill gärna ha en mildare ton av mint, som inte blir för spetsig och tar över. Just den nyansen har Kårby fått till. Dessutom älskar jag verkligen designen. Så rustik och mysig, med ett lock av trä. Och själva ljuset kommer i en superfin tygpåse. Lätt en superuppskattad julklapp. Kostar sisådär 450 kronor.

Ett superhärligt doftljus med mild doft av jasmin, från svenska House of Natalia.
Ett superhärligt doftljus med mild doft av jasmin, från svenska House of Natalia.

3. House of Natalia, White Spring

Bjuder på en alldeles ljuvlig, mjuk och len jasmindoft, från svenska House of Natalia. En lätt söt och glad doft, som liksom kittlar luften och som gör mig riktigt glad i själen.

Förtjust i den bredare, hårdare veken. Riktigt snygg. Dessutom rena budgetkapet i sammanhanget; 250 kr.

Och alla vänner där ute. Var nu försiktiga med alla era ljus. Glöm inte bort att blåsa ut dem!

Kram på er!

Våga följ din dröm

Annonsen laddas.

Något av det bästa jag vet är entreprenörer. Människor som älskar problem. För problem är inte problem. Problem är möjligheter att affärsutveckla. En möjlighet att utveckla en ny tjänst eller en ny vara som ännu inte finns. 

I veckan hade jag det stora nöjet att få föreläsa för den heta startupscenen i Umeå. Och fick träffa ett underbart gäng med företagare, som just har den inställningen, alla samlade på Uminova innovation, på Umeå Science Park, alldeles vid universitet.

Dagen började bra. Med den HÄR fantastiska vyn strax efter take off från Bromma. Älskar att se vårt vackra land från ovan.

Vilken drömstart på dagen! Se gryningen!
Vilken drömstart på dagen! Se gryningen!

Och när jag landade så hann jag inte mer än komma några steg ut på flygplatsen och så ser jag det här. AH!

Alltså den kämpar verkligen den där decembersolen. Lyckas precis ta sig ovanför horisonten. Så vackert!

Vissa ögonblick ger så mycket energi. Som det här. Älskar decembersolen!
Vissa ögonblick ger så mycket energi. Som det här. Älskar decembersolen!

Sen var det äntligen dags att få tala och sprida inspiration. Och berätta om hur nyetablerade företag kan göra för att nå ut med hjälp av sociala medier.

Lovar att bjuda på massor av tips i ämnet i bloggen framöver.

Så stolt att få så fint omdöme av internetforskaren Elza Dunkels, vid Umeå universitet.
Så stolt att få så fint omdöme av internetforskaren Elza Dunkels, vid Umeå universitet.

Och det saknas inte direkt fantastiska storys i det här gänget.

Träffade bland andra Mudassar Anwaar, VD och grundare för Organic Socks, som berättade sin story. Hur han kom hit från Pakistan, studerade här, grundade sitt bolag, och hur han nu ger tillbaka 1 krona av varje intjänad hundralapp till pakistanska skolsatsningar.

Paul Alvarado Mendoza, är VD och grundare till #TogetherWithTensaii. Vi hade ett intressant samtal om just det här med problem. Hur det är problemen man älskar så mycket när man vill utveckla nya digitala tjänster och upplevelser.

fridaboisen_fo%cc%88rela%cc%88sare

För mig betyder det otroligt mycket att vara ute och just träffa människor som hela tiden letar möjligheter att använda digitala lösningar för att hitta nya affärsmöjligheter. Det ger förstås mig enormt mycket energi. Och bra input inte minst till vårt utvecklingsarbete på Bonnier Tidskrifter.

Så tack Umeå för denna gång. Kramen och all lycka med era fantastiska idéer och all er entreprenörsanda. I love it!