Saffransmums

Saffrasrutor. En ljuvligt god och saftig mjuk kaka som bakas i långpanna och räcker till många. Kakan får sin läckra färg av saffran. Och med en kärleksmumsglasyr på toppen blir denna kaka komplett.

saffransmums
Denna kaka blev så otroligt saftig att den bara smälter i munnen. Porös och saftig. Det kan ha att göra med att ursprungsreceptet är mina Kärleksmums som också riktigt smälter i munnen. 

Saffransmums, 25 bitar:

Ingredienser kaka:
200 g smör
1 g saffran
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
0.5 msk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Ingredienser glasyr:
150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kaffe

Garnering:
2 dl kokos

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en ugnsform med höga kanter (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret, rör ner saffran och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp tills det blivit ljust och fluffigt – ca 3 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt till en klumpfri smet.
Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen. Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter (teststickan ska vara torr). Tag ut och låt svalna.
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.
Rör ihop till en klumpfri smet och bred den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos.

saffransmums
Jag tycker verkligen att ni borde prova denna kaka om ni gillar saffran. Ni kommer att älska den! Kram på er, fina ni. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..