Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins – precis som kladdkaka, fast i muffinsform. Toppa med lite vispad grädde och bär – succé vid varje fikatillfälle!

Kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar. När det enklaste också är det godaste! Jag älskar kladdkaka och kladdkakemuffins. Dels för att det är så otroligt gott, men också för att det är enkelt- och går snabbt att svänga ihop. Kladdmuffins är klart på knappt 20 minuter. Sedan är det bara att klicka på lite grädde och toppa med bär. Gör succé vid alla tillfällen.

Kladdkakemuffins
Kolla inkråmet. Kanterna är som lite sega och porösa, och mitten är alldeles kladdig. Så himla gott! Jag använder faktiskt samma recept till dessa muffins som till min Kladdkaka i långpanna. Jag får alltid ett perfekt resultat med det receptet!

Kladdkakemuffins, 12 st:

Ingredienser:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 160°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten. Fördela smeten jämnt i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla liiiite när dina muffins är klara.
Låt svalna en aning innan du eventuellt toppar med grädde och bär.

Kladdkakemuffins
Lycka till med bakningen! Hoppas att ni ska gilla mina kladdmuffins.
Kram. ♥

  1. Hej! Ska det vara 12 eller 20 muffinsformar? Det står att det blir 12 kladdkakemuffins men i receptet står ”ställ 20 formar” på en plåt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..