Zucchinibiffar med fetaost

30 maj 2017 Skriv en kommentar
Biffar & Burgare / Mat

Zucchini, tänk så mycket roligt du kan hitta på med en endaste liten zucchini. Jag har köpt hem ett helt gäng i väntan på att jag ska få egna på mina plantor. Så i dessa dagar jobbar jag för fullt med denna fantastiska råvara i mitt kök. Igår blev det Zucchinibiffar med fetaost. Jag serverade dem på en bädd av grönkål och äpple. Toppade med lite crunchy nötter. Min pappa var här ett par timmar igår och sade att han (som inte är vegetarian) ska åka hem och slänga allt kött han har i frysen med detsamma. Han sade även att dessa Zucchinibiffar var det godaste han ätit på väldigt, väldigt länge. Är inte det ett gott betyg?

zucchinibiffar_med_fetaost4Visst ser de goda ut? Jag serverade dem ihop med en smarrig Tzatziki.

zucchinibiffar_med_fetaost2

Zucchinibiffar med fetaost, 10 st:

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • salt & peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop ägg och vetemjöl i en stor bunke, ställ åt sidan.
  2. Grovriv zucchini, paprika och morot och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Hacka löken och smula fetaosten, tillsätt det i äggröran.
  4. Rör ner zucchini i äggblandningen och rör ihop en kladdig smet.
  5. Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna och stek sedan 10 jämnstora biffar, ca. 2 minuter på varje sida eller till gyllene.
  6. Låt dem ligga på hushållspapper en stund efter stekning.
  7. Serveras gärna med grönkål, äpple och tzatziki. Toppa med pekannötter.
zucchinibiffar_med_fetaost5Hoppas det ska smaka. ♥