Mini Cupcakes med Jordgubbs- och Hallonfrosting

”A little bit of heaven”, skulle beskriva dessa cupcakes bra.
Smaken är bortom denna värld. Att de är i miniformat är ett stort plus, det blir inget kladd och man behöver inte få dåligt samvete om man skulle råka äta två..
 
 
 
Det är Vaniljcupcakes med Jordgubbs- och Hallonfrosting. Toppade med Jordgubbar och Strössel.
 
 
 
Vet ni vad det bästa är?
Att muffinsformarna är McDonald’s Ketchupformar!!
Hur bra är inte det? :-)
 
 
 
 
Nu ska nI få ta del av detta recept.
 
Ingredienser:
100 g Smör
1 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
 
Frosting:
25 g jordgubbar
25 g Hallon
  150g philadelphiaost
  0.5 dl florsocker
  0.5 dl vispgrädde

Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
 
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
 
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
 
 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
LOADING..