Cookies in a Jar

Idag vill jag tipsa er om detta fantastiska påhitt. Cookies in a Jar. – Kakor i en burk.
 
 
 
Det är alltså en burk som man fyller med en egen kakmix.
I min burk har jag valt att blanda torra ingredienser till Chocolate chip cookies.
Så för att kunna baka ut dessa kakor behöver man tillsätta smör och ett ägg. Svårare än så är det inte!
 
 
 
Just denna burk lade jag i en kartong och snörade ett fint band runt, för att sedan ge bort som present till min vän.
Det är inte första gången jag ger bort en sådan här burk, och jag får samma reaktion av alla – ett stort leende och en varm kram. Detta är SÅ uppskattat och enkelt. Det behöver inte kosta mer att göra sina nära och kära glada.
 
 
 
Tänk på när ni ska göra en sådan här, att ni räknar ut hur stor burk ni behöver ha. 
Nästan alltid när jag gör dessa burkar så fyller jag en 1 L- burk. Det brukar bli precis lagom.
Räkna ut hur stor burken ska vara genom att tänka till exempel, ”3 dl mjöl + 3 dl havregryn + 2 dl strösocker + 2 dl smaksättning” = 10 dl = 1L. Bakpulver och vaniljsocker tar inte upp någon plats alls så det behöver ni inte räkna in.
När ni ska fylla burken, börja alltid med att blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
Mjölblandningen bör alltid hällas i först.
Fyll sedan på med ingredienser som ni vill. Packa ingredienserna lite genom att trycka med en sked efter varje ingrediens. Det gör att ingredienserna inte blandas i burken om du skulle råka skaka den en aning. 
 
 
Recept på kakorna i min burk:
2.5 dl Vetemjöl
3 dl Havregryn
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
1 dl Vit Choklad
1 dl Mörk Choklad
2.5 tsk Bakpulver
2.5 tsk Vaniljsocker
 
Gör så här:
Vispa upp 225 g rumsvarmt smör med 1 stort- eller 2 små ägg.
Rör ner kakmixen och arbeta ihop en deg.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.

Rulla degen till 24 bollar och lägg på bakpapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, på 200° C.
 
 
 
Glöm inte bort att sätta en etikett på burken där det står vad burken innehåller, vad man bör tillsätta och hur man ska gå tillväga för att baka dessa himmelska kakor.
 
 
 
 
  1. Undrar om man kan ta vilket recept som helst på kakor till en sån här present? :)

  2. Undrar om man kan ta vilket recept som helst på kakor till en sån här present? :)

  3. Undrar om man kan ta vilket recept som helst på kakor till en sån här present? :)

  4. Hej! letade efter ett recept anpassat för att läggas i en burk, nu undrar jag bara om du själv testat receptet?:D Blir kakorna goda?:)

  5. Förvara den torrt och svalt! Torrvaror håller allt som oftast över ett år innan de blir dåliga. Kolla bf-datum på ingredienserna så vet du på ett ungefär. Men jag tror inte att det finns någon risk att burken får stå orörd så länge! Det enda som är, är att farinsocker gärna blir hårt och klumpar sig, men det är bara att "hacka" sönder med en sked eller liknande. Det finns ju även kakor där det inte ska vara farinsocker! :-) Kram på dig!

  6. Ja, visst är det roligt med sådana här presenter?! Det är ju torrvaror i burken, så de håller sig utan problem över ett år egentligen. Men det brukar aldrig vara så att burken står flera månader innan man vill baka ut kakorna. Så det är ingenting att oroa sig för! Det som är, är att farinsocker gärna blir ganska hårt, men det är bara "hacka" sönder med en sked eller liknande om det skulle vara så att det klumpar sig. Kolla bäst före datum på dina torrvaror, och chokladen givetvis så vet du på ett ungefär hur länge de håller sig! :-)

  7. Hur ska man förvara burken? Hur länge håller sig mixen i burken innan man behöver baka kakorna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..