Himmelska After eight- snittar

01 oktober 2014 67 kommentarer
After eight / Snittkakor

Det finns vissa saker i livet som får en att tappa andan. Dessa kakor är en av de sakerna.
Jag hade massor med after eight hemma och var baksugen. Ville att det skulle gå fort och vara enkelt.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
 
 
 
Ni vet mina dumlesnittar? De blev så otroligt populära och  jag har nog screen shot’at minst 150 bilder på de kakorna som ni bakat efter mitt recept. Dumlesnittarna var verkligen himmelska. Men jag tror faktiskt att jag nu har lyckats göra kakor som är snäppet vassare. Det är helt omöjligt att bara ta en. Ni måste prova dessa!
 
 
 
Nu ska ni få ta del av detta recept.
Och som vanligt. Om ni använder er av mina bilder och recept – Länka då till min blogg! :-)

Himmelska After eight- snittar:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ 10 After eight- plattor

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela after eight- plattorna i tre delar.
Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tag två- och två after eight och tryck ner i degen ↓


Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eight- bitarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
 
 
 
Serveras gärna nygräddade till ett glas med iskall mjölk.
Men kakorna är lika goda dagarna efter! 
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡