Himmelska After eight- snittar

Det finns vissa saker i livet som får en att tappa andan. Dessa kakor är en av de sakerna.
Jag hade massor med after eight hemma och var baksugen. Ville att det skulle gå fort och vara enkelt.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
 
 
 
Ni vet mina dumlesnittar? De blev så otroligt populära och  jag har nog screen shot’at minst 150 bilder på de kakorna som ni bakat efter mitt recept. Dumlesnittarna var verkligen himmelska. Men jag tror faktiskt att jag nu har lyckats göra kakor som är snäppet vassare. Det är helt omöjligt att bara ta en. Ni måste prova dessa!
 
 
 
Nu ska ni få ta del av detta recept.
Och som vanligt. Om ni använder er av mina bilder och recept – Länka då till min blogg! :-)

Himmelska After eight- snittar:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ 10 After eight- plattor

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela after eight- plattorna i tre delar.
Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tag två- och två after eight och tryck ner i degen ↓


Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eight- bitarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
 
 
 
Serveras gärna nygräddade till ett glas med iskall mjölk.
Men kakorna är lika goda dagarna efter! 
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡
 
 
 
 
 1. Hej! Hur delade du dina after eight? Mina är inte heller så långa egentligen.. Kanske ser de längre ut än vad de är? :)
  Ja, det är ju småkakor. Men direkt efter gräddning så ska de vara mjuka. När de svalnat/stelnat helt så blir de lite seg/hårda. Bra att de blev goda i alla fall. Kram!

 2. Hej, bakade dom här igår och blev mycket goda, men mina snittar blev så små inte alls lika långa och fina som dina? Och 10 after eight räckte inte haha måste gjort något galet. Ska dom typ vara hårda när dom kommer ut?

 3. Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
  Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? :-) Kram!

 4. Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
  Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? :-) Kram!

 5. Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
  Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? :-) Kram!

 6. Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock :D nom nom!

 7. Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock :D nom nom!

 8. Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock :D nom nom!

 9. Hejsan ja har precis också gjort dessa gudomliga kakor , så himla goda men mina blev tunna och bara gick sönder :( tips ? Älska dom verkligen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..