Fridas sega Pollysnitt

09 oktober 2014 18 kommentarer
Snittkakor

Jag har fått så oerhört mycket bra feedback på både mina Dumlesnittar och After eight- snittar, så jag tänkte att jag fortsätter i samma spår med ännu en variant. Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilka som är godast. Alla är verkligen livsfarliga!
 
 
 
Detta är, som ni ser, Pollysnittar. Så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. 
 
 
 
Det bästa med alla snitt-kakor är att de är väldigt lätta att baka, de krävs ingredienser som alltid finns hemma och de går fort att baka dem. Jag har hunnit baka en hel del kakor nu på morgonen innan jag ska iväg till jobbet.
 
 
 
Nu ska ni få receptet på dessa himmelska kakor! :-)
 
 
Sega Polly-snitt:
150 g Smör
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Polly
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom pollyn till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Tryck ner Polly i längderna↓

 –
Kakdegen kommer att flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

När du tagit ut plåten ut ugnen – dra då med en gaffel genom pollyn försiktigt, så att den ”öppnar sig”.
Låt sedan svalna lite innan du skär dem i snitt.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡