Sura Hallonremmar

02 december 2014 78 kommentarer
Godis

 

 
I dagens lucka kommer jag att dela med mig av ett favoritrecept på gott, hemgjort Julgodis..
 
 
 
Nämligen Sura Hallonremmar.
Tänka sig att det godaste godiset gör man själv.
Det är väldigt enkelt, man vet vad godiset innehåller och det smakar väldigt gott.
Och så är det även otroligt roligt att baka sitt eget godis!
Det är en lyx, som vi kanske inte unnar oss så himla ofta? ♥
 
 
 
 
Sura Hallonremmar:
180 g Hallon, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).

Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur. 

 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡