Sega Mjölkchokladsnitt

14 juli 2015 3 kommentarer
Snittkakor

IMG_6298En av de bästa sakerna med sommaren är alla gamla kakburkar som måste fyllas med goda småkakor.
Jag älskar gamla kakburkar, och jag älskar småkakor. Så jag känner mig nästan tvungen att baka kakor och fylla mina kakburkar.
Här om dagen fyllde jag en jättefin gammal burk med massa sega Mjölkchokladsnitt. Sedan fick min pappa ta med den burken till sina vänner.
Det är en mycket uppskattad sommarpresent kan jag lova. Tänk dig själv om du skulle få en kakburk fylld till max med goda kakor, skulle du inte bli typ överlycklig då?
Det skulle i alla fall jag bli. Så idag bakar jag mer kakor och fyller mer burkar som ska ges bort. Underbart!

IMG_6301Ser ni mjölkchokladen? Åh dessa kakor är så ljuvliga. Jag har bakat dem så himla många gånger, men aldrig haft med mig kameran vid servering.
Dessa fotade jag som allra hastigast bland mycket annat. Och idag tänkte jag dela receptet på dessa kakor med er.

Sega Mjölkchokladsnitt:
175 g Smör
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
2.5 msk Sirap
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
150 g Mjölchoklad, grovt hackad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, strö- och farinsocker och sirap fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i smörblandningen.
När du fått ihop en smidig deg så arbetar du in chokladen.
Dela degen i två och rulla båda delar till längder.
Platta till dem lite med fingrarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter, tills de fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Förvaras i en kakburk med lock.

IMG_6300

LYCKA TILL! ♡