Lion bar- snittar

11 augusti 2015 5 kommentarer
Snittkakor

IMG_7082Ännu mer Snittar!
Snittkakor är ju så otroligt smidigt att baka.
Du nyper ihop en deg, rullar den till två längder och gräddar i ugnen, sedan skär du snittar när längderna svalnat en aning.
Vem som helst kan baka snittar och ingredienserna är sådana ingredienser som alltid finns hemma, vilket är toppen!

IMG_7104Denna gång valde jag att slänga ner det som fanns hemma i skåpet, villket var Lion bars.
Kolasnittar med lion bars, hur gott tror ni inte att det var?

Lion bar- snittar:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
10 Lionbar, mini – delade i mindre bitar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom lion bars till en smidig deg.
Tillsätt alla bitar av lion bars och arbeta in dem väl i degen.
Rulla degen till två tjocka längder och lägg dem på plåten.
Tryck med en gaffel lite lätt och grädda sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snitt.

IMG_7116Slå gärna in kakor i bakplåtspapper och knyt ett snöre lite slarvigt runtom, så har du en jättefin gå bort- present.

 LYCKA TILL! ♡