Klassisk, seg Kladdkaka i Långpanna

IMG_7516
Handen på hjärtat, finns det NÅGONTING som är godare än en helt vanlig Kladdkaka?
En riktigt seg och god kladdkaka. Jag borde egentligen kalla denna för ”Fritids-kladdkaka”.
Vi bakade alltid kladdkaka på fritids när jag var liten och den smakade precis såhär.
Bästa kladdkakan någonsin, alla kategorier!
Jag skulle välja en klassisk, seg kladdkaka framför alla andra kladdkakor alla dagar i veckan.
Och receptet på denna har jag aldrig misslyckats med. Den blir perfekt varje gång.
Lagom kladdig, väldigt seg och himla god.
Det bästa med den? – Att den räcker till många! Eller att du får extra många bitar själv, det är ju upp till dig. ;-)

IMG_7508
Jag vet, receptet ser ut att vara skrivet i helt fel ordning jämfört mot ”vanliga” recept.
Men det är i denna ordning som jag blandar alla ingredienser.
Jag kan knappt tro att det egentligen ska göra någon skillnad, men eftersom att det blir så himla bra varje gång så är det dumt att ändra något, hehe..
Nu ska ni få ta del av mitt fantastiska recept!

Kladdkaka i Långpanna:
4.5 dl Strösocker
1.25 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
3 dl Vetemjöl
4 Ägg
200 g Smör, smält
0.5 tsk Salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla liiiite när kakan är klar.
Låt svalna en aning innan du serverar kakan.

IMG_7519

 LYCKA TILL! ♡

LOADING..