Ljuvliga Snickerssnittar med Salta Jordnötter

03 oktober 2015 8 kommentarer
Snickers / Snittkakor

Hej på er, fina ni! ♥
Åh, vilken solig, frisk och härlig höstdag.
Hösten är verkligen min favoritårstid. Jag bara älskar hösten! Den är magisk.
Och en perfekt årstid för kakor och varm dryck är ju hösten, eller hur?
För till en kopp varm dryck hör en kaka. Det finns ingenting som kan ändra på den saken.
Och bara för att det är höst och för att jag älskar småkakor så ska ni nu få ett recept på en Snittkaka som nästan  är för god för att vara sann..
En seg Chokladsnitt full med snickers och toppad med extra salta Jordnötter. SÅ ljuvliga!

received_10154281199897738Jag gjorde faktiskt dessa kakor i ett syfte att ge bort dem som en helgpresent.
En glad liten överraskning bara. Sådant som uppskattas väldigt mycket av alla.
Jag lade kakaorna i en liten Jordgubbslåda med bakplåospapper i. Tyckte att det blev lite fint sådär.
Det behöver ju faktiskt inte vara mer komplicerat än så tycker jag.:-)
Men både jag och sambon hann smaka en och en annan kaka och de fick en solklar tia av oss båda!

IMG_20151003_134332Åh, det vattnas i munnen på mig när jag ser denna bild..
Och på tal om bild så kommer mina bilder inte att vara sig lika riktigt på ett tag.
Vi är mitt uppe i en  flytt och ALLA mina bakverktyg samt all rekvisita ligger nerpackade i kartonger..
Så om ca. 3 veckor har jag allt uppackat i vårt nya boende igen. Längtar!

received_10153313824939794Var bara tvungen att ta en närbild. MUMS!

Snickerssnittar:
 1 sats Kakdeg – Recept här 
3 st ”enkla” Snickersbars
1 Ägg
1 dl Salta Jordnötter

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela Snickersbarsen i tre delar, på längden.
Nyp ihop alla ingredienser utom Snickers och Jordnötter till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tryck ner snickersbitarna i mitten av degrullarna.
Platta inte till degen något alls, rullarna ska vara ”så höga som möjligt”.
Penska med ägg och strö över hackade jordnötter.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning och skär sedan i snitt.

IMG_20151003_134053

LYCKA TILL! ♥