Mjölkchokladfudge

Hallå i stugorna!
Hoppas att ni har haft en fin början på denna helg.
Jag är som ni vet i Dalarna hos mina nära och kära.
Men bara för att jag är här så betyder det givetvis inte att ni inte ska få ett nytt godsrecept såhär lördagen till ära!
Är det lördag så är det, eller hur?
Och nu kanske detta kommer att hamna i kategori ”Julgodis”, men bara för det så betyder det inte att ni kan göra denna fudge när som helst på året.
Den är så god att jag skulle kunna äta endast den varje lördag.. :-)
Varför inte provbaka lite inför jul redan idag?
Det bästa lördagsgodiset gör man ju ändå själv, inte sant?

IMG_9389
Det var faktiskt så att jag satt och skulle göra en liten gåva av dessa fudge.
Mitt i allt så kommer jag på att jag inte fotograferat dem..
Så nu blev det såhär. Ett par bilder som inte alls var meningen egentligen.
Ganska mysiga ändå måste jag säga.. :-)

IMG_9387
Målet med bilderna är ju ändå att visa hur pass gott det verkligen är.
Och visst syns det här?
Denna fudge bara smälter i munnen. Mums!
Ett måste till Julen. Åtminstone hos oss!

IMG_9395

Mjölkchokladfudge:
3 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
50 g Smör
2 msk Sirap, vit
120 g Mjölkchoklad

Gör så här:
Börja med att smälta ihop vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka på medelhög värme tills den nått en temperatur av 120°C.
Tag bort från värmen och rör ner smör och vit sirap.
Ställ tillbaka på plattan och låt småkoka i 2-3 minuter.
Tag sedan bort från värmen igen och rör ner mjölkchokladen.
Rör tills all choklad smält.
Häll upp i formen och låt svalna en aning i rumstemperatur.
Ställ sedan formen i kylskåpet en stund så att fudgen stelnar helt.
Skär i bitar, ät och njut!

IMG_9396
Lycka till med Fudgeskapandet nu kära vänner!

KRAM! ♥

  1. Hej! Testade dessa i helgen och gud vad goda! Hela familjen höll med :).
    Prova tillsätta ½ tsk flingsalt samtidigt som smöret åker i. Det var verkligen pricken över i!

  2. Hejsan! Vad är det som gör skillnaden på kola och fudgen? Jag har följt ett fudge recept som jag lyckats med 2 gånger, men de senaste 2 gångerna jag har gjort exakt samma recept har det istället blivit en seg, mjuk kola. Har tittat på dina recept på både fudge och kola och försökt lista ut vad det är man ska göra annorlunda för att få den rätta konsistensen, men lyckas inte lista ut det? Det är i princip samma ingredienser och samma tillagningsätt ju?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..