CHOKLADBOLLSTÅRTA

10 maj 2016 13 kommentarer
Tårtor

Hello sötisar!
Ni har väl inte missat att det är Chokladbollens dag imorgon 11/5? Tack vare att min mamma igår påminde mig om detta så har jag idag bakat världens godaste Chokladbollstårta. Det är lite sötsaker overload. Den är himmelskt god och så himla enkel att baka. Ingen ugn krävs liksom. Toppenbra!

CHOKLADBOLLSTÅRTA3Här är den vackra skapelsen. Så god att en kan dö!

CHOKLADBOLLSTÅRTA4Jag har toppat denna skönhet med lite av varje av det jag har i skafferiet. Bland detta – Nutella, plopp, dumlesnacks, twix, smörkola, ferrero rocher, marabou mjölkchoklad, snickers, daim och knäckkulor. Och så Chokladbollar också förstås.

CHOKLADBOLLSTÅRTA5Denna tårta räcker till många. Den är endast 15 cm i diameter men eftersom att den är så hög & mastig så räcker det med en liten bit per person. Jag skulle säga att åtminstone 12 kan äta av denna Chokladbollstårta.

Chokladbollstårta, 12 bitar:
500 g Smör
2.5 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5 dl Kakao
1 dl Kaffe
ca. 20 dl Havregryn
+ Kokos
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping

Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra. Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.

CHOKLADBOLLSTÅRTANär du skär i den så ser den ut som en vanlig Chokladboll. Denna ska jag ge bort till min sambo och hans kollegor, så jag vill inte skära i den. Gjorde dock en minitårta till mig, den är verkligen SÅ god. Bästa tårtan!

Lycka till! ♥