Vegansk Chokladtryffel på 2 ingredienser

06 december 2016 12 kommentarer
Glutenfritt / Godis / Julbak

Hörni, idag har jag bakat något helt fantastiskt. Vegansk Chokladtryffel på TVÅ ingredienser. Är det ens möjligt att något så enkelt kan bli så himla gott? Ja! Det är det. Och att det är veganskt. Jamen ni hör ju! Ni måste prova denna chokladtryffel.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser3
Dessa veganska chokladtryfflar är ett givet inslag på vårt julbord i år. Ska bli roligt att höra vad familjen tycker. Toppen för mormor och morfar som är diabetiker att de inte innehåller något tillsatt socker. Tror de kommer älska mina veganska chokladtryfflar.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser5
Jag provade att göra denna tryffel på icke vegansk choklad också och det funkar precis lika bra. Toppen, eller hur?

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser6
Jag valde att rulla chokladtryffeln i kakao, men det är givetvis inget måste.

Vegansk chokladtryffel, ca. 20 st:
1 dl Kokosmjölk 14%
225 g Mörk, vegansk choklad, minst 60% kakao (går att byta ut mot icke vegansk)

Börja med att finhacka chokladen.
Värm kokosmjölken (skaka burken/förpackningen väl innan du öppnar den) i en värmetålig bunke i micron, i 25 sekunder.
Tillsätt chokladen och lägg en bakduk över bunken – detta för att stänga in värmen.
Låt stå i fem minuter och rör sedan om tills all choklad smält.
Om det är så att all choklad inte har smält så kan du micra smeten i 10 sekunder och sedan röra om igen.
Ställ i frysen i 1 h.
Tag ut och rulla till jämnstora bollar.
Rulla i kako, kokos eller något annat som ni gillar – valfritt.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåp. Går att frysa.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser9
Hoppas att det smakar!

Ha en toppenfin dag. Vi hörs lite senare. Kram ♥

12 kommentarer

Toppen fin blogg! Massa mumsiga recept! Men du, i somras vann jag en himla massa geisha på Liseberg som jag gärna hade bakat med, några tips! kram och god jul på dig!

Tack snälla, vad glad jag blir! Åh, vad roligt. Choklad är bästa vinsten! ;)
Kika runt på bloggen, jag har t.ex. många Dumlrecept. Så är det bara byta ut dumlen (eller annat godis) mot Geisha. Stor kram! <3

Ville bara tacka för dina många fina recept. Tänkte bara fråga dig vad är skillnad på vegansk och icke-vegansk mörk chocklad?? Om man köper mörk chocklad från 60 procent och uppåt är det ju ändå bara cacaomassa, lite socker och kakaosmör. Eller tänker jag fel här?

Hej! Tack själv. Varför jag tydliggör det är för att en del sorter över 60% fortfarande *kan innehålla spår av Mjölk*. Så för de som verkligen vill baka riktig vegansk tryffel är jag lite extra tydlig bara, så att de inte köper vanlig mörk choklad och så innehåller de spår av mjölk eller liknande. =) Stor kram!

Hej! Funderar på det du skrev om att den fungerar för diabetiker… Är det sockerfri vegansk choklad du använt? Var finns den?

Jag har använt en vegansk choklad med en väldigt liten del socker i, och min mormor och morfar har ingen jättesvår diabetes. Så de kan unna sig denna då det inte är något tillsatt socker i tryffeln. Jag har ingen aning om vad en annan diabetiker får äta och inte, eftersom att det är individuellt i vilken ”grad” man har. Stor kram!

Jag gjorde dessa tryfflar, och de blev supergoda, men smeten skar sig en aning och bollarna blev lite gryniga. smakar som sagt gott ändå, men man saknar den där glansiga tryffel-känslan… varför blev det så tror du?

Skriv en kommentar