Vegansk Chokladtryffel på 2 ingredienser

06 december 2016 15 kommentarer
Glutenfritt / Godis / Julbak

Hörni, idag har jag bakat något helt fantastiskt. Vegansk Chokladtryffel på TVÅ ingredienser. Är det ens möjligt att något så enkelt kan bli så himla gott? Ja! Det är det. Och att det är veganskt. Jamen ni hör ju! Ni måste prova denna chokladtryffel.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser3
Dessa veganska chokladtryfflar är ett givet inslag på vårt julbord i år. Ska bli roligt att höra vad familjen tycker. Toppen för mormor och morfar som är diabetiker att de inte innehåller något tillsatt socker. Tror de kommer älska mina veganska chokladtryfflar.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser5
Jag provade att göra denna tryffel på icke vegansk choklad också och det funkar precis lika bra. Toppen, eller hur?

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser6
Jag valde att rulla chokladtryffeln i kakao, men det är givetvis inget måste.

Vegansk chokladtryffel, ca. 20 st:
1 dl Kokosmjölk 14%
225 g Mörk, vegansk choklad, minst 60% kakao (går att byta ut mot icke vegansk)

Börja med att finhacka chokladen.
Värm kokosmjölken (skaka burken/förpackningen väl innan du öppnar den) i en värmetålig bunke i micron, i 25 sekunder.
Tillsätt chokladen och lägg en bakduk över bunken – detta för att stänga in värmen.
Låt stå i fem minuter och rör sedan om tills all choklad smält.
Om det är så att all choklad inte har smält så kan du micra smeten i 10 sekunder och sedan röra om igen.
Ställ i frysen i 1 h.
Tag ut och rulla till jämnstora bollar.
Rulla i kako, kokos eller något annat som ni gillar – valfritt.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåp. Går att frysa.

vegansk-chokladtryffel-pa-2-ingredienser9
Hoppas att det smakar!

Ha en toppenfin dag. Vi hörs lite senare. Kram ♥