Veganska Kladdkakemuffins

Dessa Kladdkakemuffins är bakade på Avokado istället för smör och ägg. Perfekt för en vegan eller laktosintolerant, och även för den som är allergisk mot ägg.

veganska-kladdkakemuffins-jpg1
Att baka utan animaliska produkter är någonting som verkligen ligger i tiden. Fler och fler blir vegetarianer och veganer. Värnar mer om djur och natur. Jag tycker att det är fantastiskt bra. Och just därför har jag idag bakat världens godaste Kladdkakemuffins. Utan ägg och smör.

veganska-kladdkakemuffins-jpg3
veganska-kladdkakemuffins
Dessa veganska kladdkakemuffins blir lagom kladdiga och väldigt fudgy i konsistensen. Otroligt saftiga och goda. Bakade på avokado.

Veganska Kladdkakemuffins, 9 st:
2 st. avokado, skalade och urkärnade
1 dl havredryck
100 g mörk choklad, smält
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 krm vaniljpulver

Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 9 muffinsformar på en plåt.
Mixa avokadon i en mixer eller med stavmixer, rör ner havredryck och smält choklad. Låt stå.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig.
Rör ner avokadoblandningen i de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Låt svalna.
Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk med lock i ditt skafferie. Går även att frysa och plocka fram efter behov.

veganska-kladdkakemuffins-jpg6
Hoppas det ska smaka. Och glöm inte att trycka på Gillaknappen om ni gillar receptet. ♥

Fler veganska recept:
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
One pot pasta

  1. Ser verkligen fram emot att testa dessa och tycker att det är toppenbra att du ger ut animaliefria recept (eftersom att de allra flesta recept innehåller djur). De här ser superläckra ut så jag håller tummarna för fler goda, enkla recept utan animalier! Ha det gott, Jennie

  2. Hej. Super bra blogg och goda recept. En liten fundering. Skulle du inte kunna skriva ut kalorier i dina recept. Skulle vara så himla bra då många just räknar kalorier 😊 kram Elin

  3. Jätte kul att du gör några veganska recept – men jag hoppas bara att det inte tar över med nästan enbart veganska recept i framtiden, för även om det är en trend nu så är det många som fortfarande äter ägg och smör och det känns trist om vi inte ska bli inkluderade längre bara för att veganerna hörs högst. Givetvis är det superbra med en del såna recept, men vi andra kan lätt känna oss bortglömda som har följt din blogg i åratal! Jag kan inte bli vegan pga en magsjukdom (är en lång historia) och jag tycker bara att det skulle vara så trist om ytterligare en bloggare som gör recept bara börjar fokusera på veganska recept. (Säger absolut inte att du har gjort det men tänker framåt då jag vet att det är stor efterfrågan på sånt). Det är en så het trend nu så det är svårt att hitta bakbloggar som gör vanliga recept! Jag antar att min poäng bara är att vi som inte är veganer inte vill bli bortglömda! Kram!

    1. Fina Sanna! Jag själv är inte vegan men gillar att utmana mig själv i köket. Just nu lagar jag väldigt mycket vegansk mat samt bakar väldigt mycket vegansk till olika jobb jag gör, och då är det så himla enkelet att blogga om de recepten också. Men givetvis kommer det inte ta över helt. Jag bakar som ”vanligt” om dagarna också och bloggen kommer fyllas med ”vanliga” recept så snart jag gjort klart de sista veganska recepten (två kvar). Imorgon dyker det upp ett recept som inte är veganskt. Och så finns det hundra- och åter hundratals med recept som ej är veganska här på bloggen. Bara rota runt i arkivet! Stor kram. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..