Veganska Kärleksmums

Kärleksmums, snoddas, moccarutor, chokladrutor, kaffebröd.. Ja! Kärt barn har många namn, inte minst Kärleksmums. Jag älskar kärleksmums och äter det gärna så ofta jag kan. Nu har jag gjort en variant som inte innehåller ägg, mjölk eller smör. Hur goda och saftiga som helst!

veganska_karleksmums7
Mycket glasyr är A och O när det kommer till Kärleksmums. Utan glasyr blir det bara en tråkig Chokladkaka. Så, mycket glasyr mina vänner. Alltid!

veganska_karleksmums1


veganska_karleksmums2
Veganska kärleksmums:

Antal: ca. 2o
Tid: ca. 35 minuter
Förvaring: kyl eller frys

 

 

Ingredienser: 

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 0.75 dl espresso
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker

+ 1-2 dl riven kokos till garnering

  1. Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm.
  2. Smält smöret och rör ner mjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.

 

  1. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.
  2. Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.

veganska_karleksmums3
Ni bara måste prova dessa! :-)) Lyckat till med era veganska kärleksmums. Kram på er. ♥

Fler recept på veganska godsaker:
Raw snickers
Avokadotryffel
Chokladmousse
Kladdkakemuffins
Mangoglass
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass

  1. Hej! Dina ser så goda ut!! Tänkte baka enligt ditt recept igår kväll, men när jag skulle blanda smeten blev den så himla torr tyckte jag.. Typ som en kakdeg. Så jag tillsatte 1 dl havremjölk extra. Men kakan blev inte så bra, den blev kletig och fudgeig snarare än en torr och mjuk kaka. Hur ska smeten se ut? Ska den vara torr? Inser att jag inte borde ha tillsatt mjölken i slutet, men undrar om inte något ändå fattas i receptet?

    Superbra blogg och såå fina bilder btw! <3

  2. Glutenfri mjölmix har en vän till mig bakat dessa på, och det funkade bra! :) Ha en fin dag!

  3. Hej. Undrar om det går att byta ut mjölet mot något glutenfritt alternativ? Mandelmjöl eller något?
    Ser super gott ut, ska bli kul att testa :-)

  4. Dom ser så sjukt goda ut! Undrar om du kanske har möjlighet att ge mig näringen på dessa och hur många kalorier det innehåller?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..