Kladdkakscookies

Kladdkakscookies. Småkakor som smakar precis som en kladdkaka. Vem tackar nej till sådana? – Inte jag i alla fall! Dessa, mina vänner. De går inte av för hackor! De är verkligen SÅ himla goda. Och busenkla att baka.

ANNONS
ANNONS

Kladdkakscookies
Jag bakade dessa i morse och nu är de slut. Det finns inte en enda smula kvar. Men jag tror att jag måste ta och baka en ny sats ikväll. Vi har bjudit över pappa och faster på lunch imorgon och då kan det sitta fint med Kladdkakscookies, jordgubbar & glass till efterrätt. Tur att de är så enkla att baka. :-))

Kladdkakscookies4
De blir liksom såhär kladdiga och goda, precis som en kladdkaka. Och vet ni? Om ni låter de ligga framme någon timme så blir de supersega och SÅ goda!

Kladdkakscookies, 25st:

  • 3 äggvitor
  • 2.25 dl florsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl rumstempererad nutella
ANNONS
ANNONS

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor med florsocker med elvisp på hög hastighet. Vispa i ett par minuter till ett fast fluff.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop snabbt.
  4. Klicka ut 25 jämnstora klickar på 2 plåtar, tänk på att de flyter ut en aning under tiden de gräddas.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 5-7 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.
Kladdkakscookies2
Lycka till med dina Kladdkakscookies. ♥
Fler småkaksrecept:
Snickerssnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar
  1. Hej! Ser supergoda ut. Men undrar samma som två innan om det går ta bort nutellan eller om man måste ersätta den med något annat. Detta p.g.a nötallergi.

  2. Kan man ta bort nutellan utan att ersätta den med något annat? Eller blir dom inte kladdiga då?

  3. Hej! Kan man sätta in flera pläter samtidigt på varmluft? Eller en plåt i taget? :)

  4. Det tror jag också på, mums! Ja, jag har gjort bland annat maränger på aquafaba. :) Stor kram! <3

  5. Åh, vet du vad? Jag tror att man kan göra dessa kakor veganska, på ett jätteenkelt sätt! Ta bort Nutellan och byt ut äggvitorna mot kikärtsspad! Då tror jag att dessa kladdkakscookies blir supergoda ändå! Kanske att man behöver nått fett, som en skvätt rapsolja eller liknande.
    Har du testat att baka med kikärtsspad någon gång? Det är verkligen fantastiskt och jättespännande hur bra det blir utan att smaka som bönor alls. Googla lite för att få
    mer information om du undrar över något. 😊

  6. Ser väldigt goda ut! Men om man inte kan äta nutella pga nötter, kan man ersätta det med något annat?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..