Äppelkaka i långpanna

äppelkaka i långpanna
Äppelkaka i långpanna kan vara det bästa du kan baka i höst. Du får användning för många äpplen samtidigt som du kan bjuda in hela grannskapet på äppelkaka. Underbart!

Äppelkaka i långpanna, 20 bitar:

Ingredienser:
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
4 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
6-7 äpplen

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor.
  3. Häll smeten i långpannan och tryck ner äppelskivor. Toppa med lite kanel och kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar. Serveras gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.

äppelkaka i långpanna
Hoppas att det ska smaka! ♥

Fler recept med äpple:
Kladdkaka med äpple och kola
Syrliga äppelremmar
Äppelchips
Gammeldags äppelkaka
Äppelkaka med kardemumma

 

  1. Finns inga dumma frågor! Dock var nog jag lite otydlig i inlägget. Jag har lite extra på toppen! Kram <3

  2. Kanske en du fråga.. men har du kanel och kardemumma i smeten och toppar med lite extra? Eller har du allt på toppen? :)

  3. Hej! Jag använder ofta filmjölk i sockerkakor och muffins just för att det gör dem oerhört saftiga och goda! :) Kram!

  4. Hej,
    Tack för al inspiration.
    Nyfiken, du har ofta filmjölk när du bakar, får jag fråga varför?

    Mvh Tine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..