Dumlekakor

24 maj 2017 Skriv en kommentar
Dumle / Småkakor

Att baka småkakor med Dumlekola kan vara bland det bästa som finns. Dumlen blir så otroligt god i en mördegskaka. Om ni inte tidigare har provat så är det verkligen på tiden att ni gör det nu.

Jag menar bara, kolla på dessa härliga små kakor. Ser de inte ljuvliga ut?

Receptet är samma som mina Dumlesnitt. Den enda skillnaden är att jag har bakat dessa kakor i en muffinsplåt och att det är inte mindre än två dumle i varje kaka. Pappa sade att dessa var bland de godaste småkakor han ätit. Och jag håller med!

Dumlekakor, 12 st:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk sirap, ljus
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  •  24 dumlekolor

Gör så här: 

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och tag fram en muffinsplåt.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
  3. Dela degen i 12 jämnstora delar och rulla alla delar till bollar.
  4. Tryck ut varje boll i muffinsformarna och tryck sedan ner en dumle i varje degbit.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Tag ut ur ugnen och tryck sedan ner en till dumle i varje kaka. Låt svalna helt i formen.
  6. Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.
Hoppas att det ska smaka. ♥