Vegetarisk Bolognese

28 mars 2017 2 kommentarer
Mat / Veganskt

Pasta Bolognese är en maträtt som de allra flesta familjer äter minst 1 gång i veckan. Jag själv älskar Bolognese och kan äta det flera gånger i veckan. Detta recept ger en rätt som är fri från både animalier och gluten. Och så är den himla god också!

vegetarisk_bolognese3
Jag serverar gärna min bolognese till en god Bönpasta. Bönpastan har en annan konsistens än vanlig glutenpasta och den ger lite mer tuggmotstånd vilket jag gillar när jag gör en bolognese på sojafärs som blir lite extra krämig. Vad som är så bra med det är att denna rätt även blir glutenfri.
vegetarisk_bolognese9
Jag toppar alltid pasta bolognese med lite nötter eller frön. Det ger ett härligt crunch och blir supergott. Denna gång blev det solroskärnor, andra alternativ är pumpakärnor, hasselnötter eller cashewnötter.

Vegetarisk Bolognese, till 4 pers:

  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g vegetarisk färs (jag använder hälsans kök)
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 msk glutenfri soja
  • 1 kuka färsk oregano
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt, peppar och torkad chili
  • 1 dl solroskärnor, krossade
Tillbehör:
  • 300 g bönpasta
  • 1 tsk salt
Gör så här:
  1. Skala motötter, lök och vitlök. Riv morötterna på rivjärn och finhacka både gul lök och vitlök.
  2. Fräs morötter, lök och vitlök i en upphettad panna med lite olja. Tillsätt sedan färsen.
  3. Stek tills färsen är klar och tillsätt sedan krossade tomater, vatten, soja och finhackad oregano.
  4. Smaka av med kryddor och låt sjuda på låg värme i 7 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tag av och servera med såsen.
  6. Toppa med färsk basilika och krossade solroskärnor.

 

vegetarisk_bolognese8Hoppas att det ska smaka!

Ha en toppenfin tisdag. Kram på er. ♥