Vegansk Kanelbullekaka

Kanelbullekaka. En mjuk sockerkaksliknande kaka med smak av nygräddad kanelbulle. Den är enkel att svänga ihop och så galet god. Den bara smälter i munnen! Det bästa? Att du kan baka ”kanelbullar” på knappt 30 minuter.

Annonsen laddas.

vegansk_kanelbullekaka1Hörni! Ska vi snacka lite om denna Kanelbullekaka? Den är bakad utan animaliska produkter och smakar precis som en nygräddad kanelbulle. Den smälter i munnen och är bara helt fantastiskt god! Ni måste prova.

vegansk_kanelbullekaka2


vegansk_kanelbullekaka5Kanelbullekaka:

Antal bitar: 10
Tid: 30 minuter
Förvaring: Kyl eller frys

 

 

Ingredienser: 

  • 85 g mjölkfritt margarin/kokosolja/kokosfett
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • + kanel & pärlsocker till garnering
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (20cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet och rör ner mjölken, ställ åt sidan.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan vätskan.
  4. Vispa ihop en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i formen och toppa med kanel.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och strö över lite pärlsocker.
  7. Låt svalna innan servering!

vegansk_kanelbullekaka6Lycka till med kakbaket! Och ha en fantastisk lördag! Stor kram på er. ♥