Easy like sundaymorning…

That’s why I’m easy, easy like sunday morning…

Det är jag och Lionel – sköna söndagmorgnar, alltid min sovmorgon. Inte för att det blir så mycket att hurra för numera, för även om jag får sova, vaknar jag ändå runt 7 – hur jag än gör. Somna om är inte ett alternativ. Så Fredde ”trade:ar” om att få mina – det är är en bra byteshandel. Jag byter in dammsugning eller annat trist…

Jag rensade min garderob igår, Loppis kom och hämtade och det blev flera kassar trots att man aldrig tror att man har något. Så nu gapar galgar faktiskt tomt vilket känns lite befriande. Alla vinterkläderna åkte ner i källaren och sommarkläderna skall gås igenom, tvättas och plockas upp. Jag är ett overallfan, från tjock OnePiece till siden eller satin overaller till fest, många bomullsvarianter finns också i min samling. H&M gör jättefina varje år. Det är så enkelt på nåt sätt, att bara hoppa i och vara klar. Som en klänning fast med ben. Ett plagg och bara att variera med skor och armband och små koftor.

Söndagsmorgnar som den här är det overall precis vad jag vill ha på mig – och inte den sunkiga morgonrock som jag just nu är inwrapperad i. Här kommer en lyxvariant på mysoverall – tyvärr inbjuder inte mitt liv med snor, fönstertvätt, lasangelagning, och annat smått och gott till en sandfärgad mockaoverall – men om jag jag likt J-Lo blivit skjutsad runt, fått trippa runt på 15 cm’s och med ett skönt entouragegäng i hasorna och en kock som skötte lasangesplashet – då hade mitt absoluta favoritplagg varit denna vackra skapelse från Michael Kors!

Skön söndag till alla!

 1. Tack för svar, inte alla bloggare som är duktiga på att svara! :)
  Jag är 165 cm, ca 55 kg. Tycker det är jobbigt med min minimala byst som inte direkt fyller ut något på ett fint sätt (har dock nyligen upptäckte den fantastiska bh-n Bombshell på Lindex!)
  Har en klänning som jag ser mer som en tunika jag funderar lite på (tycker den är lite för kort att ha som klänning i min ålder..), kanske kombinera den med ett par vita byxor och snygga skor, kan det funka tro?

  1. Kul när man hittar fungerande BH, då ska även jag kolla in Bombshell, bara namnet låter lockande! Jag tycker absolut att du kan ha klänningens som tunika och om du väljer vidare byxor så försök att ha lite högre klackar så du får ett schvung i fallet och inte stampar runt och snubblar på långa och vida byxor. Väljer du däremot lite mer slacks/cigarettvariant kan du ha fina platta ballerinas och speciellt om de är lite kortare och du visar ankeln. Häng en skön kofta eller kavaj över axlarna och komplettera med fina armband och en passande väska. All Set!

 2. Skor, mer tips om skor. Tycker det är rena djungeln där ute. Och massor av tåöppna skor. Jag gillar verkligen inte mina tår och vill inte visa upp dem i öppna skor. Bästa skorna till smala byxor/breda byxor? Jag är 165 cm lång, kommer gärna upp en bit men klarar inte av att stolpa runt i de högsta kilklackarna direkt..

  1. Tanja,
   jag gillar de stora kedjorna och de små butikerna men jag ekonomisk och vill inte betala mer än jag behöver för saker
   så jag gillar att de större kedjorna snabbt snappar upp trender och gör sina varianter av saker som jag gärna blandar med gamla klassiker.
   Jag gillar H&M, Gina Tricot, Lindex, men har inga direkta favoriter utan plöjer igenom allt från små till stora butiker.
   Skönhet sitter i betraktarens ögon, så gillar jag något så struntar jag i var det kommer ifrån. Gabriella

 3. Hej Gabriella, gillar verkligen din blogg. Kul att du börjat på amelia.se.
  Här är lite önskningar.
  1. Lite lyx vs budget. Allt behöver inte vara snyggt för att det är dyrt?
  2. Just nu tycker jag det är svårast med skor. Jag vill vara snygg på kontoret men ändå bekväm. Känns ibland som en omöjlig uppgift.
  3. Berätta lite mer om hur du handlar på Tradera. Har gjort några fynd på Blocket tidigare men känner att jag behöver fler kanaler.

  Tack igen för en bra blogg!!

 4. Tack för en superbra blogg! Äntligen någon som skriver moget om mode!!
  Jag skall inom kort på konfirmation (en väns dotter som konfirmeras), har du några bra tips vad man tar på sig? Vill ju vara lite fin men samtidigt inte riskera att vara överklädd eller frysa ihjäl.

  1. Agneta, det kommer inlägg om detta inom kort, men vad är dy för typ och längd och size, så kanske jag kan hjälpa dig
   snabbare än så? Vad trivs du i? Vad har du, kanske kan du bara komplettera med något? Gabriella

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..