Mitt badrum och mina dofter.

 

Välkommen. Det här är min badrumsspegel, mer än så får ni inte se. Tyvärr inte idag. No nude pictures. Och definitivt inte i det här välsignade tillståndet. Undrar om mina grannar kunde urskilja att det var jag och inte en övergödd säl på stranden igår…

Badrum är viktiga rum, både på gott och ont. Dofterna de kan innehålla är definitivt också på gott och verkligen på ont. Jag är extremt doft & luktkänslig och har väldigt svårt för att dela mitt badrum med andra.

Jag älskade vårt förra badrum, i svart mosaik. Men så praktiskt var det ju inte, gissa om vi torkade damm. Och efter ett tag insåg jag även att min sminkpalett tenderade att bli starkare, (typ Jordan Price efter en hysterisk spray-tan). Det är i dagsljus man skall sminka sig och inte i en döskallegotta.

Och på tal om döskallar, som jag är så förtjust i, varför vet jag inte, kanske för att jag hade en crush på Fantomen när jag var yngre – så är mina fina tvålar från Citizen Bio, inget mina gäster får tvätta tassarna med – mina får stå på ”lit de parade” istället.

Vi planerar för 5 badrum i det nya huset. Vissa väldigt små och vissa större med en växande familj och med killar som kommer vara tonåringar innan man förmodligen hinner blinka, kommer jag att slåss ursinniglöst för ett alldeles eget. Någon kommer att få använda gästhusets toa i nödlägen. And it won’t be me…

Dofter är så speciella, vissa dofter är förknippade med olika minnen – bra och dåliga, de med. Och med vissa personer. De flesta bra och några mindre bättre… Dofter är intressanta – jag älskar parfymer och olika typer av doftande oljor och har min favoritpatchouliolja som jag köper i en liten glasflaska med drake på hos den kinesiske mannen på Drottninggatan  i Stockholm, jag älskar den doften. Fredrik avskyr den. Tyvärr.

Sen hade jag min andra älsklingsdoft hos COW på Mäster Samuelsgatan 9, ”Anthem från Philosophy. Den har tyvärr utgått och går inte längre att få tag i.  Och sen är jag manisk förtjust i CLEANS alla dofter. Och gillar även Byredo‘s, ”Oud immortel”, men den är tung och det passa bara vid vissa tillfällen.

Jag gillar tvåliga och inte så blommiga dofter, sandelträ är favorit. Men inget passar just nu. Kanske för att jag är gravid och extra doftkänslig. Eller bara tröttnat.

Gör ni det? Tröttnar på era dofter? Hur hittar ni nya? Och vad är det som gör att ni fastnar för någon ny? Vad är det som triggar just dig med ”din doft”?

Imorgon ska jag vara lyrisk över ett danskt märke. Igen.
Men allvarlig. 
De kan de.

  1. Är oxå super känslig för dofter & att välja ny parfym kan ta ett bra tag för mig-jag måste ”dofta in mig” på en ny & verkligen känna att den funkar. Tillhör alltså inte alls den skara som kan dyka in på taxfree butiken innan flyget går och impulsköpa en ny doft. Det har hänt ngn enstaka gång att jag fallit pladask för en doft, köpt den på studs & sedan kännt att, nej fy farao… Diggar oxå sandelträ, patchouli samt pudriga dofter & faller aldrig för de med typiska blomnoter i sig. Faktiskt så kan jag ibland tycka mer om en del manliga, som ju ofta har sandelträ & läder noter. Jag har nu kört på La Prairie, både Silverrain (tung) samt den ngt lättare Midnightrain. Skulle dock verkligen vilja hitta en ny doft nu, för jag har tröttnat lite. Älskar när man hittar den där perfekta nya parfymen, man känner sig lite xtra lyxig när den åker på & när den är spillans ny känner man ju själv att man doftar den där underbara doften, vilket ju försvinner när näsan vant sig. Hittar jag den perfekta doften så hänger den oftast med i några år, sen tröttnar jag & vill ha en ny, Kan dock tycka att det är rätt schysst om man hittar sin egen ”signum parfym” så att den blir en del av den man är & identifierar en när man gör entré. Blev en lång kommentar här, men hey-parfymer är viktiga saker, el hur!?;) Ha d fint!

    1. Jätteroligt med långa kommentarer också, och jag håller med dig om allt. Parfymer är viktiga grejor! Hojta till om du springer på någon ny doft. Imorgon ska jag gå in och dofta på dina förslag här. Tack!

  2. Fem badrum – wow! Jag skulle vara glad om det fanns TVÅ i mitt hus. Ffa med tanke på att vi är två vuxna och då och då fyra barn. Fasar för den dagen dottern börjar sminka sig och låsa in sig i timmar…

    1. Ja, fas nu låter det mer fancy än vad det är – vi har 2 befintliga och så blir det ett litet till, ett i gästhus och så ett till bara mig. Jag kommer att bli galen om jag skall behöva dela med manliga skaran och sunkiga fotbollstrumpor, blöta handdukar och uppfällda toaringar…
      Sminkandes tonårstjejer låter inte som en hit, det heller!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..