Välkommen hem…

 

…hem, ljuva hem – även om min utsikt nu är annorlunda från mitt sovrumsfönster i vårt hyrhus och saker och ting känns lite ad hoc, så är jag alltid glad över att få komma hem till Sverige – efter försening, stupfulla medresenärer, kalabalik ombord med sjuk medresenär – gissa om jag hoppade jämfota på Kastrup när vi tog land. Hoppa kanske var överdrivet klockan 04:00 på morgonen och gravid i 6 månaden, men något ditåt i alla fall.

Jag längtar alltid så hem till mitt och mina saker. Hyrhuset är toppen på alla sätt, men ni vet vad jag menar, man vill vara bland sitt, eller hur? Och varför längtar man alltid annars hem när man varit borta? Sötman efter något nytt tar efter ett tag slut och jag längtar efter vanlig vardag, saker, rutiner och hem. Thank God for that.

Nu känns kanske inte det här helt inbjudande, så jag är så glad för att vi inte behöver bo i det här byggdammet som förra gången, då hade vi å andra sidan inga barn och jobbade som galningar så sent på nätterna det bara gick utan klagomål från grannarna.

Vi har haft en ljuvlig vecka (mer om den imorgon) och njutit så av att bara vara vi fyra och hänga runt och av att inte göra någonting mer än att trycka i oss mat och dryck, bada, dividera om namn på vår nykomling, om vilken tid vi ska äta och om vems tur det är att gå upp och stoppa in Jack’s napp den här natten…

Mycket trivsamt.

Jag har fördrivit mycket av min vecka med att iaktta och studera människor, galet roligt och intressant, fått nya ideér och intryck – inspirerats och avskräckts. Jag har studerat föräldrakompetens – och sett saker som jag vill anamma och vissa saker som  gör mig riktigt illa till mods.

Och jag har skissat i min lilla bok, för tanken är flyktig numera, jag kan komma på fantastiska ideér för att några timmar senare inte komma ihåg alls hur jag tänkte. Jag har också insett att jag faktiskt har vissa färdigheter som jag nu skall göra något av och vissa saker som jag måste ge upp och lägga ner.

Jag har också tagit beslut om saker jag vill göra och inte göra, vad jag måste göra mer av och mindre av för att det ska bli jämnvikt och skönare livspussel. Tid för reflektion och massor av kontemplation.

På måndag börjar ensam tid igen, Fredrik på kontor och barn på förskolan, det har vi inte haft sedan maj, det kommer att bli tyst och tomt – men också alldeles ljuvligt!
Alec liknade mig här om dagen vid tjuren Ferdinand: ” – För mamma, du tycker om när det är tyst och du kan dricka kaffe och lukta på blommor”…

Denna tysta morgon har jag varit inne på Boozt som jag gillar mer och mer, och tittat på vackra plagg – här kommer några av de jag fastnade för. Idag blir det inspektion av kök och betonggolv innan det blir lunch på Höganäs SALUHALL och mysig middag hos vänner – skön lördag!

Vero Moda Leopard kavaj 399:-, Second Female Boil Jacket Grey 2000:-, Sofie Schnoor paljettkavaj 2279:-

 

Vero Moda Broadway Balsam green 299:-, Fransa poncho 399:-, EDC by Esprit Camou Green 1199:-

Soft Rebbels Las Vegas Pants 825:-, Stella Nova Cool Cats Pants 1599:-, Vero Moda New Woop skirt 259:-

 

  1. Skriv din kommentar här!
    Ska ni bygga ut?? Är det hål för en trappa?
    Vi ska precis börja med samma sak isåfall, inreda källare och garagen och öppna upp en trappa…
    Kram Nina

    1. Ja, vi ska bygga ut och bygga om och renovera – men trappan hittade de bara av en slump – där blir det matsal. men vi kommer att inreda källare vi med, och göra huset mer praktiskt och funktionellt, det är gammalt och slitet och tvättstugan ligger så att man i dagsläget behöver gå ut och ner i källare, luckorna i köket får man i handen när man öppnar dem etc – så det behövs renoveras. Räknar med att få komma hem i feb/mars – vi har hittat ett hyrhus 4 gator bort, så det är toppen! Vilka fina ugg’s du hittat! Du ser ut att må strålande på alla bilder på FB. Kram G

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..