Tipsaronsdag

21 juni 2017 4 kommentarer
vardag

Tack för fina kommentarer igår! Kände genast att bloggen VISST var en fin polare och inte ”bara” ett mingel, trots att jag inte menade nåt negativt med mingel. Men polare kändes plötsligt mycket bättre. Vi kör på det! TACK!

Vi har spelat in pod idag. Kändes bra, så jag hoppas det blir det. Ska klippa imorgon och kommer antagligen få panik över min egen röst och sedan tycka att jag är värdelös och vilja slänga allt och spela in nytt. Det är liksom så det går till. Igenom ångesten ba!

Nu till tipsen.

 1. Mellan raderna-podden.
  Jag har tipsat om den förut men gör det igen. Jag kom på vad jag gillar extra mycket med den podden. Det är att det känns lite som hemma. Hemma hos mig diskuteras ofta böcker. Och så glider man in på olika samtalsämnen som inte har med böckerna att göra. Så det är lite som att sitta hemma vida matbordet med Peppe och Karin och bara lyssna. Kloka kvinns det där!
 2. Ecosphere.
  Förra sommaren satt jag och gnällde på att stora kedjor inte gjorde mer för miljö och människors situationer, när jag anser att de borde kunna. Mattias tyckte jag kastade sten i glashus, eftersom jag handlade på dessa stora kedjor. Jag fick motvilligt hålla med. Till slut. Och efter det handlar jag mina kläder på Ecosphere. För det är den bästa eko/fairtrade-butik jag hittat. Alltså den är bra utöver den kategorin också! Kläder och smycken som passar min smak och hittills himla bra kvalitet. Jag köpte ju en svart tshirt-klänning där som jag i princip bott i. Den är fortfarande svart! Och håller formen!
  Idag köpte jag en ring där. Ruskigt fin!
  ecosphere
 3. Ljudböcker för barn. 
  Jag skulle leta fram lite sagor som Märta kunde lyssna på när hon inte kunde somna härom kvällen. Madicken – nej då blev hon orolig för det var när hon skulle hoppa från taket. Nästa avsnitt – nej det var balansgången. Nästa – nej det var spöket i båthuset. Kanske Emil? Eh nej pga aggressiv pappa. Och så vidare.
  Tänk om jag hade haft detta grymma inlägg av Hanna att klicka in mig på då! Hon tipsar om Spotifys bästa ljudböcker och sagor för barn. Nu blir det andra bullar kan jag lova! Tack för tips!!!
 4. Mynt och sedlar som snart blir ogiltiga
  När jag var hos min syster i Italien så skramlade hon ihop alla sina mynt och sedlar som snart ska försvinna för att jag skulle ta med den hem och köpa en ring på Ecosphere (eh ja det var så jag tolkade det i alla fall). Allra gulligast var frågan: tioöringar är inte giltiga längre va? (hon har bott länge i Italien, kände jag då). Och i min hög hittade jag sedan silvriga 50-öringar. Minns ni dem? Nej inte jag heller.
  Hur som helst! Läkarmissionen har en bra grej vad gäller de här mynten – skicka mynten till dem så gör de nytta! Du kan växla in själv till PG-konto eller lägga i kuvert och skicka dem. De har till augusti på sig, så om du 1 juli inser att du missade att växla in alla dina gamla hundringar så vet du vilka som kan ta emot dem :)

Det var mina tips idag. Jag hade nåt mer i huvudet, men ja, ni vet ju hur huvudet funkar efter fem år med barn och veckorna innan semester och kl 23.12 på kvällen, så att eeeeeeh….

Men ni kan väl tipsa mig lite va? Vad har ni för tips på lager? :D

 

Ps såhär innan midsommar, ni vet den dag man ska ha blivit smal, fast, magrutig och solkysst och zzzz… Så kan jag passa på att påminna om att kroppen är ett för jefla bra verktyg. Den kan göra en himla massa bra saker. Och en hel del helt OTROLIGA saker. Den förtjänar inte hårda ord och straff för att den inte ser ut som manipulerade bilder i tidningar. Den förtjänar inte straff för att den inte ser ut som nåt skev ideal sagt att vi ska se ut. Jag menar, straff för hur den INTE SER UT? Hur galet är det inte?
Nej låt oss pausa i alla dessa mängder av smaltips och hälsotips och plattmagetips och fastrumpatips och bara säga: alltså du kroppen, tack för allt du gör möjligt för mig i livet.

kropphets