Kvinnan som förfallit

Vi kör en snabb #hejhejdebatt idag.

Fick en kommentar om att feminister skyller på strukturer, för egentligen är det faktiskt inga som helst problem för en kvinna att sluta raka sig. Enda problemet är att kvinnor inte VILL det eftersom de vet att sex säljer och de vill vicka på höfterna och få bekräftelse för det.

Med den djupa analysen känner jag: tack #metoo, hoppas du når ända ner i de djupaste hålorna till slut.

Att en kvinnas värde till stor del avgörs utifrån hur hon ser ut finns enormt många exempel på. Jag tänkte senast på grejen när folk snackar om att en kvinna ”förfallit”. ”Det är så hemskt för hon har slutat bry sig”. Då handlar det alltså om att hon inte prioriterar sitt utseende. En kvinna som bryr sig om andra saker än sitt utseende är alltså en kvinna som förfallit. Fint sätt att se på saken…

Tänk vad det provocerar. Hår på en kvinnas kropp eller en kvinna som inte är smal men som syns ändå! Våga inte komma här och vara nöjd! Eller för den delen, kanske inte ens nöjd utan bara likgiltig! Usch!

Diskutera i smågrupper som vanligt. Och återkom med lösningen på kvinnoidealet.

Klassisk förfall

(Ursäkta att det står fredag på illusen, jag vet att jag kanske ingjutit hopp i någon – det är dessvärre bara onsdag – och jag bloggar från telen och kunde inte sudda bort )

 1. Jag har inte rakat mig under armarna på lver ett halvår. Det slog mig att jag snart är 40 och inte hade en aning om hur min kroppsbehåring ser ut. Det är ju galet! Visade sig att den mjuk och fin. Nykär och ett sexliv på topp. Det gäller att hitta en man som fattar vad som är viktigt här i livet.

 2. Ett dygn har 24 timmar.
  Nu när jag har barn så är min prioritering barn. Ibland är det dagar när det flyter på, andra dagar tar mitt barn heeela de 24 timmarna. Då skiter jag i om jag har otvättat hår, behöver jag åka och handla så gör jag det även om jag har otvättat hår. Jag finns inte till för att vara ögongodis. Jag finns. Punkt.

 3. Kvinnor som vill vara sexiga brukar rakar armhålorna.

  Det är den djupa analysen.

  Vuxna har större förmåga att avgöra om de vill leva upp till förväntningar än barn. Vuxna är inte offer på samma sätt, men vips är de ju, tack vare strukturer.

  #metoo är ett tveäggat svärd.

  I den bästa av världar sätter det strålkastarljuset på män med makt som begår regelrätta övergrepp på kvinnor och får dessa svin och sexualförbrytare dömda. Det är den positiva sidan av myntet. Det är en bra sak.

  Det lustiga var att flera av dessa män var uttalade feminister.

  Lär vi oss något av det?

  Felet med kampanjen var att den användes i flera olika syften. Politiskt för att driva igenom lagstiftning. Opportunistiskt för att positionera sig i olika organisationer och göra sig av med gamla fiender. Då är kampanjen ett helt annat verktyg.

  Om alla (varav många kvinnor) som känt till vad som försiggått under så många års tid, sagt något under tiden istället för att varit tysta under alla dessa år som övergreppen pågick så hade det setts i ett mycket mer positivt ljus än om de kommer springandes efteråt och instämmer att ”Det där har jag känt till” när det finns något att tjäna personligen. Det hade kunna förhindra att kvinnor farit illa.

  Det är den grundliga analysen.

  1. Tack professor Gud för den fantastiska analysen. Vad hade vi gjort utan dig? Antagligen inte kommit någonstans i livet utan bara irrat runt som höns. Du och ditt skarpsinne är sannerligen det begåvade ljuset i alla kvinnors kollektiva intellektuella mörker.

 4. Jag brukar anklaga min kropp för att ha förfallit när den inte är lika snabb och stark som den en gång var. Den är väldigt snabb med att rikta ett anklagande finger tillbaka om att jag minsann inte tagit hand om den på rätt sätt.

  Sedan sluter vi fred och smygäter godis i tvättstugan ihop.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..