Tejpfasen är här …

23 augusti 2017 7 kommentarer
vardag

Tejpfasen, pärlfasen, toapappersfasen, värmeljusfasen … och så vidare.

Maja genomgår…sina egna faser kan man säga. Medan Märta är inne och nosar på den dära 6års-fasen, så kör Maja tejp-fasen. Det innebär att hon beter sig lite som en knarksmugglare. Hon smyger iväg tyst och sedan småspringer hon förbi med händerna bakom ryggen. ”Jag har inget! Ni får inte se!” ropar hon innan man ens sagt något. Kanske inte bästa knarksmugglaren när jag tänker efter …

Hur som helst. Såhär ser det nu ut lite här och där här hemma:

2-14

Låt oss se över Majas tidigare faser.

VIMPELFASEN
Här var hon ju inne och snuddade vid tejpfasen faktiskt, men en mer diskret version.

 

VÅTSERVETTFASEN


Till den här fasen får båda barnen återfall titt som tätt. Senast hade de hängt upp alla våtservetter på undersidan av sängen (våningssäng). Ungefär ett paket. Vi låser nu för tiden in våra våtservetter i ett värdeskåp på banken.

TOAPAPPERSFASEN

Sådana här kreationer var ju tjusiga men lite komplicerade om man såg konstverket efter att man scrollat loss på toaletten en stund. Ibland var det nämligen inte så nära som till badkaret för att få tag på en bit papper. Ofta var det som en girlang som löpte mellan ytterdörren och sedan ner i varje par skor i hela hallen. Saknar den perioden lite, kändes som kalas varje dag.

VÄRMELJUSFASEN

Men hur länge kan en SÅHÄR nischad fas hålla i sig? tänker ni nu. Länge ska jag säga er. Länge länge. Och ljus kan dyka upp överallt. I sängar, under mattor och i alla, ALLA, lådor.

KLISTERMÄRKSFASEN


Lite kitschig och fräsig. Men inte så praktisk då det är hål som ska klistermärkas. Nyckelhål och eluttag främst.

KLIPPA-PAPPER-FASEN

IMG_2430Den här är nog den längsta fasen hittills. Klippa papper i små, små bitar. Även här märkte hon väl att inte alla föräldrar jublade, och körde knarklangarstilen igen. Gömde sig under bordet med en sax och de papper hon lyckades rafsa till sig på vägen. Sedan klippte hon. Klippte och klippte. I evigheter.
Det är INTE lätt att få upp alla bitar. Inte ens med dammsugaren är det helt lätt. Tror jag. Jag vet inte om jag provade. Men det kändes bra att skriva det.

 

PÄRLFASEN


Denna fas pågick bara i två dagar. Sedan kom mamma in i dammsugarfasen, på riktigt denna gång, inte bara nåt jag säger för att låtsas att jag dammsuger ibland.