Hej hej vardag

Min önskelista

Okej jag fyller inte 5 år, men det här med önskelistor är liksom min grej. När jag var liten skrev jag önskelistor där jag tejpade ihop A4-papper efter A4-papper, med på riktigt över 100 punkter. Det var ett hårt arbete med olika färger på pennorna och mycket klurande för att komma på så många saker att önska sig. Jag minns att jag alltid önskade en riktig tiger, vilket jag aldrig fick. Och en resa till Tunisien, vilket jag heller aldrig fick. Och en stooor handduk, vilket jag inte heller fick. Men nu var det inte särskilt synd om mig för det. Jag fick en massa andra saker. Lite besviken dock att jag aldrig fick en tiger …
Jag har nu tappat det hela lite (kanske ändå lite sunt) men varje år är min familj lika chockade: ”Vi har inte fått någon önskelista!!?” Och varje år skrattar jag lite sådär ”hö hö hö, det var ju läääängesedan” och sedan skriver jag en. Och skickar.

I år tänker jag slå till på stort. Jag tänker BLOGGA min önskelista. Mattias har dessutom frågat om jag verkligen ska ha någon present i år (med tonen: jag pallar inte köpta nåt) varpå jag påminde om hur jag gav honom ett dygn på SPA när han fyllde 35 år, vilket alltså är den ålder jag uppnår på onsdag. 35 är ju lite stort, klämde jag också in och han sa att sådant ändrades med tiden. Antar att 40 är det vi ska fokusera på nu…
Har jag skrivit om när han struntade i att köpa någon present? Jag väntade i flera dagar och till slut frågade jag om jag inte skulle få något och då sa han att han tyckte det var dumt att köpa nåt om man inte hade kommit på nåt bra. Vilket i och för sig inte är helt fel, man ska inte köpa bara för att köpa… men ändå!
JA okej, jag ska väl också skriva att han är väldigt bra på att köpa presenter när han väl gör det (alla andra gånger utom den jag brydde mig om att nämna här alltså).

Hur som helst. Här kommer den. Önskelistan. Ingen tiger med denna gång. Men jag har SÅ bra önskelista, så ni är alla välkomna att kopiera den och använda år efter år.

 

1. Tid med min kille

Jag ser framför mig en middag där man sitter ner hela tiden och faktiskt hinner känna smaken av maten! Wiiiihaaa! Och sedan en hotellsäng, bäddad med sådär krispiga lakan. Typ 4 avsnitt av en serie. Och sedan en hel natts sömn. Det  finfina avslutet på det dygnet: hotellfrulle!


Ett sånt här ballt hotell går alldeles utmärkt. Mindre ballt går också bra. Tack.


2. Fräsiga löpardojor

Jag fick mejl från Plan Sverige där de undrade om jag ville springa Tjejmilen för att barn inte ska föda barn. Det går ju liksom inte att ba: nej det låter jobbigt. Så jag sa såklart ja. Är det någon gång jag ska springa så är det ju för att uppmärksamma något sådant här.
Hur som helst så tänkte jag att jag kunde få ha lite snygga fötter då i alla fall.
Typ di hära:

Free shipping låter ju superbilligt!

3. GÖLD!

Jag tycker kvinnosymbolen är så fin. Den känns stärkande på något sätt. Via Designhjälpen (grymt bra Insta-konto som bör följas!) köpte jag för ganska längesedan ett par örhängen från Feministsmeden. Dock använder jag örhängen så sällan, så jag vill istället ha halsband. I guld! Fint ska det visst vara, när jag knåpar önskelistor …

4. Trollflöjten

Jag såg Trollföljten, Tv-versionen av Ingemar Bergman, när jag var liten. Vi hade den inspelad från TV, på vhs-band. Jag såg den flera gånger. Den är fantastisk! Och har liksom alltid velat se den ”på riktigt”. Och nu såg jag att den sätts upp på Operan! Jippi! (jag tänker ge detta till mig själv om inte annat).

5. Tips

Från er, finfina läsare, om ni orkat er igenom hela min lista med inte ens i närheten av 100 punkter och inte en enda tiger, så önskar jag mig tips. Mer specifikt så önskar jag mig tips om:
1. Eko-reko-kläder (vi hade en diskussion i somras om klädmarknaden, konsumtion och sånt där som ger lite nödvändigt dåligt samvete – ska skriva mer om det snart). Nu undrar jag om ni har tips. Granit verkar ha GOT-märkta kläder? HM conscious? Vad vet ni om detta och har ni tips? Do tell! Please!
2. Mellanmål. Eller som jag sedan jag blev förälder envisas med att säga: mellis!
Sommaren är grymmers för att vi kan äta glass typ hela dagarna! Hurra! Men en kombination av att jag icke önskar mina barn skörbjugg (än) och att jag efter skräckupplevelsen mask i magen läste att maskar gillar socker plötsligt kände att en variation av vårt klassiska mellis (glass på sommaren, bullar resten av året..okej glass året om också) kunde vara på sin plats. Bara att liksom växla med lite. Ge mig era bästa mellisar!

Det var alles. Men visst. Jag önskar mig fortfarande ett stort badlakan. Men jag har lite gett upp det. En tiger däremot …

 

 

Kommentera - 17 kommentarer
Föregående artikel Anledningar att…

Anledningar att gråta

Här listar jag ett helt gäng med anledningar att gråta:

 • att man är bajsnödig
 • att den toaletten man vill använda är upptagen
 • att mamma föreslår en annan toalett eller POTTA?!
 • att man inte kan göra en bakåtkullerbytta
 • att teckningen blir lite kantstött
 • att man nog har lite ont i fingret
 • att man inte kan rita på grund av ont i fingret
 • att man inte hittar nappen
 • att man inte hittar snuttefilten
 • att man inte hittar gosedjuren
 • att man inte får skriva ut en bild från datorn
 • att mamma föreslår FEL pyjamas
 • att mamma blir för sur
 • att mamma tjatar
 • att man inte vill gå och lägga sig
 • att man legat själv i sovrummet i säkert en minut

 

Hur råder man då bot på denna inte helt muntra stämning?

Ta en bok, vilken som helst, men allra helst en ni läst miljoner gånger (ja man kan väl inte läsa nåt nytt??). Byt ut personer och föremål mot “bajskorvar”, “pruttfisar” och “brakfisar”. ALLA blir på bra humör. Jag svär.

Botmedel mot dåliga samvetet som kommer när de somnat:
Lägg dig bredvid de där sovande små en stund. Andas.

Ps: kom att tänka på den gamla leken när man byter ut ett ord i en filmtitel mot ”bajs”. Den slutar ju aldrig vara kul! Typ ”Bajsa med vargar” eller ”Där bajset flyter fram”. Låter som suveräna filmer!
Det är ju väldans kul! Eller är det bara jag?

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Min önskelista
Föregående artikel Är det här med l…
Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Anledningar att…
Föregående artikel Rasistiska Ica o…

Rasistiska Ica och rosettfladdrande fisar

Jag har gjort sån hära wörk out. För scrollfingret alltså. Körde flera svettiga pass på både Insta och Fejjan. Resultatet? Ja det ser ni här.

Först ut är Rolle, som blir stött av att Ica visar hur man kan göra en Pride-tårta. Det får man ju förstå. Något mer upprörande än att vilja uppmärksamma Pride får man ju leta efter! Så rasistiskt! #goddagyxskaft #kränkt

Icas upprörande tårta ser ni här:

Rolles tankar om tårtan och Ica ser ni här:

 

Resultat av scroll-wörkout nummer 2

Cissi Wallin hade hittat en riktigt fräsch reklam på Instagram! En man som letar efter motiverade kvinnor som han kan tjäna pengar på  hjälpa att både bli längre, slippa handla och, så som jag tolkar det, leva på luft som  man sedan släpper ut via rumpan rakt på den gölliga rosetten som man knutit runt magen. Fladder fladder!
Observera hur matkassen börjar glittra när man närmar sig fisrosetten! #lifegoalz #prutt

 

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Är det här med l…
Föregående artikel Vad du säger – d…

Vad du säger – det ditt barn hör. En ordlista.

Ibland kan det kännas som att man pratar ett helt annat språk än barnen. Det beror på att man gör det. Jag har efter långt och innerligt studerande kommit fram till vad barnen hör när föräldrar säger något och ger er här en komplett ordlista. Var så goda!

 

Du säger: Snart
Ditt barn hör: Nu 

 

Du säger: Om en stund
Ditt barn hör: Nu

 

Du säger: Alldeles strax
Ditt barn hör: Nu

 

Du säger: Nu är det läggdags!
Ditt barn hör: Du kommer aldrig mer att få göra någonting roligt, någonsin.

 

Du säger: Men du kan faktiskt smaka på maten i alla fall.
Ditt barn hör: Ät, det är bajs.

 

Du säger: Nej, det blir ingen glass idag.
Ditt barn hör: Du kommer aaaaaldrig någonsin få en glass.

 

Du säger: Okej, okej! Du får en glass senare, efter maten.
Ditt barn hör: Du kommer aaaaaldrig någonsin få en glass.

 

Du säger: OKEEEJ! Men vänta så jag får ta bort glasspappret bara!
Ditt barn hör: Du kommer aaaaaldrig någonsin få en glass.

 

Du säger: Nej du får inte göra fler volter på mig nu, jag orkar inte mer!
Ditt barn hör: Du får gärna göra minst tusen volter till, min energi tar aldrig slut.

 

Du säger: Jag måste gå på toaletten bara.
Ditt barn hör: Häng med på något superkul!

 

Du säger: Ta på dig jackan NU!
Ditt barn hör: Du kan ta på dig jackan en annan dag, vi har inte bråttom, jag väntar.

 

Du säger: Ja men då går jag nu då! Hejdå!
Ditt barn hör: Jag säger att jag ska gå nu, men det gör jag inte.

 

Du säger: Jag delar bullen i två delar, ni ska få båda två!
Ditt barn hör: Jag kommer att ge hela bullen till din syster, du får inte smaka.

 

Du säger (skriker): Stopp!! Stanna!!!
Ditt barn hör: Spring! Fortare! 

 

Du säger: Sschh, skrik inte!
Ditt barn hör … inte. Ser bara hur din mun rör sig.

 


 

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Rasistiska Ica o…
Föregående artikel Nattliga äventyr…

Nattliga äventyr – sista bilden på bebisvecka rond 2

Jag har minnen från första tiden med Märta. Kanske var det sena kvällar, kanske var det nätter. Jag satt i alla fall i vår gungstol, med Märta i famnen, och tittade ut genom fönstret. På andra sidan låg ett hus med många fönster. De allra flesta var det släckt i. Ibland tändes någon lampa och jag kände mig inte helt ensam.

Men det var inte bara ensamt. Det var fint också. Den sovande bebisen i famnen. Hon som inte ville somna om någon annanstans än just där. Ljuset från gatlyktorna. Stillheten och tystnaden. Värmen från den lilla kroppen. Lugnet som infann sig när hon verkade somna, kanske ordentligt denna gång. Tankarna på att jag satt där, vaken och omringad av en massa sovande människor, med mitt barn i armarna. Mitt barn. Mitt.

Denna bild får avsluta bebisveckan rond 2. Tack att ni hängt med! Era kommentarer är det som gör bebisveckorna!

 

Länkar till alla inlägg på bebisvecka rond 2:

Aldrig ensam

Konstiga beteenden

Amningshetsen

Avsaknad av vuxet sällskap nummer 1

Avsaknad av vuxet sällskap 2 

”Alla andra” 

Sömnen, sömnbristen och ”sov när barnet sover”

Nattliga äventyr 

 

 

Länkar till förra årets bebisvecka:

Bebisvecka: gripreflexen

Bebisvecka: stilen

Bebisvecka: bajs

Bebisvecka: stressen

Bebisvecka: äta i skift

Bebisvecka: 5 bra saker att veta om första tiden med bebis

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Vad du säger – d…
Föregående artikel Sömnen, sömnbris…

Sömnen, sömnbristen och "sov när barnet sover" – bebisvecka rond 2

Sömnen … sömnbristen. Och så det där tipset man alltid får: sov när barnet sover.

Mmm jag hade också planerat att göra så. Bara det att barnet visade sig vara egen individ, med typ EGEN vilja??

Det finns så många varianter som jag inte hade förstått innan. Barnvagnssovaren, selesovaren, några-minuter-i-taget-sovaren, amningssovaren, närhetssovaren, icke-sovaren… och så vidare. Zzzz…

Länkar till inlägg på bebisvecka rond 2:

Aldrig ensam

Konstiga beteenden

Amningshetsen

Avsaknad av vuxet sällskap nummer 1

Avsaknad av vuxet sällskap 2 

”Alla andra” 

 

 

Länkar till förra årets bebisvecka:

Bebisvecka: gripreflexen

Bebisvecka: stilen

Bebisvecka: bajs

Bebisvecka: stressen

Bebisvecka: äta i skift

Bebisvecka: 5 bra saker att veta om första tiden med bebis

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Nattliga äventyr…
Föregående artikel Veckans snabba –…