Hej hej vardag

Veckans snabba: skryt, depp och ett intressant sms

Här kommer di, veckans snabba.

Veckans feel good

Signering i Göteborg. Alltså åååh vad fint det är att träffa läsare! Jag är ju alltid nervös innan och känner mig lite obekväm, men det vägs över av hur fint det är att prata med ER!

 

Veckans sms

När jag i Göteborg fick rapport hemifrån:

 

Veckans mästerkock

JAG! Tyckte jag själv i alla fall. Gjorde fisktacos med sjukt många såser (fyra olika) eftersom jag inte kunde bestämma mig. Jag åt som om det inte fanns någon morgondag. Märta konstaterade att det nästan inte fanns något på bordet hon gillade och frågade om jag kunde laga något mer. Maja åt tortillabröd med majs i. En favorit.

Veckans antiklimax

Efter flera veckors snack lyckades vi ta oss till Livrustkammaren OCH gå på teatern som spelar i samband med utställningen om prinsessor och prinsar. Vid första meningen från skådisen blev Maja rädd och sedan flyttade vi oss långsamt längre och längre bak i lokalen och jag hoppades att rädslan, som också spred sig till Märta, skulle avta efter en stund. Det höll på att gå okej, men sedan kom draken och vi fick gå ut. Att leka prinsessa kändes bättre än att se på en.

Veckans ahaaa

När vi skulle få ha träff med designer inför val till huset så skulle man fota lite hur man hade det hemma. Jag var så sjuuukt trött och orkade inte fixa till så mycket, det var såå smutsigt. Men jag insåg att det här med att skära bort och skyfla åt sidan skapar en känsla av snyggt?! Jag kollade på bilderna efteråt och ba: Shit vilket mysigt hem!! Jaha, det är vårt ja. Det var ju inte så mysigt egentligen. AHAAAA! Det är SÅ det gå till när alla har bananas-fina hem på Instagram??!

Veckans NOOooooooooo!

Att säsong 5 av Girls nu är slut för vår del. Så sjukt bra säsong alltså! Och så snyggt foto!! Har ni sett? Vad tyckte ni?


Foto härifrån

Veckans lästips

Betan och jag snackade på messenger om Johnny Depp och hans vad det verkar nya mysiga sida som verkar ha kommit fram i samband med lite alkohol och droger. Vi diskuterade hur det skulle komma att påverka hans karriär och kom fram till att det skulle nog inte märkas. Betan tog exemplet Winona Ryder som snattade och karrären dog. Man tyckte väl att hon verkade psykiskt instabil. En man som misshandlar däremot känns ju inte så farligt…? Senare på kvällen såg jag denna krönika av Katarina Wennstam. Läs!! Sjukt obehagligt.

Veckans nedriga avslut

Ägglossnings-pms? Vet inte. Men denna känsla infann sig plötsligt igår kväll och sitter i. ”Kul”.

 

Nu vill jag höra era! Berätta please.

 

 

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel 10 hyllningar ti…

10 hyllningar till mamma idag!

För 9 månaders mat och husrum…

För den kanske inte helt jätteroliga vägen till ankomst…

mamma_ankomst

 

För alla nattliga äventyr…


För mååååånga, lååååånga leeeeekar…

För tålamodet…


För modet…


För alla skratt…

mamma_skratt

För alla hell hours…

mamma_hellhour
För trösten…


 

För kärleken…


…tack mamma!!

Kommentera - 35 kommentarer
Nästa artikeln Veckans snabba…
Föregående artikel Kvinna!! Snygga…

Kvinna!! Snygga till dig om du vill bli lyssnad på!

Jag vet inte om det är ett dåligt skämt? Fick via Facebook (tack Veronica!) nys om denna fräscha artikel av Kerstin Weigl.
”Varför slet inte någon fram en hårborste åt ministern före sändning? Och ett läppstift och ett bra mineral­puder. [...] Anna Lindh började sin statsrådstid som en liten gumma i vadlånga kjolar men gick över till tajta färgstarka dräkter. Isabella Lövin, vill hon ens?”

En kvinna som inte ens verkar vilja snygga till sig! Ja men då får hon ju faktiskt skylla sig själv om man inte kan lyssna på det hon säger!! Det bara GÅR ju inte höra vad hon har att säga om FNs humanitära toppmöte när håret är så där oborstat och kavajen är beige.

Hon bör alltså putsa sig. Med mineralpuder. Ett osminkad fejja kan man inte lyssna på. 
-
(Kan någon snälla upplysa mig om att denna artikel har skrivit av någon typ undersökande anledning, som ett skämt eller att man vill visa på något? Att den har ett annat syfte egentligen? Inte kan den väl vara så förskräcklig som den verkar?)

Kommentera - 19 kommentarer
Nästa artikeln 10 hyllningar ti…
Föregående artikel Rapport från ett…

Rapport från ett tåg och en hemlis

På väg mot Götet.

1. Tog på mig för tajta brallor – så korkat. Knäppt upp lite nu och hoppas inte nån ska anmäla mig för olämpligt beteende bland fölk …

2. Lyssnar på göteborska. Det är mysigt. Tänker på Mattias och känner mig lite trygg. Fast det kan jag inte skriva till honom, vi är fortfarande lite sura nämligen. Jag minns inte längre varför, men det är helt klart hans fel så han får sluta sura först.

3. Försöker jobba lite men jag åker baklänges och det är x2000, eller de kanske heter ”snabbtåg” nu bara? Illamående blir jag i alla fall. Plus att jag inte kan luta mig fram pga brallorna (har liksom inte dragit upp hela gylfen, då skulle JAG behöva anmäla mig).

4. 1kl-biljetten kostade lika mkt som 2kl-biljett. Så jag valde första, vilket innebar frukostlåda. Second breakfast! Tänkte jag glatt när jag bokade. Men ja nu vet ni: baklängesåk och tajt bralla sätter käppar i hjulet även här.

Vad drar vi för slutsats? Alldeles riktigt: mjuka brallor och framåtvända säten är viktiga, jag skulle säga avgörande, val i livet.

————
Ps: Kolla! I senaste Amelia är jag med på en liten intervjutt!

Och jag avslöjar näääästan en hemlis!

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Kvinna!! Snygga…
Föregående artikel Fredagsmyset for…

Fredagsmyset fortsättningen

Klockan är 20.54 och alla sover sedan ungefär en timme. Jag har dock vaknat för att ta av linserna. Om det går.

Majsan och jag var uppe senast av alla:


Klockan är snart 20 och vi leker häst i badrummet #ärefredagellerärefreeeedag !!

Med detta sagt. God natt! 

Ps: Imorrn är det signering i GÖTEBORG!!!! Kom kom kom! Järntorget, Akademibokhandeln, kl 13-14.

Ps 2: allt detta skrivs från en toalettstol. Oh the glamour! #fredagsmys 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Rapport från ett…
Föregående artikel Fredagsmyset har…

Fredagsmyset har börjat?

Började morgonen lite härligt med bråk! Bara för att jag, när jag lade upp bilden igår, tänkte att vi ju inte bråkar så mycket längre. Bara därför.

Några nätter med dålig sömn och ett par med proppade scheman som sträcker sig över kvällar och helger var tydligen lite utmanande…? Problemet är väl egentligen inte att man bråkar utan att man i dessa lägen inte riktigt har tid att bli sams.

Jag vill liksom alltid bli sams ganska direkt. Klarar inte av att gå runt med bråk i magen.

Vad jag gjorde för att vi skulle bli sams innan alla skulle till jobb och förskola? Ställde mig framför dörren och krävde att Mattias skulle se till att vi blev sams nu (eh det var HANS tur). Vad annars?

Det blev kanske inte det meeeest samsiga samset. Men ja, då fick det där som dröjer sig kvar funka som inspiration för dagens illustrationer på just gräl-tema.

Vi får väl sikta på att bli helt sams ikvä… nej just ja då skulle Mattias jobba. Imorg… nej då ska jag ju fram och tillbaka till Göteborg och sedan firar vi traditionell lördagskväll i tvättstugan. På sönd… nej då skulle Mattias jobba igen ja…

Nä men lagom till midsommar ska vi väl hinna bli sams tror jag. #yay

 
Ja såhär blir det oftast när jag bråkar …
Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Fredagsmyset for…
Föregående artikel En #tbt på tema…

En #tbt på tema gräl

Läser just nu en bok som jag ska göra illustrationer till. Älskar’n! Jag ska ge den i present till ALLA jag känner. Den heter ”Dra åt helvete! En bok om gräl.” Det är Malin Haawind som skrivit den (@attväljavrede på Instagram) och här kan ni läsa mer om den (blir ni inte sugna på att läsa va??). Jag vill teckna vareeeeenda sida. Men ska bara göra typ 5 illusar. Så svårt.

Hur som helst så kom jag att tänka på en gammal illustration när jag läste boken. Så den får bli dagens #tbt
Vårt vanligaste gräl tror jag.

Vassego:

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Fredagsmyset har…
Föregående artikel Vem gör mest?