Att rensa i lagom takt

Annonsen laddas.

Vi ska flytta om en månad. För att inte hamna i totalstress och panik så har vi redan satt igång med lite rensande. Vi kommer ju hamna i den där stressen ändå, men jag vill ändå låtsas som att vi kommer klara detta galant, panikfritt och helt utan stress-schwett.

Idag gick jag igenom en massa lådor i vilka jag slängt ner saker med tanken ”sparas”. Vad jag fann var journaler från förlossningarna, en massa bebisbilder, ultraljudsbilder och MÖSSORNA. Å de där små, små gosiga mössorna som sätts på de där mjuka fjuniga bebishuvudena. Bebissuget slog i taket kan man säga. Jag blev till och med sugen på förlossning.

Ni förstår hur otroligt effektiv jag är när det kommer till att rensa va? Jag borde troligtvis ha påbörjat detta i augusti förra året. Eller året innan.

Det kommer att bli stress-schwett. Jag vet det nu. Men innan dess, så många härliga nostalgistunder jag ska få uppleva!

städning

Fredags-SM

En sportig dag på det hela taget.

Annonsen laddas.

Jag började denna eftermiddag med nyckelsprint. För er som ännu inte är bekanta med sporten så innebär den att man lämnar jobbet, gärna lite för sent, för att efter en stund upptäcka att hemnycklarna INTE lämnat jobbet. Detta leder till en tidigarelagd återträff med kollegor man nyligen vrålat TREVLIG HELG till, frusna fingrar och lite lätt flåsig andning.

Nästa sport blev barnspurt. En klassisk sport som vi utövar dagligen vardagar faktiskt. Den innebär att barnet tar sats från avdelningen på förskolan, passerar hallen med ytterkläderna som snällt hänger på vänt och fortsätter rakt in i det lockande rörelserummet. Denna sport kombineras alltid med selektiva öronlock, vilket betyder att ord som ”inte tillåtet”, ”klockan är mycket”, ”vi måste gå” hamnar på mute. Ord som ”JAG ÄR STAR WARS” och ”kolla vad högt jag kan hoppa” innefattas inte av mute-läget, utan ligger istället under avdelning repeat.

Denna dag var tuff för modern. Precis innan barnspurten drabbades hon av akut blodsockerfall vilket innebar kallsvett och kraftlöshet. Kraftlöshet är inte en bra grej när man ska utöva löp-efter-litet-barn. Inte heller passar det bra med klädbrottning eller de ständigt återkommande sporterna strump-letning och vant-sök.
I paus fick således mamman en banan av förbipasserande pedagog (pedagog aka hjälte).

Andra halvlek skedde inför nästan helt tomma läktare. Det var nu endast idrottarna och städpersonal kvar på arenan. Nu utövades troskampen (vilken innebär att moder försöker få barn att ha på sig fruktansvärt fula trosor pga. något så simpelt som iskyla) tätt följt av täckbyxkampen (vilken innebär att moder försöker få barn att ha på sig otympliga täckbrallor pga. något så simpelt som iskyla) och avslutningsvis stövelkampen (vilken innebär att moder försöker få barn att ha på sig skor av något slag pga. något så simpelt som iskyla).

Därefter var det dags för utomhussporterna. Långdistans stod på schemat och på grund av yttre omständigheter såsom avsaknad av napp och byxlöshet under de otympliga täckbrallorna blev denna gren inte helt enkel. Alla de tre tävlande nådde tillslut mållinjen om än lite mer slitna än vanligt. Vad som sedan hände är oklart. Någon trodde att SM skulle vara avslutat, men plötsligt var det tydligen boxning som gällde. Den kryddades av en sport som modern trodde hade avskaffats; illvrål-på-tinnitus-nivå och sedan avslutades hela fredags-SM med den gamla klassiska gråtceremonin.

Efterfesten bestod av gemensamt toalettbesök där en av festdeltagarna snodde toalettpappret och sprang iväg för att sprida ut det i halva hemmet, medan en annan kände sig aningen strandad och vädjade om att få tillbaka det, och en tredje diskret avvek från festligheterna för att passa på att sova lite trots att klockan inte ens hunnit slå 18.

Efter intensivt sportande fick alla idrottare fylla på med energi i form av god mat, lekar och kramar. Vi tackade varandra för en god match och somnade innan sagan var slut.

zzzz

Varning för skryt!

Annonsen laddas.

Konversation i vårt kök nyss:

Mattias: – Vad fint du fixat! Tack älskling!

Jag: – Ja men det kändes verkligen som min tur. Du har ju fixat detta så många gånger nu!

Mattias: – Köket ja, men du har ju fixat med mycket annat!

Asså som i en reklam för tvättmedel eller merci-choklad ju! 

kastaskit

Det är inte alltid såhär minsann! Merci for being you.

Maja snackar mens

Bra ändå med sällskap på toaletten. Man kan ju lära sig ett och annat …

Annonsen laddas.

Klockan 06.25 imorse. På en toalett. En person på toalettstolen, två minipersoner 2 cm ifrån.

Maja: – När man blir större och större, då kissar man blod. Men det gör inte ont. När man är liten då kissar man bara gult.

mens

Illustration jag gjorde till den norska antologin ”Mensen” (förlag: Gyldendal)

 

6 tröttsamma repliker gravida alltid får höra (och förslag på svar)

Vad ordet ”gravid” egentligen betyder.

Annonsen laddas.

Inte skulle väl nån komma på tanken att kommentera kroppen, tillståndet eller komma med en massa läskiga förlossningshistorier till en gravid kvinna? Fast jo, det är klart de skulle! Det är beror på att ordet GRAVID kommer från latinet och betyder ”kommentera gärna vitt och brett – jag är all yours”. Så är det.

Om man nu skulle tröttna lite lite så har jag satt ihop en lista till Babyshop, med tänkbara kommentarer och förslag på svar. Fyll gärna på :)

Här är två av bilderna. Resten hittar ni här!

gravidlista1

gravidlista5

More is more – en sann vabruaritrend

Det var ingen överdrift när jag sa att senaste inredningstrenden är ”more is more” – maximalism.

Annonsen laddas.

Det finns liksom inte en bättre månad för denna trend än vabruari! Den öppnar upp för så många möjligheter att lyckas. Ett så kallat kräksjuke stilleben. Eller, om man vill att det ska hålla längre än februari – sluta-med-blöja-stilleben.

Helst ska det vara vita, lite flammiga tyger som hängs upp här och var. Men det ÄR okej med olika färger också. Var inte rädd att använda oväntade ytor, såsom tavlor och bokhyllor. Använd stolar, bord, lampor, fåtöljer … Allt kan bli en hängyta – jag lovar!

Dagens snabbtips: IKEA-kassen. Passar överallt och ger EXAKT rätt känsla. En klassiker. Här för att stanna.

Lycka till!

krakis

Februarifoton del 3

Till middag idag, en ganska bra sko, det här gör mig gla, en annan da, nåt grönt, nåt lönt, nån stark eller svag.

Annonsen laddas.

Jag fortsätter söndagsinläggen med @onekligens/Lisa Bjärbos fotoutmaning #februarifoton.

13. Till middag idag

6-9

Alltså denna dag mina vänner, har varit en utmaning. Här har vi skrapat ihop oss i köket. Ett barn blev sjuk igår och idag var vi inneråttor pga detta. Vi funkar precis likadant – barnen och jag. Vi blir galna på varandra och bråkar och skriker, men vill inte vara ifrån varandra ändå. Så här är lösningen madrasser i köket. Annars skulle det inte blivit någon middag. Middagen blev grön ärtsoppa och god baguette. Önskemål från sjukt barn. Som åt 5 skedar. Andra barnet vrålade BLÄ! när hon såg maten och åt istället nävar med majs.

14. En ganska bra sko

8-8

De här skorna är mina favvisar. Och nu är de sköna också. För jag var tvungen att köpa en halv storlek för små, eftersom de inte fanns större. Det allra bästa var att jag köpte dem på rea – och alltså vann en massa pengar! Det näst bästa är att Mattias tar så väl hand om dem. Köper skoinlägg (eller vad det heter, sånt som gör att de håller formen när de står ensamma i hallen och väntar), putsar dem. Säger åt mig att jag ska sula om dem. Vilket jag inte gör. Borde inte han kunna göra det också? Känns som hans ansvar nu liksom …

15. Det här gör mig gla’

2-37

Det här. Alla bryt idag och de har hållit ihop, mot mamma och pappa. ”Föl vi äl bättisal!” Så fint!

16. En annan da’

10-7

En annan dag ska jag frosta av frysen. Ingen stress. Med lite kraft så går den fortfarande att stänga.
Varför det ligger grytunderlägg i frysen? Inte helt säker, men det kan ha med studsbollsleran att göra. Den var klibbig, och hamnade av någon anledning på dessa underlägg. Nästa gång jag såg dem låg de i frysen. Jag tänkte att Mattias hade en bra plan. Men det kanske är barnen som lagt dem där, utan plan, och Mattias tror att jag lagt dem där med en plan… Så obeskrivligt spännande det här blev nu! Jag kanske ska skriva nån typ av deckare om det…

17. Nåt grönt

4-14

Den här bilden har jag inte tagit själv, den är från Länna möbler. Jag vill ha den soffan, från Hay. Tack på förhand!

18. Nåt lönt

2-36

Det är typ ALLTID lönt att hitta på nåt med barnen. Jag ska erkänna att det kan ta emot när vi ska iväg. Alla kläder, bussar, promenader som tar fyrtioelva minuter längre än de ska… och så vidare. Men det är alltid värt det! Här är från förra helgen när vi var på Nasse – musikalen, på Dockteatern Tittut. SÅ nöjda barn.

19. Nån stark eller svag

utloggad

Jag idag. Jag är stark och jag är svag. Idag har jag varit det en massa gånger. Båda alltså. Nu är jag rätt slut faktiskt.

 

 

Här hittar man del 1 och här hittar man del 2.