Socialt bakis

Om att visa andra sidor på sociala medier.

Jag skrev, lite oroligt, det här inlägget som handlade en del om det här med att känna ångest efter en social tillställning. Det togs emot så väl och det var så många som verkade ha behov av att prata om det. Eller i alla fall VETA OM att det är så här. (jag har fortfarande dåligt samvete över att jag inte svarat på kommentarerna till det inlägget! Det blev en klassiker att jag vill ha god tid och svara ordentligt…så blev det inte gjort. Förlåt!)

Hur som helst. Jag blev kontaktade av fyra personer som pluggar på högskolan i Jönköping som skulle göra en kampanj med hashtag #DelaHelaDig. Med syftet att visa annat än den tillrättalagda tillvaro man så ofta ser på sociala medier och med syftet att belysa psykisk ohälsa. De undrade om jag ville berätta något och dela på Instagram. Och då tänkte jag igen på det där inlägget som jag skrev lite motvilligt, som togs emot så väl och som verkade behövas för fler än mig själv.

Såhär blev det:

Socialt bakis. När man umgåtts med folk och efteråt fylls med ångest över vad man gjort/inte gjort, sagt eller inte sagt. 

Jag trodde länge att jag var ensam om det här – eftersom det ju faktiskt bara var jag som sa de där knasigaste sakerna eller gjorde sådär skumma saker. Alla andra var ju normala. Efter ett tag började jag förstå att det fanns fler som kände likadant. De kände så fast jag visste att de inte alls hade varit knasiga. Så underligt! Kunde detta betyda att inte heller jag var så skev i dessa sammanhang som jag trodde jag var?

För några veckor sedan skrev jag om det på bloggen. Det tog emot och kändes läskigt att trycka på publicera. Vad ska folk tro? Jag vet ju att nästan alla lever perfekta liv och går på massa fester, kompismiddagar, mingel och annat utan ångest – det har jag sett på sociala medier. 
Responsen blev oväntad. Så många som kände igen sig och så många som uttryckte lättnad över att inte vara ensamma om detta. Tänk vad igenkänning och sällskap kan göra! 

Hej jag heter Louise och jag blir alltid socialt bakis. I stort och smått, med nära personer, bekanta eller främlingar. #DelaHelaDig

socialtbakis

Och om ni nu sitter där hemma och känner igen men ändå känner lite ensamhet. Kolla då in alla UNDERBARA kommentarer på min Instagram och kika gärna under hashtagen #delaheladig. Ensam no more!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..