6 saker småbarnsmammor får höra (och förslag på svar)

Nu kommer en sån där lista igen. Med saker man får höra som (ofta) nybliven mamma. Och lite förslag på svar!

Jag har gjort en lista till Babyshop igen. Denna gång har bebisen kommit ut ur magen. Gött, nu slipper man kommentarer om mage och graviditet… jo men nu blir det istället ANDRA ”tips”/frågor/kommentarer man utsätts för.

Här är två exempel:

nyblivenmamma-lista3-ny

Tips på hur man får barnet att sluta gråta är en aldrig sinande källa. Allt från frågor om man kollat blöja till att någon VET att ens bebis har magknip till att man absolut inte ska trösta sitt superledsna barn … zzz …

nyblivenmamma-lista4

”Trösten” om hur mycket man kommer få tjata på barnen att de INTE ska sova när de är tonåringar … Jo man tackar man tackar, börjar räkna ner då!

Här hittar ni resten av listan!

  1. Ja kom till skötbordet på toaletten och tog fram en ny blöja men tyckte något saknades, dottern hade ja glömt grinades i sängen i sovrummet 😂

  2. Ogillar även det käcka tipset om att ” sova när bebisen sover” då min skatt enbart sover dagtid OM vagnen är i rullning alt i sjal/sele om man rör på sig.
    Jag har lust att ba svara ” Aah, bra tips, slänger mig över vagnen i nästa nedförsbacke så får jag kanske en minuts vila”
    Men det gör jag ju aldrig tyvärr…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..