Status tredje barnet … om man får tro Maja

Vi håller tummar att det är Maja som har bäst koll, eller hur?

Maja pratar mycket om att hon vill bli storasyster. Jag tror att det mest handlar om att hon ska känna sig stor, och lite mindre om att faktiskt få ett syskon, men men…

Imorse vaknade hon på madrassen bredvid vår säng, stack upp sitt lilla huvud, klämde på mitt ena bröst och sa:

Maja: – Hal du en bebis i magen?
Jag: – Nej, det har jag inte.
Maja: – Men det SEJ UT som du haj en bebis i magen! (hon klämmer lite extra på bröstet)
Jag: – Jaha!
Maja: – Du SA att du hade en bebis i magen!! (lite stött ton)
Jag: – Sa jag? När sa jag det?
Maja: – I mojjon.
Ja vi får väl se. Jag tror det är väl optimistiskt planerat av Majsan eftersom vi inte ens har alla familjemedlemmar med oss. Men hoppet lever!
guld3
Denna bild stämmer fortfarande för Mattias reaktion på snack om fler barn …
 1. Å! Så svårt.. även jag drömmer om en trea men mannen är nöjd.. dock har vi (jag!) sagt aTT vi inte redan nu inte måste bestämma oss för att det är stop nu. En fundering dock, när ena partnern drömmer om fler barn men den andra är nöjd, varför är det alltid ”jag är nöjd med antalet” som får ”bestämma”? Varför skall den ena glömma sin dröm o sin längtan bara för att den andra partnern tycker familjen är komplett? Jag menar, den andra partnern skulle Ju troligtvis älska den där nya individen lika mkt som de första barnen
  När den väl skulle komma..
  jag tycker det känns så
  Svårt att vid unga 30 bestämma att det inte blir en till bebis. Att man aldrig mer får bära, föda o möta en ny liten människa. Att man inte får v med om Det där första himlastormande kärleksåret som i alla fall jag upplevt.. att jag medvetet väljer bort allt det där..

 2. Alltså du och jag har ett extremt likt samtal med våra respektive just Nu! 😂 Det är så skönt att höra att vi är fler som tjatar. Vår minsta (4 år) sprider rykten på förskolan att jag väntar barn (!!) För att hon så gärna vill ha en lillasyster.
  Jag – men Kerstin, mamma ska inte ha en bebis nu!
  Kerstin – Jo!
  Jag – jaså ska jag! Vad ska det bli Då?
  Kerstin- en lillasyster
  Jag – ok men om mamma nån gång skulle få en pojk Då?
  Kerstin – nä då får Lilly (storasyster 7 år) ta hand om honom.
  😂😂😂 asså dessa barn! Man förälskar sig i dem varje dag.
  Jag kämpar vidare här hemma med ”tjatet” om en 3a. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..