Det där med sömn …

Betan och jag snackade lite på messenger och hon hade haft en mycket kort natt pga kombon ”fest på kväll – barn på morgon”. Jag får lite panik av att tänka på den där tröttheten man kan ha efter en fest eller en sen kväll bara. Ni vet att komma hem tröttare än man åkte. Och ja, jag åker alltid iväg med någon form av trötthet (lite-, mellan-, jätte- eller superdupertrött).

Jag har sällan sena nätter, alltså ni vet till typ TVÅ! De tillfällen som ges försöker jag motarbeta, trots att jag känner mig som världens tråkigaste. Men det tar FÖR lång tid att komma ikapp!
Minns en fantastisk kompishelg i Malmö när vi liksom inte kunnat låta bli att babbla halva natten. Det tog nästan en vecka att bli normalpigg (normaltrött?) efter det. Fast såklart var det ju värt!

Jag kan längta lite efter att få vara upp sent utan att det ska kosta. Typ plöja serie halva natten! Sedan är jag ju värdelös på att lägga mig i tid. I kombination med denna panik över att vara vaken sent. Märkligt. Jag kan inte lägga mig före 23. Verkar det som. Måste ha min dos av eget häng. Eller för all del – jobb. Det är kanske DET som är problemet!! Jag måste lägga mig kl. 22 i fler veckor för att palla en riktigt sen natt utan att vara mos efter?!

Hur som helst så skulle det i nuläget inte funka eftersom jag jobbar på kvällarna. Men vet ni, jag är nu ”egen” på halvtid och efter sommaren blir det typ helt eget!!! (kanske lite gästspel på mitt finfina jobb tack och lov) :O
Det är så läskigt och samtidigt både kul och nödvändigt. Pga trött. Har jag nämnt det?

Men det ÄR en ynnest att få jobba med sådant som man pallar jobba med nästan varje kväll, efter en dag på jobbet. Vill ni veta vad jag jobbar med just nu? Om inte, sluta läs NU!! Jag inser (efter att ha skrivit klart) att det blev en massa info…Sorry! Men det kanske finns NÅGON där ute som tycker det är kul. Jag gör det för DIG!

Just nu gör jag ett illustrationsjobb i tolv veckor för en sajt heter mammabekännelser (ej bloggsamarbete så ej sponsrat här, ska tilläggas) där man likt en bikt får erkänna sina ”dåliga” mamma-sidor. Sedan tecknar jag en av dem varje vecka (jag gjort fyra hittills). Det är suuuperkul, men erkänner att det är lite läskigt att få uppdraget på måndagen och sedan leverera fredag. Jag tänker VARJE gång: TÄNK OM JAG INTE KOMMER PÅ NÅT!? Men det är så roliga teman, så hittills har det bara varit kul. Jag har tecknat en som avskyr att leka, en som stoppat nappen i sin sambos mun istället för barnets, en som gömmer sig i klädkammaren och dricker kaffe och en som blev skadeglad när hon såg en annan mammas jobbiga handla-med-barn-situation i affären. Roliga va?

Lite tidigare i vår har jag gjort illustrationer till en bok av Anna Voltaire. Boken heter Innan väggen – en uppmuntrande bok om utmattning och handlar om när man är på gränsen till att braka in och vad man kan göra för att stanna i tid. Så glad att hon ville ha med mig!

Jag har i veckan som var gjort illustration till samarbete här på bloggen, som var superkul (kommer mer info snart, uppenbarligen)!

Utöver det håller jag och Baking babies-Mia på med ett gemensamt projekt som känns SÅ kul och som jag snart vågar skriva lite mer om!

Jag läser också en bok som jag TROR att jag ska illustrera, och gör anteckningar om vilka bilder jag tycker skulle passa. Lite roligt för första gången jag läste den, vilket nu var ett ganska långt tag sedan, kom jag bara på några stycken illusar, det KOM inte TILL mig där och då. Troligtvis pga tidsbrist? Men NU, nu har jag typ 30 illusar jag vill göra och jag har bara läst lite mer än halvvägs. Dock blir det ju aldrig så många, man kommer ju behöva sålla bort typ 20 pga 1) det är dyrt att trycka 2) det är dyrt med en illustratör och förlag har inte så mkt pengar 3) man vill gärna inte att bilderna ska TA ÖVER hela boken … Boken handlar om kärlek och har lite annat tema än mina klassiska pga inget om småbarnslivet!

Så har jag ju filmerna som Knivis och jag försöker få ihop! Vi har så SJUKT kul när vi gör dem, men vi lyckas sällan prioritera dem eftersom vi har så fulla scheman och det blir lätt att skjuta på det som inte har en egentlig deadline. Men i fredags klämde vi ihop oss efter ett lunchmöte och innan hämtning! Så snart kanske det kommer en ny film…

Och så podden! Det känns som en dryg timmes terapi i veckan – bra investering! (men jag ska faktiskt gå online-terapi också, men det berättar jag mer om efteråt).

Sedan tecknar jag två listor i månaden för Babyshop. En av dem löd ”6 tecken på att du är småbarnsförälder” och där var den här illustrationen med (den passar ju lite till början av detta inlägg tycker jag):

småbarnspäron2

Nu närmar sig ju klockan 23 och det är okej för mig att gå och sova!

Ni kanske redan har somnat pga detta SUPERLÅNGA blogginlägg utan så mycket innehåll … God natt då, var så goda för sömnpillret!

  1. Ja, jag såg att du illustrerat till Mammabekännelser. Så snyggt och kul! Jag gillar att du har en distinkt stil som är lätt att känna igen.

  2. Haha men va?! Det här var lätt det mesta intressanta inlägget jag läst på länge, du är bäst! ❤❤

  3. Åh jag känner igen mig! Jag är så otroligt rädd för att vara trött! Jag kan inte somna förrän nära midnatt. Och sedan vaknar lilltrollet runt 6:30. Och jag behöver typ 8 timmars sömn. Hur ska det gå ihop? Jag nojar så otroligt mycket runt sömnen. Det sitter väl i sedan första året fast att hon är 2,5 nu. Hon sover fortfarande på dagen så på helgerna brukar jag sova ikapp då, men ibland ve och fasa är jag trött på dagen men vill hellre plöja ett eller två avsnitt medan hon sover. Då nojar jag för det. Suck. Konstant ångest men ditt inlägg fick mig att må bättre. 😊 (somnade halv ett igår)

  4. Jätteintressant att höra vad du jobbar med!!! Och podden! Så coolt ju! Ser fram emot att lyssna. ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..