Från fluff till bryt på 20 minuter

Man kanske inte kan begära annat när det började så bra? Du kan se detta som en liten inspirationsguide på hur du byter fluffet till bryt på ca 20 minuter. Lycka till!

Vi började så bra. På riktigt. Barnen klädde på sig i rasande fart (effekten av nya kläder) och frukosten som serverades åts upp med glädje. Hörde jag fågelkvitter och pressade sig en solstråle genom den supergrå himlen? Kanske inte, men det kändes så. Sedan – håll nu i er – dansade vi. Alla tre! Morgonparty i köket. Maja körde headbang i kombination med jogg (ja det var lite nervöst för mamman som såg diverse hårda kanter att stöta huvud i) och Märta körde discobalett. Jag dukade av i hemmasnickrad moonwalk och något som i mitt huvud kändes exakt som poplock jag sett på nätet.

Ni förstår vilken rivstart på dagen! Och såklart är det svårt att fortsätta i samma anda …

Dags att hoppa in i bilen! På med jackor och skor. Va? Vaddå inte jacka? Det öser ju ner? Nej, du måste ha jacka PUNKT SLUT.
Nu utspelar sig följande på repeat: då stannar jag hemma – Okej gör det då – NEEJ – Snälla kom nu – JAG VILL INTE HA JACKA.
Vilket i sin tur leder till: Men strunta i jackan då!! Du har regnkläder hos dagmamman. Gå under paraply till bilen. Så! Nu går vi!!

– JAG VILL INTE HA REGNKLÄDER!

– Men du slipper ju nu?

– MEN SENARE!

– Ja men jag vet inte vad ni ska göra. Ni kanske stannar inne. Men OM ni går ut är det ju jättebra med regnkläder efter det regnar.

– JAG VILL INTE!

– Ooooookej… (andas) Jag tycker inte heller om en massa kläder, men det är värre att bli helt blöt. Nu. Åker. Vi.

– JAG VILL INTE ATT DET SKA REGNAAAA!

– Eh ok, men nu gör det det. Så nu ÅKER VI.

– Men jag viiiiilll inte att det ska reeeeegna!!!!

Sedan följde EXAKT samma konflikt som tidigare, fast nu var ”jacka” utbytt till ”regn”: då stannar jag hemma – Okej gör det då – NEEJ – Snälla kom nu – JAG VILL INTE ATT DET SKA REGNA.

Till slut säger lillasyster aka räddare i nöden:

– Du kan låna min jacka!

Tadaaaa! Allt löst! Tack tack tack!

Tills vi sätter oss bilen och Majsan kände att det var läge att tvätta bort stämpeln av superhjälte. Det är en sådan tung börda att bära.
Bilen rullar.

– Jag vill ha nappen.

– Men vi har inte nappen nu, den är hemma och du har ju ändå inte den hos dagmamman.

– JAG VILL HA NAPPEN!

Jag vill ha nappen.

Jag vill ha nappen.

Jag vill ha nappen.

Jag vill ha nappeeeeeeen.

Jag vill ha nappen. JAG VILL!!!

Jag vill ha nappen.

Jag vill ha nappen.

JAG VILL HA NAPPEEEEEEEEEEN!!!

JAAAAG VILL HAAAA NAPPEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!

 

Här kan det ha varit så att jag höjde radion jättehögt och sjöng med i en låt jag aldrig hört. Jag säger inte att det VERKLIGEN var så. Men det KAN ha varit så. Det kan det.

mamiawards11

  1. Min 5-åring ger också mig skulden för regnet, hösten, vintern och allt annat elände. Det är bara att woman up och axla ansvaret 😬🙄

  2. Så jävla klockrent. Jag försökte läsa det högt för min man men garvade så mycket att han bara hörde tjutande ljud och såg mina tårar och mig kippa efter luft! 🤣🤣❤👍🏻

  3. Detta. Är. Sjukt.
    EXAKT detta scenario i mitt hem denna morgon. Det var glädje högt i tak till ytterkläderna skulle på. Fast hos oss var inte regnet problemet utan ett barn som förkrossad i sitt livs värsta stund känner att hon inte längre är en prinsessa (prinsessor har tydligen inte stövlar och jacka). Byt sen bara lillsuperheros hjälteinsats med överlämnande av en styck Babba i gosedjursform istället för jacka till stora syrran. Sen ledsamt för lillsuperhero vid lämning hos dagmamma, men se, Babba, den fås minsann inte tillbaks. Gett är gett!

    Mamman tar ett par minuter på plats på jobbet för att muntra upp sig och läsa din blogg och möts av DETTA inlägg. SÅ GALET ROLIGT!!!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..