Tips om du vill träna (och ännu fler om du INTE vill)

Va? Har jag kommit till rätt blogg nu, tänker den som läser rubriken (men inte parenteser). Men vänta, gå inte! Jag ska vara nyanserad jag lovar!

Jag tänkte mest bara tipsa om man vet att man VILL träna men precis i the moment ba: orkar eeeej…

Jag tränar just nu och just nu är det kul. Om ett tag kommer jag tröttna och då kommer jag ha paus och det är också okej (jag upprepar detta för jag vill sprida denna enorma lättnad jag kände när jag kom på att jag själv fick bestämma).

Men även om jag just nu tycker att det är kul så tycker jag inte att det är kul HELA tiden. Om jag hoppar över en massa tänkta pass så kommer jag tappa kondis och då kommer jag ha ännu svårare att komma iväg. Så min lösning är att smida medan järnet är varmt.

Vissa personer har belöning efter träningspass. Bra om det funkar! För mig gör det bara att jag vill hem. Hem till belöningen liksom! Vad gör jag här ute och springer när en varm soffa och en bra film väntar där hemma?!

Martina Haag gav ett tips i sitt vinterprat och det var att ta på sig träningskläderna så fort man kunde. Att ta av dem utan att ha tränat känns liksom lite … dumt. Det är ett bra tips, om än också lite på neggosidan?

Hörde att Brita Zackari sagt att man ska säga till sig själv att man får fuska. Det är också bra! Om jag är seg så säger jag till mig själv att jag får ta en kort runda. Och korta av den ännu mer om jag vill.

Okej, här var en massa tips från andra personer. Vad är mitt? Mitt tips är att belöna sig under tiden man tränar.

Eftersom jag springer är ju det relativt lätt. Jag lockar mig själv med att jag ska få lyssna på pod utan att bli avbruten, eller lyssna på ljudbok, eller ringa en vän (som står ut med flås). När jag sprang på band en gång i tiden kollade jag på skräp-tv som stod på och sprang ibland en lång extrastund för att få veta vad Dr Phil skulle ge för råd till slut. Idag flåsade jag en kompis i örat under hela joggingturen. Glömde nästan bort att jag sprang! Det gjorde inte hon. (Tack Emelie!)

Är det så att man INTE vill träna och letar argument så har jag ÄNNU bättre tips den vägen. Läs mitt tidigare blogginlägg:

Ett gäng anledningar att inte träna idag